Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2020. május 25. Orbán
Hírek

Változások a Diákhitel Központnál

Paletta Online | 2020. április 30. 15:05:58 | Utolsó frissítés: 1 hónapja
Május 1-től változások lépnek életbe a Diákhitel Központnál.

 

Diákhitel Plusz


2020. május 1-től bevezetik a szabad felhasználású, kamatmentes Diákhitel Pluszt. Az új hiteltermék 2020. december 31-ig igényelhető maximum 500 000 Ft értékben, amennyiben az igénylő rendelkezik aktív hallgatói jogviszonnyal és nem töltötte még be az 55. életévét. A hitelfelvételre a hallgató akkor is jogosult, ha korábban, vagy akár idén is felvett Diákhitel1-et vagy Diákhitel2-t. A futamidőt 1 és 5 év között az igénylő választja meg, a törlesztést pedig csak egy éves türelmi időszak után kell megkezdeni.
Részletek: https://www.diakhitel.hu/erdeklodom/diakhitel-plusz-hallgatoknak.html


Hiteligénylési könnyítések

 

2020. május 1-től az első szemeszterre visszamenőleg is igényelhető a rendkívül kedvező, 1,99%-os kamatozású Diákhitel1, akár 350 000 Ft értékben, amennyiben június 15-ig az igénylő beadja az erre vonatkozó kérelmet.
Annak érdekében, hogy minél több idő álljon rendelkezésre a diákhitelre vonatkozó döntéshez, a Diákhitel1 és Diákhitel2 esetében is meghosszabbítják az igénylési határidőket ebben a félévben június 15-ig, a következő tanév 1. félévében pedig december 31-ig.
Részletek: https://www.diakhitel.hu/erdeklodom/kedvezo-valtozasok-a-diakhitelnel.html

 

Forrás: Diákhitel Központ Zrt.


A jelenlegi helyzetben személyes ügyfélfogadás nincs, az Eszterházy Károly Egyetem Egri Campusán az ügyintézés a következőképpen zajlik:

 

A hallgató a Diákhitel oldalon megigényli a választott hitelt, az oldal generál a hallgató számára egy szerződést (pdf formátumban, 2 példányban/6 oldal).

Ezt a hallgatónak ki kell nyomtatnia, és minden oldal alján – az arra kijelölt négyzetben – alá kell írnia. Fontos, hogy a 3. és 6. oldalon a keltezést is szükséges kitölteni!

Ezt követően a hallgatónak két példányt aláírva el kell postáznia a B épület Ügyfélszolgálati Irodájába (3300 Eger, Egészségház utca 4.). Itt átveszik, aláírják és pecsételik, majd egy példányt visszakap az igénylő hallgató, a másikat pedig a Diákhitel Központnak tovább postázzák.0
komment

Reflektor

Információk a záróvizsgákról
A záróvizsgára bejelentkezett hallgatók vizsgaidőszaka 2020. június 6-ig tart.
Tájékoztató a tavaszi félév vizsgaidőszakáról
A veszélyhelyzetre tekintettel az Egyetemi Tanács 2020. április 9-én áttekintette és...
Információ a nyelvvizsga nélküli diplomák kiadásáról
A veszélyhelyzet során teendő egyes, a felsőoktatási intézményeket és a hallgatókat...