Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2020. május 25. Orbán
Hírek

Egyetemünkön várták a véradókat

2019. november 11. 10:29:42 | Utolsó frissítés: 1 éve
Izgalmas ajándékokkal és felemelő érzéssel távozhatott az a hallgató, aki részt vett a szerdai, egyetemi véradáson.

 

Egy hónapos HBO előfizetés, kedvezmény az EFOTT hetijegy árából, extra „túlélőcsomag", és lehetőség további nyereményekre: ezekkel lettek gazdagabbak azok a hallgatóink, akik részt vettek a B épületbe szervezett, szerdai véradáson.

 

 

Szepesi Ágnes, megyei véradásszervező elmondta: tapasztalatai szerint mindig népszerűbbek azok a véradások, melyek valamilyen rendezvény részeként szerveződnek. Az Egyetemi Sportnapon például, mint elárulta, több mint kilencvenen adtak vért.

 

 

A következő időszak bővelkedni fog városi véradásokban: a Lenkey János Általános Iskola egészségnevelési hetén, a Tv Eger média véradásán, de ötnapos adventi véradáson – az Uránia Moziban és a Város a város alatt épületében – várják azokat, akik szeretnének segíteni.
– Sokan vannak, akik félnek a véradástól, én mégis azt javaslom mindenkinek, hogy legalább egyszer próbálják meg. Sok emberrel találkoztam már, aki először adott vért, s utána belátta, már bánja, hogy nem segített hamarabb. Amikor megkapjuk a véradás után az sms-t, hogy átszállították a vérünket egy ember megsegítésére, az nagyon felemelő érzés – hangsúlyozta Szepesi Ágnes. Ez alkalommal 34-en adtak vért.

 

 

Fotók: Kakuk Dániel0
komment

Reflektor

Információk a záróvizsgákról
A záróvizsgára bejelentkezett hallgatók vizsgaidőszaka 2020. június 6-ig tart.
Tájékoztató a tavaszi félév vizsgaidőszakáról
A veszélyhelyzetre tekintettel az Egyetemi Tanács 2020. április 9-én áttekintette és...
Információ a nyelvvizsga nélküli diplomák kiadásáról
A veszélyhelyzet során teendő egyes, a felsőoktatási intézményeket és a hallgatókat...