Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2020. augusztus 04. Domonkos
Hírek

Kosztik Diána lett az Eszterházy csillaga

2019. december 09. 11:15:31 | Utolsó frissítés: 1 éve
Idén rekordszámú indulót üdvözölhettek az Eszterházy Csillaga versenyben: 21 produkció összesen 30 versenyzővel lépett színpadra.

 

 

Többségben ének-zenei kategóriában jelentkeztek a hallgatók, de volt két táncos előadás és egy egyéb kategóriás bűvész show-t is láthattak az érdeklődők, tudhattuk meg Fási Vivientől, a verseny szervezőjétől.

 

 

- Nagy örömünkre szakmai zsűri értékelte az indulókat: dr. Nagy Zoltán, az egyetem Ének-zene Tanszékének docense, az egri Gárdonyi Géza Színház zenei vezetője, Ódor Kristóf, a Centrál Színház színésze, a FEM3 Café műsorvezetője és számos népszerű magyar sorozat szereplője, Topolánszky Tamás Harangozó-díjas, Magyarország Érdemes Művésze kitüntetett táncos-koreográfus művész, a GG Tánc Eger vezetője és Török Tamás, a Gárdonyi Géza Színház színésze, számos musical énekes főszereplője. A versenyzők számára lehetőséget biztosítottunk arra, hogy a show-t követően kikérhessék a zsűritagok véleményét a produkcióikról – mesélte Fási Vivien. Mint elmondta, a második fordulóba a legjobb három produkció juthatott tovább.

 

 

- Rendkívül nehéz dolga volt a zsűrinek, hiszen a visszajelzések alapján idén volt a legerősebb a mezőny. A kategóriák aránya miatt - az indulók 85 százaléka ének-zenei produkciót mutatott be - nem okozott meglepetést, hogy énekes produkciók állhattak másodjára is színpadra. Harmadik helyen végzett István Gergely, második helyen pedig Loren António Domingos.

 

 

A fődíjat Kosztik Diánának sikerült elnyernie Lady Gaga Always Remember Us This Way és Marlisa Nothing Else Matters című számával.

 

 

A közönségdíjat 45 szavazattal ugyancsak István Gergely kapta – tudhattuk meg.

 

 

Vivien azt is megosztotta velünk, hogy sok pozitív visszajelzést kapott a versenyről idén is, többen kiemelték, hogy évről évre egyre magasabb színvonalú és egyre gördülékenyebb a megmérettetés.

 

 

- Igyekszünk minden alkalommal változtatni, megújulni, az előző hiányosságokat pótolni. Az, hogy egyre több jelentkező van, és mindig teljes teltházzal - az ülőhelyeken túl a lépcsőkön is végig ácsorgó nézőkkel - zajlott a rendezvény arról ad tanúbizonyságot, hogy ez az esemény értéket képvisel, és a jövőben is van rá igény. Szeretnénk ezt a hagyományt ápolni és dolgozunk azon, hogy legyen IV. Eszterházy Csillaga is – hangsúlyozta.

 

 

Fotók: Balogh Tibor0
komment

Reflektor

Felvételi eredményeink
Az Eszterházy Károly Egyetemre 1822 hallgató nyert felvételt.
Gratulálunk!
Gratulálunk sikeres felvételi eredményedhez, üdvözlünk az Eszterházy Károly Egyetemen!
Felvételi ponthatárok 2020
Az Eszterházy Károly Egyetemen 2020 szeptemberében induló képzések hivatalos ponthatárait...