Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2020. december 05. Vilma
Hírek

Öt évre akkreditálta a MAB az egyetemünket

2020. június 29. 14:20:06 | Utolsó frissítés: 6 hónapja
A vonatkozó jogszabálynak megfelelően 2018. novemberében kérte intézményünk a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottságtól (MAB) az intézményi akkreditációs eljárás lefolytatását.

 

Az eljárás célja a felsőoktatási intézmények Európai Felsőoktatási Térségre vonatkozó minőségbiztosítási irányelvek és sztenderdek (ESG 2015) szerinti működésének vizsgálata és hitelesítése. Az akkreditációs dokumentum igazolja, hogy a felsőoktatási intézmény ezen sztenderdek és irányelvek szerint folytatja tevékenységét, minőségbiztosítási rendszere folyamatosan nyomon követi, értékeli a sztenderdeknek való megfelelést, és aktívan közreműködik az értékelés eredményei alapján a megvalósítást segítő intézkedések, folyamatok kidolgozásában.

 

Az akkreditáció alapja az egyetem által összeállított önértékelő jelentés, mely az intézmény minőségbiztosítási rendszerének részletes bemutatását tartalmazza. Ezt a dokumentumot 2019 tavaszán eljuttattuk a MAB-ba. Az önértékelő jelentés értékelésére a MAB Látogató Bizottságot bízott meg, melynek feladata a sztenderdeknek és irányelveknek való megfelelés vizsgálata volt. A bizottság az őszi félévben zajlott kétnapos látogatása során győződött meg az egyetem minőségbiztosítási szempontok szerinti működéséről.

 

A MAB Plénuma 2020. június 19-én tárgyalta az Eszterházy Károly Egyetem önértékelését és azt egyhangúan, 14 igen szavazattal támogatta és akkreditálta az intézmény működését – az akkreditációs feltételeknek való folyamatos megfelelés esetén – a következő öt évre.0
komment

Reflektor

A Tempus Közalapítvány pályázata
Külföldön tanulnál vagy kutatnál? Ismerd meg a Tempus Közalapítvány pályázati lehetőségeit!
Nyílt nap az online térben
Online szervezi meg idén egyetemünk a nyílt napját. A december 15-i programról Bíró Balázs...
Válasszunk magunknak (egyetemi) csillagot!
A Varázstornyot és Hegyesi-Hudik Margit főiskolai docenst is jelölték az Eger Csillagai díjra...