Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2020. január 19. Sára
Hírek

Közel hatszáz érdeklődő a nyílt napon

Berki Viktória | 2019. december 09. 11:06:17 | Utolsó frissítés: 1 éve
Idén is nagy érdeklődésnek örvendett egyetemünk egri nyílt napja, közel hatszáz diák látogatott el az Eszterházy Károly Egyetem Egri Campusára december 3-án. Az egyetem a fontos tájékoztatók mellett teával, szaloncukorral és ajándéktárgyakkal várta őket.

 

Egyetemünk Díszterme ebben az évben is megtelt érdeklődő diákokkal, akik az általános felvételi tájékoztatót követően választhattak a képzésekről szóló előadások közül. A vendégeket elsőként dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, oktatási és tanulmányi ügyekért felelős rektorhelyettes köszöntötte, aki főként az egyetem fejlesztéseiről, illetve az összetartásról, intézményünk történetéről mesélt.

 

 

Ezt követően Pethő Judit, az Oktatási Hivatal Felsőoktatási Felvételi Főosztályának vezetője tartott előadást a pontozási rendszerről, a benyújtandó dokumentumokról, a felvételihez tartozó információkról. Fontos, hogy a felvételiző diákok tájékozódjanak a felvi.hu oldalról, mert ott minden hasznos információ megtalálható a felvételiről, illetve a felvételihez kapcsolódó tennivalókról. Pethő Judit példákkal demonstrálta a fontos tudnivalókat, és beszélt arról, hogy érdemes megnézni a szakok követelményeit. Szólt az emelt színtű érettségiről, illetve a többletpontokról, a felvételi vizsgáról is.

 

 

A tájékoztatót Sütő Gergő, az egyetem munkatársa folytatta, aki személyes tapasztalatairól mesélt, illetve, hogy miért jó egy vidéki egyetemen tanulni. Elhangzott: az Eszterházy Károly Egyetemen a hallgatók figyelnek egymásra, ahogy az oktatók is a hallgatókra.

 

 

Az általános felvételi tájékoztatót Juhász Kristóf egyetemi munkatárs zárta, aki az intézmény képzéseit mutatta be. Az egyetemen 9 felsőoktatási szakképzés, 36 alapszak, 14 mesterképzés, 21 osztatlan tanári szak és 2 doktori iskola közül választhatnak. Nagy népszerűségnek örvendenek művészeti képzéseink, az osztatlan tanári, a természettudományi, illetve a gazdasági szakjaink.

 

 

Nyílt napunkra az országból több felől érkeztek látogatók. A debreceni Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégium már 4-5 éve folyamatosan minden évben szervez látogatást az egyetemünk nyíltnapjára. Megkérdeztük erről Kovács Kriszta tanárnőt, aki már tíz éve tanít a Kós Károlyban.

 

– Évről évre egyre nagyobb csapattal érkezünk, idén 40 fővel – mesélte. A tanárnő elmondta, hogy mivel művészeti iskola az övék, így a diákjaikat a Vizuális Művészeti Intézet szakjai érdeklik leginkább. A tervezőgrafika, az animáció, a webdesign, a mozgókép-média népszerű szak körükben.

 

– Az elmúlt öt évfolyamban nálunk végzett diákokból, hatvan diák tanul vagy tanult az Eszterházy Károly Egyetemen – tudhattuk meg Kovács Krisztinától.

 

– Itt mindenki nagyon kedves és segítőkész. Mutatnak nekünk iskolai feladatokat, elkészített munkákat – válaszolta kérdésünkre Kóka Enikő, aki a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégium tanulója.

 

 

Érkeztek az ország más pontjairól is diákok, Balassagyarmatról három barátnő jött, akiket különböző szakok érdekeltek. Urbán Boglárkát a germanisztika, Széles Rékát a gazdasági szakjaink, Horváth Lillát pedig az anglisztika szak érdekelte.

 

Fotók: Balogh Tibor0
komment

Reflektor

Demonstrátori pályázati kiírás
Az alábbiakban találja a demonstrátori pályázati kiírásokat a 2019-2020-as tanév tavaszi...
EDUCATIO 2020
Az Eszterházy Károly Egyetem idén is ott lesz az EDUCATIO Nemzetközi Oktatási...
Idén is a Random
Akárcsak az Angol Kupa kispályás labdarúgó pontvadászatában, a RöpLiga nevet viselő...