Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2020. július 06. Csaba
Hírek

Zaja Barbara az EHÖK élén

2020. február 10. 14:56:02 | Utolsó frissítés: 5 hónapja
Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat harmadik alkalommal,2020.02.04-én tartotta tisztújító küldöttgyűlését, ahol megválasztották az új elnökséget.

 

Az elnök pozícióra egy érvényes pályázat érkezett Zaja Barbarától, melyről a választási bizottság tagjai: Bíró Balázs, Kővári Viktor és Martinkovics Martin tájékoztatta a küldöttgyűlést. Január 29-én tartotta meg az elnök jelölt a bemutatkozóját, ahol bemutatta az elnökség tagjait, programját és jövőképét az elkövetkezendő két évre.

 

 

A választás napján a küldöttgyűlésen kilencven százalékos szavazati aránnyal vettek részt a képviselők. A jelölt bemutatkozását követően kérdéseket tehettek fel a képviselők, ezt követően magas szavazati aránnyal megszavazták az EHÖK új elnökének Zaja Barbarát.

 

 

Az elnökség tagjai:

  • Zaja Barbara elnök
  • Kaplonyi Benjámin általános elnökhelyettes
  • Oláh Ádám rendezvényekért és kultúráért felelős elnökhelyettes
  • Motolai Anna Dóra tanulmányi ügyekért felelős elnökhelyettes
  • Kis Dalma PR és kommunikációért felelős elnökhelyettes
  • Tamás Anett PR és kommunikációért felelős referens
  • Fenyves Balázs sportreferens
  • Lányi Martin külügyi referens
  • Sütő Gergő PR és kommunikációs elnöki megbízott

 

Valamint 3 fő közalkalmazott segíti az EHÖK munkáját, Kővári Viktor irodavezető, Tarnai Blanka gazdasági asszisztens és Bíró Tünde grafikus.

 

– Nagyon hálás vagyok azért, hogy bizalmat szavaztak a képviselőtársaim nekem és a csapatomnak. Úgy gondolom, női jelöltként sokkal nehezebb dolgom volt, hiszen nem volt még soha női elnök a Hallgatói Önkormányzatban az intézmény történetében, magammal szemben is magasabb elvárásaim voltak, és a környezetem felé is bizonyítanom kell, hogy nőként is helyt tudok állni vezetői pozícióban. Csapatommal minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni azért, hogy az előző elnökség által felépített EHÖK-öt minimum ezen a szinten, vagy inkább még magasabb színvonalra emeljük. November közepe óta dolgozunk együtt és készülünk arra, hogy zökkenőmentesen kezdhessük meg munkánkat. Az újonnan választott képviselők nagyon lelkesek, motiváltak és kreatívak. Szeretnénk sok új ajtót kinyitni, új rendezvényeket szervezni, új partnerekkel együttműködni és erősíteni az érdekképviseletet, hogy hallgatótársaink minél nagyobb bizalommal forduljanak hozzánk – osztotta meg velünk céljait az EHÖK elnöke, Zaja Barbara.

 

Fotók: Balogh Tibor0
komment

Reflektor

Újra megnyitja kapuit a Líceum
2020. június 23-tól újra látogatható a Líceum épülete, a Tittel Pál Könyvtár és a...
Intenzív angol tréning az Eszterházyn
Nem mersz megszólalni angolul? Anyanyelvi oktatóink segítenek Neked!
Tájékoztató az őszi félév kezdéséről
Alábbiakban olvashatóak az Eszterházy Károly Egyetem 2020/2021-es tanévének őszi félévére...