Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2021. január 23. Zelma
Egyetemi élet

Felsőoktatási rangsor: élvonalban az egyetem

2021. január 05. 13:57:27 | Utolsó frissítés: 9 napja
Második helyen található a sporttudományi képzések között az Eszterházy Károly Egyetem Természettudományi Karának Sporttudományi Intézete a HVG friss felsőoktatási rangsorában, s számos más területen is a legjobbak között szerepel az intézmény.

Megjelent a Diploma 2021 kiadvány: a HVG az idén is összeállította a legjobb egyetemek összesített rangsorát és a képzési területek szerinti listákat. A készítők számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.

 

Az Eszterházy Károly Egyetem több szempontból is előkelő helyen szerepel a listán: az összesített rangsorban 15. az intézmény. A sportképzés területén az Eszterházy Károly Egyetem Természettudományi Kara oktatói kiválóság alapján a 2., hallgatói kiválóság alapján az 5. a rangsorban. Emellett fontos eredmény, hogy a bölcsészképzés tekintetben a TOP10-ben, a 8. helyen található a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar a hallgatók kiválósága alapján. Az egyetem legfiatalabb kara, a 2020-ban indult Informatikai Kar az informatikai képzéseket nyújtó intézmények között az oktatók kiválósága alapján a 4. helyen található a listán. A pedagógus-képzésterületi rangsorban oktatói kiválóság alapján ötödik az EKE-BMK.

 

Ismeretes: a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre csak a felvi.hu honlapon elérhető E-felvételi rendszerben lehet jelentkezni február 15-ig. A felvételizőknek a véglegesítés után legkésőbb február 20-án éjfélig hitelesíteniük kell jelentkezésüket Ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával. A jelentkezők legfeljebb hat helyet jelölhetnek meg, hármat díjmentesen.

 

Az Eszterházy Károly Egyetem egyik legfőbb vonzereje a színes képzési kínálat: öt karon, 11 képzési területen hirdetünk felsőoktatási szakképzéseket, alap- és osztatlan képzéseket, mesterképzéseket és szakirányú továbbképzéseket, illetve a bölcsészettudományok területén két doktori iskolát is működtetünk. Az intézmény által kínált képzések ide kattintva elérhetők.0
komment

Reflektor

Kisebb seb, egészségesebb ültetvény, kiválóbb bor
Az országban először Egerben, az Eszterházy Károly Egyetemen rendez szakmai napokat a...
Az EHÖK irodavezetője az Exatlonban: szurkoljunk Kővári Viktornak!
Kővári Viktor, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat irodavezetője a Kihívók között szerepel...
Felsőoktatási rangsor: élvonalban az egyetem
Második helyen található a sporttudományi képzések között az Eszterházy Károly Egyetem...