Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2020. július 05. Emese
Hírek

Öt évre akkreditálta a MAB az egyetemünket

2020. június 29. 14:20:06 | Utolsó frissítés: 1 hónapja
A vonatkozó jogszabálynak megfelelően 2018. novemberében kérte intézményünk a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottságtól (MAB) az intézményi akkreditációs eljárás lefolytatását.

 

Az eljárás célja a felsőoktatási intézmények Európai Felsőoktatási Térségre vonatkozó minőségbiztosítási irányelvek és sztenderdek (ESG 2015) szerinti működésének vizsgálata és hitelesítése. Az akkreditációs dokumentum igazolja, hogy a felsőoktatási intézmény ezen sztenderdek és irányelvek szerint folytatja tevékenységét, minőségbiztosítási rendszere folyamatosan nyomon követi, értékeli a sztenderdeknek való megfelelést, és aktívan közreműködik az értékelés eredményei alapján a megvalósítást segítő intézkedések, folyamatok kidolgozásában.

 

Az akkreditáció alapja az egyetem által összeállított önértékelő jelentés, mely az intézmény minőségbiztosítási rendszerének részletes bemutatását tartalmazza. Ezt a dokumentumot 2019 tavaszán eljuttattuk a MAB-ba. Az önértékelő jelentés értékelésére a MAB Látogató Bizottságot bízott meg, melynek feladata a sztenderdeknek és irányelveknek való megfelelés vizsgálata volt. A bizottság az őszi félévben zajlott kétnapos látogatása során győződött meg az egyetem minőségbiztosítási szempontok szerinti működéséről.

 

A MAB Plénuma 2020. június 19-én tárgyalta az Eszterházy Károly Egyetem önértékelését és azt egyhangúan, 14 igen szavazattal támogatta és akkreditálta az intézmény működését – az akkreditációs feltételeknek való folyamatos megfelelés esetén – a következő öt évre.0
komment

Reflektor

Újra megnyitja kapuit a Líceum
2020. június 23-tól újra látogatható a Líceum épülete, a Tittel Pál Könyvtár és a...
Intenzív angol tréning az Eszterházyn
Nem mersz megszólalni angolul? Anyanyelvi oktatóink segítenek Neked!
Tájékoztató az őszi félév kezdéséről
Alábbiakban olvashatóak az Eszterházy Károly Egyetem 2020/2021-es tanévének őszi félévére...