Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2020. július 06. Csaba
Hírek

Átvehették útleveleiket a nagybetűs élethez

Berán-Juhász Henrietta | 2020. február 10. 15:47:39 | Utolsó frissítés: 5 hónapja
Az Eszterházy Károly Egyetemen ezúttal 439 hallgató tett sikeres záróvizsgát. Az Egri Campuson 316 hallgató végzett, diplomájukat február 7-én vehették át az Agria TISZK-ben.

 

Az Eszterházy Károly Egyetem Egri Campusán alapképzésen 146, mesterképzésen 93, osztatlan képzésen 21, felsőoktatási szakképzésen 19, míg szakirányú továbbképzésen 37 hallgató fejezte be tanulmányait.

 

 

- Diplomájukkal útlevelet vesznek át életük következő szakaszához, fogalmazott köszöntőjében az Eszterházy Károly Egyetem rektori jogkörben eljáró rektorhelyettese, Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona. A rektorhelyettes szólt arról is: hallgatóink nemcsak tudással, kulturális élményekkel gazdagodhattak egyetemünkön, hanem olyan, szeretet által vezérelt értékrendszerrel, mely a továbbiakhoz is szilárd alapot jelent számukra.

 

 

A végzetteket arra kérte, hogy maradjanak kapcsolatban az egyetemmel, hiszen hallgatóit az alma mater mindig visszavárja. Tudós életutakat állított eléjük példaként, s azt kívánta a hallgatóknak, a kihívásokkal teli 21. században legyen önbizalmuk, legyenek tisztességesek, felkészültek és eredményesek, vezesse őket a jó szándék további útjukon.

 

 

A köszöntőt követően habilitációs és doktori díszokleveleket, valamint Tudományos Publikációs díjakat adtak át.

 

 

Az MTA doktora fokozattal rendelkező szerző kategóriában a Tudományos Publikációs díjat vehetett át Valuch Tibor, a Történelemtudományi Intézet egyetemi tanára, valamint Jedlovszky Pál, az Élelmiszertudományi Intézet egyetemi tanára. A PhD fokozattal rendelkező szerző kategóriában Tudományos Publikációs díjat kapott Kusper Judit, a Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet egyetemi docense, valamint Kunné Tamás Judit, a Matematikai és Informatikai Intézet tanársegédje és Tóth Zsolt, a Matematikai és Informatikai Intézet egyetemi docense. Ezzel a díjjal tüntették ki Zombola Pétert, az Ének-Zene Tanszék egyetemi docensét is.

 

 

A diplomaosztón vehette át kinevezését az egyetem húsz oktatási asszisztens demonstrátora is.

 

 

A diplomák átvételét követően Kovács Gergely szólt végzős hallgatótársaihoz.

 

 

Mint mondta, egri egyetemi éveik alatt felejthetetlen élményekkel lettek gazdagabbak mindannyian.

 

 

Elárulta: az egyetem számára nemcsak egy épület, hanem egy másik család volt, ezt segítette az is, hogy példa- és útmutató oktatóktól tanulhatott. Elmondta: szeretne minél többször visszatérni majd öregdiákként a városba, ahol felnőtté vált, és amelyben életének egyik legfontosabb pillanatait élhette át.

 

- Ismerjétek fel és ragadjátok meg a lehetőségeket – kívánta búcsúzóul hallgatótársainak, majd visszaadta a város jelképes kulcsát Minczér Gábor alpolgármesternek.

 

 

Az alpolgármester beszédében egri főiskolai éveire emlékezett, s kifejtette: ez a nap mérföldkő a diplomások számára. 

 

 

Minczér Gábor felhívta a végzettek figyelmét arra, hogy olyan tudással és tapasztalatokkal gazdagodtak, mely szemlélet és világnézet formáló, s arra kérte őket, használják bátran ezt a tudást életük során.

 

 

Fotók: Szántó György, Balogh Tibor0
komment

Reflektor

Újra megnyitja kapuit a Líceum
2020. június 23-tól újra látogatható a Líceum épülete, a Tittel Pál Könyvtár és a...
Intenzív angol tréning az Eszterházyn
Nem mersz megszólalni angolul? Anyanyelvi oktatóink segítenek Neked!
Tájékoztató az őszi félév kezdéséről
Alábbiakban olvashatóak az Eszterházy Károly Egyetem 2020/2021-es tanévének őszi félévére...