Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 15. Valér
BelTér

Vérüket adták a hallgatók

Juhász Henrietta | 2018. február 13. 11:05:59 | Utolsó frissítés: 10 hónapja
Ötven hallgató, egyetemi munkatárs adta vérét hétfőn az Eszterházy Károly Egyetem C épületében

 

Rendes Jánosné, a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetének véradásszervező koordinátora elmondta: nagyon fontos számunkra az egyetemi kitelepülés, és az, hogy ezzel a fiatalokat a véradásra buzdítsák, hiszen a régi, többszörös véradók kiöregszenek, és már nem tudnak részt venni ilyen akciókban. A Vöröskereszt munkatársai egri középiskolákba is járnak, így magától értetődő, hogy az egyetem is ebbe a láncolatba tartozzon.

 

 

Ez alkalommal ötven hallgató, egyetemi munkatárs csatlakozott a felhíváshoz, Berényi Péter, testnevelő-történelem tanári szakos hallgató például már harmadik alkalommal. Elárulta, hogy az ilyen alkalmak után könnyebbnek érzi a lelkét, jó érzés számára, hogy három emberen segíthet.

 

 

Így van ezzel Inges Zénó matematika-földrajz tanári szakos hallgató is, aki bár nem számolja, úgy tippelte, hogy már legalább az ötödik véradásán vett részt hétfőn. Az okok között említette, hogy megtudta, ritka a vércsoportja. Szerencsére nem tartja a véradást egy vészes dolognak, ellenben - meglátásai szerint - számos előnye van.

 

 

Elekes Pál elektronikus ábrázolás szakos hallgatónak a mostani a második véradása volt. Ösztönözné hallgatótársait arra, hogy ők is csatlakozzanak, mert, ahogy ő fogalmazott: mikor megérkezik az üzenet arról, hogy a vért, amit adtak felhasználták, az felemelő érzés. Szerinte ennél nagyobb motiváció nem is szükséges.

 

 

Minden hallgatónak, munkatársnak köszönjünk a részvételt! Aki lemaradt, de szeretett volna vért adni, nem kell sokáig várnia, a Líceum épületébe március 28-án ismét kitelepül a Vöröskereszt helyi szervezete.

 

Fotók: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...