Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2020. április 08. Dénes
Hírek

Tájékoztató hallgatók számára a távoktatásról

2020. március 19. 16:41:59 | Utolsó frissítés: 1 hónapja
A korábban közzétett Rektori-Kancellári utasítás szerint 2020. március 23-tól valamennyi tagozaton a távoktatás módszereivel folytatódik az oktatás az Eszterházy Károly Egyetemen.

 

1. Oktatóink a tavaszi félévre meghirdetett kurzusok leírásaiban határozzák meg a következő hetek oktatásának és a követelmények teljesítésének módját és a frissített kurzusleírást közéteszik hallgatóink számára.

 

2. A hallgatók az érintett kurzus konzultációját megelőző munkanapig Neptun üzenetben tájékoztatást kapnak az adott kurzuson való online részvétel lehetőségéről és annak részleteiről.

 

3. A távoktatás során az oktató a kurzus órarendi idejének teljes hosszában valós idejű konzultációs lehetőséget nyújt a hallgatók számára

 

4. A hallgatók online jelenléte csak az órák órarendi idejében várható el.

 

5. Amennyiben egy kurzus a távoktatás módszereivel nem teljesíthető, az oktató március 23-ig Neptun üzenetben értesíti a kurzus hallgatóit a kurzus teljesítésének elhalasztásáról vagy a kurzus hivatalból való törléséről.

 

6. Ha a hallgatónak a megváltozott körülmények között nincs módja valamely tanegység teljesítésére a tavaszi félév során, március 31-ig kérheti annak törlését a Neptunban megtalálható kérvény benyújtásával.

 

7. Intézményünk az oktatás távoktatás formában történő megvalósításához elsősorban a Moodle keretrendszer használatát támogatja. Ennek használatáról a hallgatóink a https://elearning.uni-eszterhazy.hu/ oldal főmenü, a Moodle használói segédlet a hallgatók számára c. menüpontban találnak részletes leírást.

 

8. A tanítási és egyéb szakmai gyakorlaton lévő hallgatók számára a követelmények teljesítéséről a következő napokban részletes tájékoztatást küldünk.

 

9. A fenntartó minisztérium tájékoztatása szerint a rendkívüli helyzetre tekintettel az állami ösztöndíjas képzés feltételeinek (megszerzendő kreditek száma, tanulmányi átlag) módosítása várható.

 

10. A félév folyamán a hallgatói ügyintézés mellett az oktatókkal való kapcsolattartás is csak elektronikus úton történhet. Oktatóink elérhetőségeit a kurzusleírások tartalmazzák, de a főállású oktatóink email-címe az Egyetem weboldalán található telefonkönyvben is megtalálható.

 

11. Könyvtári szolgáltatásunk online módon továbbra is a hallgatóink rendelkezésére áll.

 

12. A tavaszi félév befejezését az oktatási naptár jelenlegi ütemezése szerint tervezzük, de a járvány helyzetétől függően ez változhat.0
komment

Reflektor

Maszkot osztottak
100 darab kézzel varrt maszkot osztott szét a Gyöngyösi Károly Róbert Campus két munkatársa...
Gyakorlat, zárótanítás
Alább olvashatóak a tanító, tanárszakos, óvodapedagógus, csecsemő- és kisgyermeknevelő...
Ébredezik a természet - FOTÓK
Most nincs lehetőségünk gyönyörködni a tavaszi Egerben, de a fotók segítségével...