Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 15. Valér
BelTér

Véget ért a nyári egyetem

2018. július 23. 15:37:23 | Utolsó frissítés: 5 hónapja
A nyári kurzus zárásaként 28 kínai fiatal vehette kezébe hétfőn délelőtt sikeres vizsgájáról szóló tanúsítványát az egyetemen.

 

A kínai középiskolások két hetet tölthettek az Eszterházy Károly Egyetemen. A tanulmányi út célja az intenzív angol nyelvfejlesztés volt. Emellett, ahogy a zárórendezvényen Taylerné Tóth Katalin is elmondta: kikapcsolódhattak, kirándulhattak is, nem csak Egerben, hanem a fővárosban és Bécsben is.

 

 

A Nemzetközi Kapcsolatok Központjának vezetője a fiatalok felé fordulva hangsúlyozta: nagyon fontos a világot más nemzetek szemével is látni.

 

 

Hasonló gondolatokat fogalmazott meg az egyetem rektorhelyettese, dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona is, aki szerint utaznunk kell, hogy gazdagabbak legyünk más kultúrák ismeretétől.

 

 

Kiemelte az idegennyelvi tudás fontosságát is. A kínai fiataloknak azt kívánta, hogy még nagyon sok, élményekben gazdag útjuk legyen. Végezetül hangsúlyozta, hogy visszavárják a diákokat az Eszterházy Károly Egyetemre.

 

 

Fotók: Szántó GyörgyTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...