Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2021. április 15. Anasztázia
Egyetemi élet

Tari Annamária: Nincs könnyű dolga a Z generációnak

Tamás Anett | 2021. február 26. 13:12:59 | Utolsó frissítés: 2 hónapja
Már 11 éve annak, hogy megjelent Tari Annamária Y generációról szóló első bestseller kötete. Azóta pedig rendületlenül kutatja az újabb generációkat, lelkivilágukat és azt, hogyan változik személyiségük. A napokban a Kepes György Szakkollégium vendégelőadója volt a szakember.

 

Mint korábban beszámoltunk róla: a Kepes György Szakkollégium idén ünnepli 30. születésnapját. A jubileum vezérfonalának saját korosztályukat, a Z generációt választották. Az egész félévet ezen témaköré építik, melynek első előadása Tari Annamária: Z generáció, vágyak és valóság címet viselte. A járványügyi helyzet miatt online rendezték meg a programot, 30 szakkollégistával és két mentortanár, Kicsák Lóránt és Dorner László jelenlétében.

 

A több, mint egy órás előadás során a résztvevők próbálták megtalálni a helyüket a világban: megérteni miért kommunikálnak másképp, mint más nemzedékek és azt, egy-egy helyzetben miért reagálnak úgy, ahogy. Tari Annamária megnyugtatott mindenkit, nem szabad ilyen szigorúnak lenniük magukhoz. Az egyre csak gyorsuló és változó materialista világban meg kell tanulni szembenézni a kudarccal, újra felállni a nehéz helyzetek után és nekifutni még egyszer és még egyszer, ha szükséges.

 

 

A beszélgetés során kiemelt téma volt a munkaerőpiac, de szó esett a különböző nemzedékek kollaborációjáról is, hiszen az eltérő generációs attribútumokból adódva sok megoldásra váró nehézségekkel találhatják majd szembe magukat a Z az Y vagy akár X generációs kollégák. Az aktuális vírushelyzet mellett sem mentek el szó nélkül, hiszen a COVID-fásultság tüneteit a legtöbben érzékelhetik magukon.

„Tölts minél több időt valódi örömszerzéssel. Zene, tánc, játék, pogácsasütés, legyél kreatív, és érezd, hogy létrehozol valamit” – zárta sorait az előadó.

 


Nem kérdés: a Kepes György Szakkollégium tagjai ezek után még nagyobb lelkesedéssel várják szintén a témában megrendezendő szokásos félévi szakszemináriumot és egy összefoglaló kötettel is készülnek, melyhez az előadásnál nem is szolgálhatott volna jobb táptalajt.

 0
komment

Reflektor

Terék Anna: Halott nők (Lekötelezők 1.)
Milyen könyveket olvas egy magyarszakos hallgató az órákon kívül? Mely kötetekhez nyúl...
Online bálra hív a Hallgatói Önkormányzat
A járványügyi helyzethez alkalmazkodva idén online rendezi meg a gólya-, felezős-, és...
Az a baj, hogy azt hittük, van időnk
Ülök a szobámban és nagyot kortyolok a kávémból, miközben megnyitom az óra kéklő...