Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2020. augusztus 04. Domonkos
Hírek

Felvételi eredményeink

Paletta Online | 2020. július 24. 10:16:08 | Utolsó frissítés: 1 hónapja
Az Eszterházy Károly Egyetemre 1822 hallgató nyert felvételt.

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Oktatási Hivatal és a felsőoktatási intézmények közreműködésével 2020. július 23-án meghatározta a 2020 szeptemberében induló képzések felvételi ponthatárait.

 

Az Eszterházy Károly Egyetemre a közel 4600 jelentkezőből 1822 hallgató nyert felvételt. A felvettek 88 százaléka állami ösztöndíjas képzésben kezdheti meg tanulmányait. 1325-en Egerben, Jászberényben 105-en, Sárospatakon 59-en iratkozhatnak be szeptemberben. A Gyöngyösi Károly Róbert Campus 343 új elsőévesre számíthat. Bár ők is az Eszterházy Károly Egyetemre jelentkeztek és nyertek felvételt, de egy tavaszi törvény módosítás alapján a Szent István Egyetemen létesíthetnek hallgatói jogviszonyt.

 

Az Eszterházy Károly Egyetemre nappali tagozatra nyertek felvételt többen: összesen 945-en tanulhatnak ebben a munkarendben, míg levelező tagozaton 877-en. A felvett hallgatók létszáma a karok között egyenletesen oszlik meg. A legtöbben anglisztika, programtervező informatikus alapszakra, óvodapedagógus, edző szakokra, illetve a képalkotás alapszak mozgóképkultúra és médiaismeret szakirányára nyertek felvételt.

 

Idén először hirdette meg intézményünk gyöngyösi képzési helyszínnel az egyetem által létesített gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzést. A képzés iránt rendkívül nagy volt az érdeklődés, így várhatóan az egri képzési helyen is elindulhat a szak levelező tagozatos formában.

 


 

Azok, akik nem nyertek felvételt az általános felvételi eljárásban vagy nem is jelentkeztek, pótfelvételi eljárásban jelentkezhetnek az egyetem által meghirdetett képzésekre a felvi.hu oldalon történt regisztrációt követően. Pótfelvételi információinkkal hamarosan jelentkezünk oldalunkon!

 


 

Felvett hallgatóink számára fontos információk olvashatók felvettek.uni-eszterhazy.hu oldalunkon!

 


 

Közösségi oldalaink:

 

Facebook: UniEszterházy - EKE
Instagram: 
unieszterhazy
TikTok: 
unieszterhazy0
komment

Reflektor

Felvételi eredményeink
Az Eszterházy Károly Egyetemre 1822 hallgató nyert felvételt.
Gratulálunk!
Gratulálunk sikeres felvételi eredményedhez, üdvözlünk az Eszterházy Károly Egyetemen!
Felvételi ponthatárok 2020
Az Eszterházy Károly Egyetemen 2020 szeptemberében induló képzések hivatalos ponthatárait...