Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. június 17. Laura
BelTér

Véget ért a nyári egyetem

2018. július 23. 15:37:23 | Utolsó frissítés: 1 éve
A nyári kurzus zárásaként 28 kínai fiatal vehette kezébe hétfőn délelőtt sikeres vizsgájáról szóló tanúsítványát az egyetemen.

 

A kínai középiskolások két hetet tölthettek az Eszterházy Károly Egyetemen. A tanulmányi út célja az intenzív angol nyelvfejlesztés volt. Emellett, ahogy a zárórendezvényen Taylerné Tóth Katalin is elmondta: kikapcsolódhattak, kirándulhattak is, nem csak Egerben, hanem a fővárosban és Bécsben is.

 

 

A Nemzetközi Kapcsolatok Központjának vezetője a fiatalok felé fordulva hangsúlyozta: nagyon fontos a világot más nemzetek szemével is látni.

 

 

Hasonló gondolatokat fogalmazott meg az egyetem rektorhelyettese, dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona is, aki szerint utaznunk kell, hogy gazdagabbak legyünk más kultúrák ismeretétől.

 

 

Kiemelte az idegennyelvi tudás fontosságát is. A kínai fiataloknak azt kívánta, hogy még nagyon sok, élményekben gazdag útjuk legyen. Végezetül hangsúlyozta, hogy visszavárják a diákokat az Eszterházy Károly Egyetemre.

 

 

Fotók: Szántó GyörgyTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Oklevélátadó díszünnepély
Az oklevélátadó díszünnepségeket az Eszterházy Károly Egyetem az alábbi időpontokban...
Tavasszal is a Random nyerte a RöpLigát
Az elmúlt évek legizgalmasabb fináléjában, nagy csata után győzte le az EHÖK-öt az őszi bajnok.
Arany és bronz a kézilabda MEFOB-ról
A győri hatos döntőben az Eszterházy Károly Egyetem két csapattal vett részt, amely során a...