Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2020. január 19. Sára
Hírek

Kosztik Diána lett az Eszterházy csillaga

2019. december 09. 11:15:31 | Utolsó frissítés: 1 éve
Idén rekordszámú indulót üdvözölhettek az Eszterházy Csillaga versenyben: 21 produkció összesen 30 versenyzővel lépett színpadra.

 

 

Többségben ének-zenei kategóriában jelentkeztek a hallgatók, de volt két táncos előadás és egy egyéb kategóriás bűvész show-t is láthattak az érdeklődők, tudhattuk meg Fási Vivientől, a verseny szervezőjétől.

 

 

- Nagy örömünkre szakmai zsűri értékelte az indulókat: dr. Nagy Zoltán, az egyetem Ének-zene Tanszékének docense, az egri Gárdonyi Géza Színház zenei vezetője, Ódor Kristóf, a Centrál Színház színésze, a FEM3 Café műsorvezetője és számos népszerű magyar sorozat szereplője, Topolánszky Tamás Harangozó-díjas, Magyarország Érdemes Művésze kitüntetett táncos-koreográfus művész, a GG Tánc Eger vezetője és Török Tamás, a Gárdonyi Géza Színház színésze, számos musical énekes főszereplője. A versenyzők számára lehetőséget biztosítottunk arra, hogy a show-t követően kikérhessék a zsűritagok véleményét a produkcióikról – mesélte Fási Vivien. Mint elmondta, a második fordulóba a legjobb három produkció juthatott tovább.

 

 

- Rendkívül nehéz dolga volt a zsűrinek, hiszen a visszajelzések alapján idén volt a legerősebb a mezőny. A kategóriák aránya miatt - az indulók 85 százaléka ének-zenei produkciót mutatott be - nem okozott meglepetést, hogy énekes produkciók állhattak másodjára is színpadra. Harmadik helyen végzett István Gergely, második helyen pedig Loren António Domingos.

 

 

A fődíjat Kosztik Diánának sikerült elnyernie Lady Gaga Always Remember Us This Way és Marlisa Nothing Else Matters című számával.

 

 

A közönségdíjat 45 szavazattal ugyancsak István Gergely kapta – tudhattuk meg.

 

 

Vivien azt is megosztotta velünk, hogy sok pozitív visszajelzést kapott a versenyről idén is, többen kiemelték, hogy évről évre egyre magasabb színvonalú és egyre gördülékenyebb a megmérettetés.

 

 

- Igyekszünk minden alkalommal változtatni, megújulni, az előző hiányosságokat pótolni. Az, hogy egyre több jelentkező van, és mindig teljes teltházzal - az ülőhelyeken túl a lépcsőkön is végig ácsorgó nézőkkel - zajlott a rendezvény arról ad tanúbizonyságot, hogy ez az esemény értéket képvisel, és a jövőben is van rá igény. Szeretnénk ezt a hagyományt ápolni és dolgozunk azon, hogy legyen IV. Eszterházy Csillaga is – hangsúlyozta.

 

 

Fotók: Balogh Tibor0
komment

Reflektor

Demonstrátori pályázati kiírás
Az alábbiakban találja a demonstrátori pályázati kiírásokat a 2019-2020-as tanév tavaszi...
EDUCATIO 2020
Az Eszterházy Károly Egyetem idén is ott lesz az EDUCATIO Nemzetközi Oktatási...
Idén is a Random
Akárcsak az Angol Kupa kispályás labdarúgó pontvadászatában, a RöpLiga nevet viselő...