Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2020. október 24. Salamon
Hírek

Külföldi hallgatók helyzete egyetemünkön

2020. szeptember 30. 15:33:44 | Utolsó frissítés: 1 hónapja
A 2020/2021-es tanévben 37 kínai hallgató tanul az Eszterházy Károly Egyetemen, emellett Stipendium Hungaricum ösztöndíj keretében 6 fő érkezett hozzánk külföldről, Erasmussal pedig szintén 6 külföldi hallgató tanul nálunk. A jelenlegi járványügyi intézkedések miatt és a hallgatók kérésére az egyetem online oktatást is biztosít a számukra.

 

Taylerné Tóth Katalin, a Nemzetközi Kapcsolatok Központjának osztályvezetője elmondta: remélik, hogy a tavaszi félévben a kínai hallgatók visszatérhetnek hozzánk, és jelenléti módon folytathatják tanulmányaikat, hiszen a visszajelzések alapján szeretnek itt lenni.

 

 

 

Stipendium Hungaricum ösztöndíj keretében 6 fő érkezett hozzánk külföldről, Erasmussal pedig szintén 6 külföldi hallgató tanul nálunk. Ők a magyar hallgatókhoz hasonlóan vesznek részt az oktatásban, azaz alapvetően jelenléti módon hallgatják az órákat, kivéve az 50 főt meghaladó csoportok esetében, ahol online módon zajlik a tanítás.

 

 

A Nemzetközi Kapcsolatok Központjának adatai alapján a magyar hallgatók közül részképzésre 5 hallgató utazott ki: 2 hallgató Ausztriába, 2 hallgató Horvátországba, és 1 Lengyelországba. Szakmai gyakorlaton 4 fő van külföldön jelenleg, ők Olaszországban, Németországban, Romániában, és Spanyolországban tanulnak. A Központ munkatársai abban bíznak, hogy ezek a számok csak növekedni fognak majd a jövőben.

 

A Líceum Televízió riportját, melyben hallgatóink: ZHANG YUAN és WONG CHANG is mesélnek élményeikről, az alábbiakban megtekinthető: 

 

 

Szöveg: Mózes Krisztina


Fotók: Balogh Tibor0
komment

Reflektor

Válaszd az Eszterházy Károly Egyetemet!
Már lehet jelentkezni a 2021 februárjában induló keresztféléves képzéseinkre!
Rajzpályázatot hirdet az Eger Termál Kft.
A Bitskey Aladár Uszoda fennállásának 20. évfordulója alkalmából az Eger Termál Kft....
Legyél te, aki borainknak márkanevet adsz!
Az Eszterházy Károly Egyetem szőlőbirtoka a borpiacon megjelenő márkanevének megalkotására...