Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. április 19. Emma
BelTér

Választ kaphattak kérdéseikre

Juhász Henrietta | 2018. március 06. 15:59:54 | Utolsó frissítés: 1 éve
Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

 

A fórumot Bíró Balázs, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke azzal kezdte: néhány évvel ezelőtt még a régi Hallgatói Központban tartották az ülést, 2018-ban pedig már a megújult C*-ba invitálhatták hallgatótársaikat és a vezetőség tagjait. Ezt követően a beküldött kérdéseket ismertetve átadta a szót Dr. Liptai Kálmánnak, az Eszterházy Károly Egyetem rektorának, aki beszéde elején ismertette a három legnagyobb volumenű projektet, melyeken most az egyetem dolgozik. Úgy fogalmazott: jól működő, erős, alkotószellemű csapat munkálkodik az említett projekteken. Kiemelte: minden szinten olyan egyetemet szeretnének építeni, mely a C* épületéhez hasonlatos, s természetesen tisztában vannak azzal, hogy mely területek, épületek szorulnak reformra.

 

 

 

Bíró Balázs a nagyszabású egyetemi események ismertetését követően hangsúlyozta: hallgatótársaik bátran fordulhatnak hozzájuk kérdéseikkel, problémáikkal. Bizakodását fejezte ki abban, hogy hamarosan az ösztöndíjak mértéke is növekedhet.
A fórumon részt vett Kalóné Szűcs Erzsébet, az Oktatási Igazgatóság vezetője és Varga Csilla, a Tanulmányi és Oktatásszervezési Osztály vezetője is, akik a tanulmányi ügyekkel kapcsolatos felvetésekre reflektáltak. Elsőként a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítésének kérdését vetették fel, melynek kapcsán Varga Csilla elmondta: a hallgatói ügyfélfogadás átalakításának ötlete már megszületett, dolgoznak a megvalósításon, s addig is a levelezős hallgatókat pénteken meghosszabbított ügyfélfogadással várják, s jövő héttől beiktatnak a nappalisoknak is egy szerda délutáni időpontot a délelőtti időpont mellé. Tervezik, hogy a regisztrációs és vizsgaidőszakban folyamatos, kibővített ügyfélfogadással várják a hallgatókat. Varga Csilla arra biztatta a hallgatókat, hogy problémáikat bátran jelezzék e-mail-ben.
Kérdés volt továbbá, hogy vezethetnek-e az oktatók az előadásokon katalógust, erre a vezetők részéről határozott válasz érkezett: nem, a Tanulmányi és vizsgaszabályzat ugyanis ezt tiltja. Kalóné Szűcs Erzsébet kiemelte: nemcsak tanévre, hanem tantárgyakra is lehet egyéni tanrendet kérni, amennyiben a hallgató tantárgyi ütközések miatt nem tudna részt venni egyik óráján.

 

 

A fórum második felében a tanórák keretlétszámának bővítése, a Sporttudományi Intézet állapota, a C* nyitásának ideje, a kollégiumi férőhelyek bővítésének igénye is felmerült. Kiderült: a hallgatók hamarosan az iskolaorvosi szolgáltatást is igénybe vehetik, s a felsorolt problémák többségének orvoslásán is dolgoznak az egyetem vezetői.

 

Fotók: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Több lett? Maradhat!
A HÖOK Mentorprogram idén is megrendezte éves adománygyűjtését. A Több lett? Maradhat!...
Tovább növekszik az érdeklődés egyetemünk iránt
Az előző évhez képest 4,7 százalékkal többen, összesen 6568-an jelentkeztek a szeptemberben...
Vár a Varázstorony
Jó kommunikációs képességekkel rendelkezel? Nyitott vagy, szeretsz emberekkel foglalkozni?...