Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. február 22. Gerzson
BelTér

Vérüket adták a hallgatók

Juhász Henrietta | 2018. február 13. 11:05:59 | Utolsó frissítés: 9 napja
Ötven hallgató, egyetemi munkatárs adta vérét hétfőn az Eszterházy Károly Egyetem C épületében

 

Rendes Jánosné, a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetének véradásszervező koordinátora elmondta: nagyon fontos számunkra az egyetemi kitelepülés, és az, hogy ezzel a fiatalokat a véradásra buzdítsák, hiszen a régi, többszörös véradók kiöregszenek, és már nem tudnak részt venni ilyen akciókban. A Vöröskereszt munkatársai egri középiskolákba is járnak, így magától értetődő, hogy az egyetem is ebbe a láncolatba tartozzon.

 

 

Ez alkalommal ötven hallgató, egyetemi munkatárs csatlakozott a felhíváshoz, Berényi Péter, testnevelő-történelem tanári szakos hallgató például már harmadik alkalommal. Elárulta, hogy az ilyen alkalmak után könnyebbnek érzi a lelkét, jó érzés számára, hogy három emberen segíthet.

 

 

Így van ezzel Inges Zénó matematika-földrajz tanári szakos hallgató is, aki bár nem számolja, úgy tippelte, hogy már legalább az ötödik véradásán vett részt hétfőn. Az okok között említette, hogy megtudta, ritka a vércsoportja. Szerencsére nem tartja a véradást egy vészes dolognak, ellenben - meglátásai szerint - számos előnye van.

 

 

Elekes Pál elektronikus ábrázolás szakos hallgatónak a mostani a második véradása volt. Ösztönözné hallgatótársait arra, hogy ők is csatlakozzanak, mert, ahogy ő fogalmazott: mikor megérkezik az üzenet arról, hogy a vért, amit adtak felhasználták, az felemelő érzés. Szerinte ennél nagyobb motiváció nem is szükséges.

 

 

Minden hallgatónak, munkatársnak köszönjünk a részvételt! Aki lemaradt, de szeretett volna vért adni, nem kell sokáig várnia, a Líceum épületébe március 28-án ismét kitelepül a Vöröskereszt helyi szervezete.

 

Fotók: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Újabb forduló a Varázstorony versenyén
Elindult a Varázstorony Online Vetélkedő harmadik fordulója. A feladatlapok már...
Az érzelmek logikája előadás Egerben
Dr. Mérő László matematikus tart előadást március másodikán a Forrásban.
Felvételi a Roma Szakkollégiumban
Várják azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik büszkén vállalják roma kultúrájukat.