Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. február 19. Zsuzsanna
BelTér

Változik az egyéni tanrend

2018. június 21. 13:39:03 | Utolsó frissítés: 1 éve
A Szenátus június 20-án elfogadta a kedvezményes tanulmányi rend módosítását, amely több pontban is pozitívan érinti a hallgatókat - számolt be róla az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat oldalán.

 

A HÖK munkájának is köszönhetően rögzítették, hogy munkaviszonyra is kérhető részleges (1-1 tantárgyra szóló), vagy akár teljes kedvezményes tanulmányi rend tanulmányi átlagtól függetlenül.

 

Emellett továbbra is jogosult a kérelem benyújtására aki:

 

  • terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási segélyben, gyermek-nevelési támogatásban vagy gyermekgondozási díjban részesül,
  • az egyetemen elnyert, szakjához kötődő pályázattal külföldi tanulmányúton vesz részt,
  • hallgatói önkormányzati képviselő vagy aktív egyetemi közéleti tevékenységet végző hallgató, aki rendelkezik az EHÖK küldöttgyűlésének indoklással ellátott támogató nyilatkozatával, valamint szakmai tevékenységét és annak tervezetét kérelmében megfelelően bemutatta,
  • élsportoló (a HKR VII. fejezet 18. § (2) bekezdés a) pontjában foglaltak szerint

 

Részleges (tantárgyankénti) kedvezményes tanulmányi rend kérhető óraütközések esetén is. Az óraütközés tényét a dékáni hivatal ellenőrzi.

 

Ha a fenti pontok egyike sem érvényes, a hallgató akkor is adhat be kérelmet részleges vagy teljes kedvezményes tanulmányi rendre, ha a korrigált kreditindexe legalább 4,0 és egyéb indokok miatt pozitív lehet a kérelem elbírálása.

 

Az őszi félév esetén szeptember 15-ig, tavaszi félév esetén február 10-ig kell benyújtani.

 

Tanulmányi ügyekkel kapcsolatban írjanak a hok@uni-eszterhazy.hu oldalra.Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Tittel Esték
A Tittel Pál Könyvtár szeretettel meghívja az érdeklődőket Élet Belső-Ázsiában:...
Tervezőgrafika felvételi előkészítő
Jelentkezz az Eszterházy Károly Egyetem tervezőgrafika szakjának előkészítőjére!
Rajz és festészet felvételi előkészítő
Jelentkezz az Eszterházy Károly Egyetem képalkotás szak és grafikusművész szak előkészítőjére!