Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2020. október 01. Malvin
Hírek

Emberség, pedagógia, módszertan

Valkóné Révai Renáta | 2020. március 25. 15:07:59 | Utolsó frissítés: 7 hónapja
Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolája is túl van az első digitális munkarendű héten.

 

Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájának pedagógusai jelesre vizsgáztak emberségből, pedagógiából és módszertanból egyaránt - véli Légrádiné Kőházi Timea intézményvezető. Iskolánk informatikus kollégáinak közreműködésével, a veszélyhelyzet kinyilvánítása előtt egy munkacsoport jött létre, akik feltérképezték, megismerték, illetve tesztelték azokat az online felületeket, melyek segítségével folytatódhat az oktatás.

 

 

A koronavírus magyarországi terjedése miatt március 16-án bezártak az általános- és középiskolák is. Kevesebb mint 48 órája volt a kollégáknak, hogy átálljanak a digitális munkarendre, melynek gyakorlatát az első, próbahetet követően – a korábban készült segédanyagoknak és az oktatásnak köszönhetően - már mindenki elsajátította.

 

A kollégák a lehető legváltozatosabb alkalmazásokat használva, folyamatos kapcsolatban vannak diákjainkkal, akik úgy tűnik, könnyedén vették az átállást, köszönhetően annak a szülői támogatásnak, ami nélkül ez a rendszer nem működne. Nagyon hálásak vagyunk a szülőknek, hogy türelemmel, a pedagógusok munkáját maximálisan támogatva segítik gyermekeiket a mindennapi tudáselsajátításban. A tanulóink pedig hihetetlen aktivitással, szorgalommal és igyekezettel oldják meg a feladatokat.

 

 

Az intézményvezető hangsúlyozta: viszonylag könnyebb helyzetben vagyunk gyakorlóiskolaként, mert a kollégáink eddig is a legkorszerűbb módszerekkel, a legújabb programok segítségével oktattak. Ebben a mindenki számára új helyzetben viszont az iskola közössége az eddigieknél is jobban összefogott és többféle platformon segíti egymást: egy közös helpdesk felületen keresztül, valamint szakmai munkacsoportokban tanácsokat adnak, segítik azokat, akik elakadtak az online világban és számtalan, a digitális oktatást segítő ötlet cserél gazdát.

 

Az idei érettségivel kapcsolatban a kormányzat döntésének megfelelően kell eljárni. A kollégák azonban a továbbiakban is mindent megtesznek azért, hogy a végzős középiskolásaink sikeres vizsgát tehessenek minden tantárgyból. Egyszóval: KÖSZÖNET mindenkinek!

 

Fotó: Szántó György0
komment

Reflektor

Járványügyi intézkedések az EKE-n
Alábbi videónk az Eszterházy Károly Egyetem járványügyi előírásait tartalmazza:...
Eszterházy Podcast
Híreinket, aktualitásainkat már a Spotify-on is megtalálod az Eszterházy Podcast-csatornán!
Önkénteseket vár a KórházSuli
A KórházSuli azért jött létre, hogy kortárs segítők – középiskolások és egyetemisták...