Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2020. május 25. Orbán
Hírek

Nyelvvizsgák egyetemünkön

Paletta Online | 2020. május 13. 10:08:07 | Utolsó frissítés: 12 napja
Csanálosi Roland, az Idegen Nyelvi Kompetencia Iroda vizsgahely vezetője elárulta, hogyan valósulnak meg a nyelvvizsgák az Eszterházy Károly Egyetemen.

 

– Az Origó nyelvvizsga kapcsán az Origó nyelvi centrum egy teljes, online vizsgát dolgozott ki, ami azt jelenti, hogy a vizsgázó a laptopja és a telefonja segítségével vizsgázik, személyes megjelenésre nincs szükség. Így ez esetben nekünk, nyelvvizsgahelynek további teendőnk nincs, mindent a központ intéz és koordinál. Jelen állás szerint úgy tűnik, még a júniusi is online formátum lesz, és júliusban újra fogadhatjuk a nyelvvizsgázókat – árulta el Csanálosi Roland vizsgahely vezető.

 

– Az ECL nyelvvizsgaközpontban mostanra tisztult a kép: június 5-én, 6-án személyes megjelenéssel nyelvvizsgát tartunk, körülbelül 20 fő jelentkezett eddig, az ő vizsgájuk szervezésében vagyunk most benne. Azt fontos megemlítenem, hogy azt a protokollt követjük, amit a Kormány az érettségi kapcsán is kiadott: egy teremben 10 főnél több nem tartózkodhat, maszk viselése kötelező, kézfertőtlenítőt biztosítunk, folyamatos szellőztetés történik, és a másfél méteres távolságot szigorúan tartaniuk kell a vizsgázóknak – hangsúlyozta.

 

Hozzátette: a gyöngyösi campuson ezen a hétvégén TELC nyelvvizsgát tartanak, ott is a fent említett protokollt követik majd.0
komment

Reflektor

Információk a záróvizsgákról
A záróvizsgára bejelentkezett hallgatók vizsgaidőszaka 2020. június 6-ig tart.
Tájékoztató a tavaszi félév vizsgaidőszakáról
A veszélyhelyzetre tekintettel az Egyetemi Tanács 2020. április 9-én áttekintette és...
Információ a nyelvvizsga nélküli diplomák kiadásáról
A veszélyhelyzet során teendő egyes, a felsőoktatási intézményeket és a hallgatókat...