Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2020. július 05. Emese
Hírek

Vlogger a Varázstoronyban

2020. június 29. 14:22:31 | Utolsó frissítés: 1 hónapja
Abosi Barna, egy ismert vlogger járt a Varázstoronyban, aki izgalmas kísérleteket végzett el Dr. Murányi Zoltán a Varázstorony igazgatójának segítségével. A projekt célja, hogy a kísérletek segítségével felhívják a fiatalok figyelmét a természettudományokra.

 

 

Barna, aki már hat éve foglalkozik videókészítéssel, elmondta: mindenképp szeretett volna egy olyan videót, melyben különböző kémiai kísérleteket próbál ki. A vlogger a Líceum Televízió interjújában kiemelte: nagyon fontos a továbbtanulás és a környezetvédelem, ezért is indították el ezt a sorozatot közösen a Magyar Villamos Művekkel. A kísérletezésben Barna segítségére volt dr. Murányi Zoltán, a Varázstorony igazgatója, akit a Magyar Kémikusok Egyesületén keresztül kértek fel a projekthez.

 

 

– Látványos, innovatív, izgalmas kísérleteket fogunk felvenni, amelyek bizonyos mértékben az elektromossághoz kötődnek – mondta el a Líceum Televíziónak az igazgató. A közös cél az, hogy minél több fiatal érdeklődését felkeltsék a természettudományok iránt.

 

A Líceum Televízió és Abosi Barna felvételeit itt megtekinthetik:

 


 

Fotó: Balogh Tibor0
komment

Reflektor

Újra megnyitja kapuit a Líceum
2020. június 23-tól újra látogatható a Líceum épülete, a Tittel Pál Könyvtár és a...
Intenzív angol tréning az Eszterházyn
Nem mersz megszólalni angolul? Anyanyelvi oktatóink segítenek Neked!
Tájékoztató az őszi félév kezdéséről
Alábbiakban olvashatóak az Eszterházy Károly Egyetem 2020/2021-es tanévének őszi félévére...