Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2020. december 05. Vilma
Hírek

Digitális oktatás az Eszterházyn is

Pócsik Attila | 2020. november 16. 14:19:06 | Utolsó frissítés: 1 hónapja
A rendkívüli tanítási szünet után digitális oktatás kezdődött egyetemünkön is.

Dr. Csáfor Hajnalka oktatási rektorhelyettes a TV Egernek nyilatkozva elmondta: az egyetem jól vizsgázott tavasszal a digitális oktatásra átállással kapcsolatban. Kiemelte: szeptember óta a nappali tagozatos hallgatók számára – a nagylétszámú kurzusok kivételével – elsősorban jelenléti, míg a levelező tagozaton főleg távoktatás formában zajlott. A levelező tagozaton személyes megjelenést igénylő kurzusokra is sor került, ha ez a tárgy teljesíthetősége miatt indokolt volt. Ezek számát azonban az Egyetem igyekezett minimalizálni, és a félév elejére ütemezni.

 

 

Elhangzott egyebek között, hogy a tavaszi eljáráshoz képest változás, hogy az egyetem épületei nyitva vannak a hallgatók előtt, de a belépés szigorú protokollhoz kötött. Kizárólag egészségesen érkezhet mindenki, kötelező a maszkhasználat és a bejáratoknál a testhőmérséklet mérés.

 

Dr. Racsko Réka. mb. tanszékvezető, adjunktus
Fotó: Balogh Tibor

 

A rektorhelyettes elmondta: a tárgy jellegétől függően zajlik az órarendnek megfelelő, valós idejű oktatás, de vannak előadások, amelyeket előre rögzítenek, így azokat a hallgatók a félév folyamán bármikor meg- és újranézhetik.

 

Dr. Csáfor Hajnalka felhívta a figyelmet arra is, hogy az egyetem vezetése a szakdolgozat leadásának a határidejét az őszi félévben 2020. november 15-ről november 30-ra módosította minden érintett hallgató esetében. 

 

Dr. Komló Csaba egyetemi adjunktus éppen  Információs és kommunikációs technológiák órát tart

 

Az oktatás rendjének módosításáról és a járványügyi korlátozásokhoz kapcsolódó intézkedéskről szóló Rektori - Kancellári utasítás itt olvasható>>0
komment

Reflektor

A Tempus Közalapítvány pályázata
Külföldön tanulnál vagy kutatnál? Ismerd meg a Tempus Közalapítvány pályázati lehetőségeit!
Nyílt nap az online térben
Online szervezi meg idén egyetemünk a nyílt napját. A december 15-i programról Bíró Balázs...
Válasszunk magunknak (egyetemi) csillagot!
A Varázstornyot és Hegyesi-Hudik Margit főiskolai docenst is jelölték az Eger Csillagai díjra...