Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2020. május 25. Orbán
Hírek

Est a nemzetközi ételek jegyében

Géczi Katalin | 2019. október 17. 14:16:59 | Utolsó frissítés: 1 éve
Ismét elérkezett a több mint tíz éve indult, és azóta az Eszterházy Károly Egyetemen népszerű hagyománnyá vált Global Cooking Night.

 

Az est középpontjában ezúttal is az ERASMUS programmal itt tanuló külföldi hallgatók által bemutatott tradicionális nemzeti ételek álltak, melyeket nagy gonddal készítettek el, hogy kis betekintést kapjunk hazájuk kulturájába.

 

 

A programot, melynek az Agria TISZK adott otthont, a tanulók egy kis kórusa nyitotta egy kedves magyar népdallal, majd a szervező csapat, az ESN Eszterházy társelnökei: Vermeki Viktória és Hajdu Bence köszöntötték a megjelent hallgatókat.

 

 

Mind a 14 képviselt ország bemutatta az általuk készített ételeket, amiket ezt követően az oktatókból álló zsűri, és persze a vendégek is megkósolhattak.

 

 

Az amerikaiak jellegzetes reggelijüket, a juharszirupos palacsintát hozták, a törökök többek között a ropogós süteményüket a bureket, a kínaiak pedig garnélarákot és csirkét készítettek.

 

 

Az Egyesült Királyságból krémes, lekváros falatkákkal, Dél-Afrikából a zöldséges chakalakával, Pakisztánból fűszeresebb ételekkel ismerkedhettünk meg.

 

 

A külföldi és a magyar hallgatók zenés előadásokkal is készültek, így meghallgathattunk egy török, egy ukrán, egy kazah és egy angol dalt is, melyek tökéletesen érzékeltették a kultúrák találkozását.

 

 

Fotók: Balogh Tibor0
komment

Reflektor

Információk a záróvizsgákról
A záróvizsgára bejelentkezett hallgatók vizsgaidőszaka 2020. június 6-ig tart.
Tájékoztató a tavaszi félév vizsgaidőszakáról
A veszélyhelyzetre tekintettel az Egyetemi Tanács 2020. április 9-én áttekintette és...
Információ a nyelvvizsga nélküli diplomák kiadásáról
A veszélyhelyzet során teendő egyes, a felsőoktatási intézményeket és a hallgatókat...