Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. január 20. Fábián
BelTér

XIX. Szőlészeti és Borászati Konferencia az egyetemen

Juhász Henrietta | 2018. február 22. 14:30:22 | Utolsó frissítés: 1 éve
Elkezdődött a XIX. Szőlészeti és Borászati Konferencia az Eszterházy Károly Egyetemen közel kétszázötven résztvevővel, ami abszolút rekordnak számít.

 

Csütörtök délelőtt a Líceum dísztermében tartották a konferencia megnyitóját, melyen elsőként az intézmény rektora, dr. Liptai Kálmán köszöntötte a résztvevőket. Elmondta: az egyetemen kiváló csapat tevékenykedik a szőlészeti- és borászati szakmában, és már ezüstérmes bora is van az intézménynek, ám a legfontosabb a szakmában tanúsított alázat, a munka és az eredmények. „Végül is ketten maradnak, Isten és a bor" – idézte Hamvas Bélát gondolatai zárásaként.

 

 

Dr. Lőrincz György borász, az Egri Borút Egyesület elnöke, s egyúttal a rendezvény társszervezője megnyitón tartott beszédében az összefogást, a stílust és a szeretetet emelte ki a konferencia szervezőelemei közül, s arra ösztönözte a szakmabelieket, hogy fedezzék fel, milyen áldottak, hisz ilyen csodálatos országban élhetnek.

 

 

Közel kétszázötvenen, tizenöt borvidékről érkeztek előadók és vendégek – ezt már dr. Váczy Kálmán Zoltán, az Eszterházy Károly Egyetem Kutatási és Fejlesztési Központjának főigazgatója tudatta, aki szervezőként szintén szólt néhány szót a megnyitón. Hangsúlyozta, hogy az egyetem elkötelezett a szőlészeti- és borászati közélet felé. Elárulta: az, hogy az Egri Borút Egyesülettel közösen szervezhették meg a tizenkilencedik konferenciát, új perspektívákat is megnyitott a jövőre már jubiláló rendezvény előtt.

 

 

Az előadások sorát Ifj. Szepsy István kezdte, aki a Szent Tamás Pincészet létrehozásának momentumait mutatta be, s történetüket egészen a Tokaji borvidék sorsának kezdetéhez és alakulásához vezette vissza.
A Szőlészeti és Borászati Konferenciáról a márciusi Líceumi Palettában bővebb tudósítást is olvashatnak.

 

Fotók: Szántó GyörgyTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

EKE az Educatio kiállításon
Az Eszterházy Károly Egyetem idén is részt vett az Educatio Nemzetközi Oktatási...
Ismerd meg a Jászberényi Campust!
Miért érdemes az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusának képzéseit választanod?...
Nyílt napok az Eszterházy Károly Egyetemen
Az Eszterházy Károly Egyetem januárban is kinyitja kapuit a képzései iránt érdeklődő...