Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 15. Valér
KülTér

Egyéni és csapat sikerek a Magyar Egyetemi Sakkbajnokságon

2018. május 29. 10:45:25 | Utolsó frissítés: 7 hónapja
Inges Zénó és Sebők Máté I. éves hallgatók megnyerték a saját kategóriájukat.

 

Május 12-én Budapesten az ELTE kollégiumában rendezték a 2018. évi Magyar Egyetemi és Főiskolai Sakkbajnokságot. Az értékszámmal rendelkező 48 egyéni induló között egy 2600 fölötti nemzetközi nagymester mellett, ketten nemzetközi mesteri, hatan FIDE mesteri címmel rendelkeztek, sőt volt 2 női nemzetközi mester is. 27 játékos értékszáma volt 2000 fölött.

 

Egyetemünket az erős mezőnyben Inges Zénó (1799) I. éves matematika-földrajz szakos és Sebők Máté (1571) I. éves földrajz-testnevelés szakos tanárjelöltek képviselték. A saját kategóriájukat mindketten megnyerték, azaz ők lettek a legjobb 1800 alatti, illetve legjobb 1600 alatti résztvevő. Az aktuálisan értékszám nélküliek 20 fős mezőnyében Judák Endre a 12. helyen végzett. Gratulálunk a sikerhez és a helytálláshoz!

 

A kiírás eredetileg 3 fős csapatok versenyét is meghirdette, ám szokatlan módon. A helyszínen a létszámot négyre emelték és csak az értékszámmal rendelkezőket vették számításba. Az eredeti feltételnek nyolc egyetem felelt volna meg, közöttük az 5. legtöbb pontot szereztük.

 

A résztvevők beszámolója és az eredményközlő honlapok alapján lejegyezte:
Mika János
egyetemi tanárTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...