Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 15. Valér
BelTér

Választ kaphattak kérdéseikre

Juhász Henrietta | 2018. március 06. 15:59:54 | Utolsó frissítés: 9 hónapja
Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

 

A fórumot Bíró Balázs, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke azzal kezdte: néhány évvel ezelőtt még a régi Hallgatói Központban tartották az ülést, 2018-ban pedig már a megújult C*-ba invitálhatták hallgatótársaikat és a vezetőség tagjait. Ezt követően a beküldött kérdéseket ismertetve átadta a szót Dr. Liptai Kálmánnak, az Eszterházy Károly Egyetem rektorának, aki beszéde elején ismertette a három legnagyobb volumenű projektet, melyeken most az egyetem dolgozik. Úgy fogalmazott: jól működő, erős, alkotószellemű csapat munkálkodik az említett projekteken. Kiemelte: minden szinten olyan egyetemet szeretnének építeni, mely a C* épületéhez hasonlatos, s természetesen tisztában vannak azzal, hogy mely területek, épületek szorulnak reformra.

 

 

 

Bíró Balázs a nagyszabású egyetemi események ismertetését követően hangsúlyozta: hallgatótársaik bátran fordulhatnak hozzájuk kérdéseikkel, problémáikkal. Bizakodását fejezte ki abban, hogy hamarosan az ösztöndíjak mértéke is növekedhet.
A fórumon részt vett Kalóné Szűcs Erzsébet, az Oktatási Igazgatóság vezetője és Varga Csilla, a Tanulmányi és Oktatásszervezési Osztály vezetője is, akik a tanulmányi ügyekkel kapcsolatos felvetésekre reflektáltak. Elsőként a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítésének kérdését vetették fel, melynek kapcsán Varga Csilla elmondta: a hallgatói ügyfélfogadás átalakításának ötlete már megszületett, dolgoznak a megvalósításon, s addig is a levelezős hallgatókat pénteken meghosszabbított ügyfélfogadással várják, s jövő héttől beiktatnak a nappalisoknak is egy szerda délutáni időpontot a délelőtti időpont mellé. Tervezik, hogy a regisztrációs és vizsgaidőszakban folyamatos, kibővített ügyfélfogadással várják a hallgatókat. Varga Csilla arra biztatta a hallgatókat, hogy problémáikat bátran jelezzék e-mail-ben.
Kérdés volt továbbá, hogy vezethetnek-e az oktatók az előadásokon katalógust, erre a vezetők részéről határozott válasz érkezett: nem, a Tanulmányi és vizsgaszabályzat ugyanis ezt tiltja. Kalóné Szűcs Erzsébet kiemelte: nemcsak tanévre, hanem tantárgyakra is lehet egyéni tanrendet kérni, amennyiben a hallgató tantárgyi ütközések miatt nem tudna részt venni egyik óráján.

 

 

A fórum második felében a tanórák keretlétszámának bővítése, a Sporttudományi Intézet állapota, a C* nyitásának ideje, a kollégiumi férőhelyek bővítésének igénye is felmerült. Kiderült: a hallgatók hamarosan az iskolaorvosi szolgáltatást is igénybe vehetik, s a felsorolt problémák többségének orvoslásán is dolgoznak az egyetem vezetői.

 

Fotók: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...