Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. március 21. Benedek
BelTér

XIX. Szőlészeti és Borászati Konferencia az egyetemen

Juhász Henrietta | 2018. február 22. 14:30:22 | Utolsó frissítés: 1 hónapja
Elkezdődött a XIX. Szőlészeti és Borászati Konferencia az Eszterházy Károly Egyetemen közel kétszázötven résztvevővel, ami abszolút rekordnak számít.

 

Csütörtök délelőtt a Líceum dísztermében tartották a konferencia megnyitóját, melyen elsőként az intézmény rektora, dr. Liptai Kálmán köszöntötte a résztvevőket. Elmondta: az egyetemen kiváló csapat tevékenykedik a szőlészeti- és borászati szakmában, és már ezüstérmes bora is van az intézménynek, ám a legfontosabb a szakmában tanúsított alázat, a munka és az eredmények. „Végül is ketten maradnak, Isten és a bor" – idézte Hamvas Bélát gondolatai zárásaként.

 

 

Dr. Lőrincz György borász, az Egri Borút Egyesület elnöke, s egyúttal a rendezvény társszervezője megnyitón tartott beszédében az összefogást, a stílust és a szeretetet emelte ki a konferencia szervezőelemei közül, s arra ösztönözte a szakmabelieket, hogy fedezzék fel, milyen áldottak, hisz ilyen csodálatos országban élhetnek.

 

 

Közel kétszázötvenen, tizenöt borvidékről érkeztek előadók és vendégek – ezt már dr. Váczy Kálmán Zoltán, az Eszterházy Károly Egyetem Kutatási és Fejlesztési Központjának főigazgatója tudatta, aki szervezőként szintén szólt néhány szót a megnyitón. Hangsúlyozta, hogy az egyetem elkötelezett a szőlészeti- és borászati közélet felé. Elárulta: az, hogy az Egri Borút Egyesülettel közösen szervezhették meg a tizenkilencedik konferenciát, új perspektívákat is megnyitott a jövőre már jubiláló rendezvény előtt.

 

 

Az előadások sorát Ifj. Szepsy István kezdte, aki a Szent Tamás Pincészet létrehozásának momentumait mutatta be, s történetüket egészen a Tokaji borvidék sorsának kezdetéhez és alakulásához vezette vissza.
A Szőlészeti és Borászati Konferenciáról a márciusi Líceumi Palettában bővebb tudósítást is olvashatnak.

 

Fotók: Szántó GyörgyTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Energiakövetek pályázat
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2018 márciusában ismét meghirdeti...
VISEGRAD CHORAL BRIDGES II
Az Eszterházy Károly Egyetemen szervezik meg március 23-25-e között a Visegrádi...
Reflexiók a Kepesben
A kiállításon válogatás látható a Képzőművészeti Tanszék hallgatóinak legfrissebb munkáiból.