Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. október 21. Orsolya
BelTér

XIX. Szőlészeti és Borászati Konferencia az egyetemen

Juhász Henrietta | 2018. február 22. 14:30:22 | Utolsó frissítés: 8 hónapja
Elkezdődött a XIX. Szőlészeti és Borászati Konferencia az Eszterházy Károly Egyetemen közel kétszázötven résztvevővel, ami abszolút rekordnak számít.

 

Csütörtök délelőtt a Líceum dísztermében tartották a konferencia megnyitóját, melyen elsőként az intézmény rektora, dr. Liptai Kálmán köszöntötte a résztvevőket. Elmondta: az egyetemen kiváló csapat tevékenykedik a szőlészeti- és borászati szakmában, és már ezüstérmes bora is van az intézménynek, ám a legfontosabb a szakmában tanúsított alázat, a munka és az eredmények. „Végül is ketten maradnak, Isten és a bor" – idézte Hamvas Bélát gondolatai zárásaként.

 

 

Dr. Lőrincz György borász, az Egri Borút Egyesület elnöke, s egyúttal a rendezvény társszervezője megnyitón tartott beszédében az összefogást, a stílust és a szeretetet emelte ki a konferencia szervezőelemei közül, s arra ösztönözte a szakmabelieket, hogy fedezzék fel, milyen áldottak, hisz ilyen csodálatos országban élhetnek.

 

 

Közel kétszázötvenen, tizenöt borvidékről érkeztek előadók és vendégek – ezt már dr. Váczy Kálmán Zoltán, az Eszterházy Károly Egyetem Kutatási és Fejlesztési Központjának főigazgatója tudatta, aki szervezőként szintén szólt néhány szót a megnyitón. Hangsúlyozta, hogy az egyetem elkötelezett a szőlészeti- és borászati közélet felé. Elárulta: az, hogy az Egri Borút Egyesülettel közösen szervezhették meg a tizenkilencedik konferenciát, új perspektívákat is megnyitott a jövőre már jubiláló rendezvény előtt.

 

 

Az előadások sorát Ifj. Szepsy István kezdte, aki a Szent Tamás Pincészet létrehozásának momentumait mutatta be, s történetüket egészen a Tokaji borvidék sorsának kezdetéhez és alakulásához vezette vissza.
A Szőlészeti és Borászati Konferenciáról a márciusi Líceumi Palettában bővebb tudósítást is olvashatnak.

 

Fotók: Szántó GyörgyTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Keresztféléves felvételi
Elindult a 2019-es keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás.
Javítottak pólósaink
Női kézilabdacsapatunk viszont továbbra sem tudott pontot szerezni az élvonalban.
Egyetemi napok a Libriben
Az egyetem oktatóit, dolgozóit és hallgatóit is kedvezményekkel várják az egri könyvesboltban.