Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2022. január 21. Ágnes
Egyetemi élet

Közelebb a környezettudatossághoz

Berán-Juhász Henrietta | 2021. november 24. 14:15:02 | Utolsó frissítés: 1 éve
Az Európai Hulladékcsökkentési Hét alkalmából két előadást is szerveztek a Tittel Pál Könyvtárban, melyekben a környezettudatosságot erősítik.

 

Az első előadást kedd reggel Dr. Misik Tamás egyetemi adjunktus tartotta a szelektív hulladékgyűjtésről és a hulladék-mérséklő vásárlásról. A résztvevő kisdiákoknak elmesélte a szelektív hulladékgyűjtés menetét, és szólt arról is, hogyan lehet környezettudatosan vásárolni.

 

 

Dr. Misik Tamás úgy fogalmazott: egyre többen gyűjtik szelektíven a hulladékot, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói közül is sokan írják szakdolgozatukat erről a problémakörről. Mint hozzátette: ettől függetlenül még rengeteg a teendő annak érdekében, hogy kevesebb hulladékot termeljünk.

 

Elmondta: a legfontosabb a megelőzés lenne, vagyis, hogy az emberek tudatosabban vásároljanak, de legalább ennyire fontos a már keletkezett hulladék szelektív gyűjtése mellett annak újrahasznosítása. Pozitívumként jegyezte meg, hogy országunkban nincsenek olyan hulladéklerakó telepek, melyek környezetvédelmi károkat okoznának. Szintén nagy eredménynek számít az is, hogy manapság már minden fiatal tisztában van a szelektív gyűjtés fogalmával és annak jelentőségével egyaránt.

 

 

Dr. Misik Tamás úgy látja, ha a fiatal generáció tudásának birtokában hozzászokik a tudatos vásárláshoz és a szelektív gyűjtéshez, akkor az beépül mindennapjaikba és ezt a szokást adják majd át az újabb generációnak is. „Ez mindenkinek jó, pláne a környezetünknek” – tette hozzá a diákoknak tartott előadásában.

 

Intézményünk 2015-óta gyűjti szelektíven a hulladékot. Az előadásra ellátogató diákok a Tittel Pál Könyvtár jótékony céllal megálmodott kupakgyűjtőjét is megtekintették.

 

 

November 24-én 17:30-tól Dr. Toma Anita tart előadást a Tittel Pál Könyvtár 112-es termében a hulladék történetéről.

 

Fotók: Nagy Adrienn0
komment

Reflektor

1200 eurós bor és egy látogatás Cognac-ban
Csapó kettő, avagy visszatértem Franciaországba és jártam Cognac-ban.
Nem bölcsész szakok „humánosoknak”
Egyre közeledik a bűvös dátum: február 15.
Magyar kutató a NASA-nál
A természettudományok szerelmese egyetemünk oktatója, Dr. Gucsik Arnold, aki tizenévesként...