Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2021. április 15. Anasztázia
Egyetemi élet

„Heteken keresztül minden gondolatunk Csobánka körül forgott”

Tamás Anett | 2021. február 24. 15:05:49 | Utolsó frissítés: 2 hónapja
Turisztikai marketingstratégiából is élen járnak a hallgatóink.

 

Csobánka Község Önkormányzata 2020 decemberében pályázatot hirdetett Hogyan lesz Csobánka turistaparadicsom? címmel. A verseny célja Csobánka község turisztikai desztinációs, marketingkommunikációs kampányának megtervezése és elkészítése volt. Egyetemünk háromfős csapattal nevezett a megmérettetésre: Diószegi Anna, Flaskay Tamás és Tamás Anett személyében, mely során az előkelő harmadik helyezést érték el.

 

– A versenyfelhívás egyedisége miatt nem volt egyszerű feladat, ugyanis az elkészült anyagnak egy településfejlesztési stratégia követelményeinek kellett megfelelnie, mely egy igen összetett dokumentum – tudtuk meg Dr. Gyurkó Ádámtól, aki a hallgatók felkészítését menedzselte a kezdetektől.

 

A pályázat elkészítése során egy terepgyakorlaton is részt vehettek a hallgatók, ugyanis – ahogy Ádám kiemelte –, egy stratégia kidolgozásának első lépése, hogy megismerkedjünk a célterülettel, melynek legjobb módja a személyes látogatás.

 

Csobánka Község Önkormányzata készségesen fogadott minket – emlékezett vissza Ádám a terepgyakorlatra.

 

Először egy alapos szakmai beszélgetésen vettünk részt, ezt követően pedig a települést is bemutatták nekünk. Az így megszerzett ismeretek, tapasztalatok révén kezdődhetett az érdemi munka a hallgatóság számára, mely a település marketingstratégiájának kidolgozását jelentette – mesélte. Arról, hogy milyen volt elkészíteni egy település marketingstratégiáját a csapat tagjait kérdeztük. Diószegi Anna megosztotta velünk, hogy az anyag összeállítását egy brainstorming után egy SWOT analízissel és a célcsoport meghatározásával kezdték.

 

 

Domjánné Dr. Nyizsalovszki Rita főként településfejlesztési és általános stratégiaalkotási javaslatokat tett, Somodi-Tóth Orsolya pedig turisztikai marketing szempontból segítette a csapatot. Ádám kiemelte, hogy a pontos és minőségi munkavégzés nem volt meglepetés a csapat tagjaitól, hiszen mindhárom hallgató kiváló eredményekkel teljesítette eddigi tanulmányait.

 

 

A jó hangulatban telt konstruktív közös munka meghozta a gyümölcsét, a dobogós helyezést pénzjutalom is kísérte. A csapat tagjai számára nem is kérdés, hogy a jövőben is várják az ehhez hasonló megmérettetéseket.

 

– Nem csupán gyorsan és hatékonyan tudtunk együtt dolgozni, de olyan barátságok is alakultak ki a team tagjai között, amelyek értékesebbek bármilyen díjnál vagy versenyhelyezésnél – zárta gondolatait Tamás. Egyhangúan pedig minden hallgatótársuknak szívből ajánlják az ilyen megmérettetéseket, hiszen a kötelesség és a plusz energiabefektetésen kívül a jövőben is hasznosítható, versenyképes extra tapaszaltra tesznek szert.

 0
komment

Reflektor

Terék Anna: Halott nők (Lekötelezők 1.)
Milyen könyveket olvas egy magyarszakos hallgató az órákon kívül? Mely kötetekhez nyúl...
Online bálra hív a Hallgatói Önkormányzat
A járványügyi helyzethez alkalmazkodva idén online rendezi meg a gólya-, felezős-, és...
Az a baj, hogy azt hittük, van időnk
Ülök a szobámban és nagyot kortyolok a kávémból, miközben megnyitom az óra kéklő...