Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2020. május 25. Orbán
Hírek

Nyelvvizsga nélkül is megkapják diplomájukat

2020. április 08. 11:15:04 | Utolsó frissítés: 1 hónapja
2020. április 7-én Dr. Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium minisztere az Operatív Törzs tájékoztatóján bejelentette, hogy azon hallgatók esetében, akik sikeres záróvizsgát tettek, de a nyelvvizsga követelmények miatt oklevelüket nem vehették át, eltekintenek a nyelvvizsga kötelezettségtől.

 

– Ma 75 ezer nyelvvizsga hiányában középfokú végzettséget igénylő munkakörben elhelyezkedett munkavállaló van Magyarországon. A Gazdaságvédelmi Akcióterv munkahelyteremtési programjának részeként ezt a 75 ezer diákot mentesítjük a nyelvvizsga kötelezettség alól, hiszen a gazdaságnak szüksége lesz a diplomás munkavállalókra – idézte az innovációs és technológiai minisztert az MTI.

 

– Amennyiben a döntés jogszabályi környezetét a minisztérium megteremti és az a Magyar Közlönyben megjelenik, az oklevél igényléséről és az átvétel lehetőségéről az Oktatási Igazgatóság haladéktalanul tájékoztatja az érintetteket – hangsúlyozta Kalóné Szűcs Erzsébet, az Eszterházy Károly Egyetem oktatási igazgatója.0
komment

Reflektor

Információk a záróvizsgákról
A záróvizsgára bejelentkezett hallgatók vizsgaidőszaka 2020. június 6-ig tart.
Tájékoztató a tavaszi félév vizsgaidőszakáról
A veszélyhelyzetre tekintettel az Egyetemi Tanács 2020. április 9-én áttekintette és...
Információ a nyelvvizsga nélküli diplomák kiadásáról
A veszélyhelyzet során teendő egyes, a felsőoktatási intézményeket és a hallgatókat...