Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2022. május 18. Erik
Egyetemi élet

Rendhagyó Magyar Kultúra óra külföldi hallgatóink számára

Tóth Judit | 2021. december 21. 09:48:14 | Utolsó frissítés: 1 éve
December 17-én az Idegennyelvi Képző és Szolgáltató Központ rendhagyó óra keretében búcsúztatta a félévet a Magyar Kultúra kurzus résztvevőivel: a B épület Nagyelőadóban összevont Mikulás-napi és karácsonyi ünnepséget tartottak.

 

Mivel az órát főként külföldi - Erasmus + és Stipendium Hungaricum ösztöndíjas-hallgatóink veszik fel, a csoport összetétele igen színes. A programon így a világ minden tájáról, összesen tizenöt országból érkezett hallgatók vettek részt, sokan olyan országokból, ahol nem ismerik a Mikulást és a Karácsonyt sem ünneplik. Ezért számukra különösen érdekes volt megismerkedni a keresztény ünnepkörrel és a magyar hagyományokkal. Megtudták többek között, hogy a Mikulás, aki nálunk december 6-án érkezik, a mai Törökország területén élt Miklós püspök leszármazottja, valamint azt is, hogy a magyar gyerekeknek Karácsonykor nem ő, hanem a Jézuska hozza az ajándékokat.

 

 

A   hallgatók  közösen elénekelték a” Hull a pelyhes fehér hó” című dalt, természetesen magyarul!  A  Mikulás sajnos betegség miatt nem tudott  eljönni, de képeslapot küldött a diákoknak és persze sok-sok csoki mikulást! A kellemes hangulatú rendezvényen hagyományos karácsonyi édességeket, szaloncukrot, diós és mákos bejglit is kóstolhattak a diákok. Végül közösen megnéztek egy angol nyelvű rajzfilmet Szent Miklós életéről.

 

 

A hírt küldte: Tóth Judit mesteroktató

Fotók:  Rochane Augusta de Carvalho Moura Fé

        

 0
komment

Reflektor

Fehér autók, zöld egyetem (Vol. 2)
Hova tovább? Még több VW? Más modellek?
Réka a tettek mezején (pincéjében)
Takács Réka "beköltözött" a bordeaux-i pincébe, egyetemi gyakorlatáról mesél nekünk blogjában.
Gellérthegyi álmok az Egyetemi Színpad előadásában
Május másodikán egyetemünk társulata, az Egyetemi Színpad EKKE megtartotta premier...