Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. október 14. Helén
KülTér

Egyéni és csapat sikerek a Magyar Egyetemi Sakkbajnokságon

2018. május 29. 10:45:25 | Utolsó frissítés: 1 éve
Inges Zénó és Sebők Máté I. éves hallgatók megnyerték a saját kategóriájukat.

 

Május 12-én Budapesten az ELTE kollégiumában rendezték a 2018. évi Magyar Egyetemi és Főiskolai Sakkbajnokságot. Az értékszámmal rendelkező 48 egyéni induló között egy 2600 fölötti nemzetközi nagymester mellett, ketten nemzetközi mesteri, hatan FIDE mesteri címmel rendelkeztek, sőt volt 2 női nemzetközi mester is. 27 játékos értékszáma volt 2000 fölött.

 

Egyetemünket az erős mezőnyben Inges Zénó (1799) I. éves matematika-földrajz szakos és Sebők Máté (1571) I. éves földrajz-testnevelés szakos tanárjelöltek képviselték. A saját kategóriájukat mindketten megnyerték, azaz ők lettek a legjobb 1800 alatti, illetve legjobb 1600 alatti résztvevő. Az aktuálisan értékszám nélküliek 20 fős mezőnyében Judák Endre a 12. helyen végzett. Gratulálunk a sikerhez és a helytálláshoz!

 

A kiírás eredetileg 3 fős csapatok versenyét is meghirdette, ám szokatlan módon. A helyszínen a létszámot négyre emelték és csak az értékszámmal rendelkezőket vették számításba. Az eredeti feltételnek nyolc egyetem felelt volna meg, közöttük az 5. legtöbb pontot szereztük.

 

A résztvevők beszámolója és az eredményközlő honlapok alapján lejegyezte:
Mika János
egyetemi tanárTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Fényűzők kiállítás
A Vakok és Gyengénlátok Integráló Sportegyesülete és az Eszterházy Károly Egyetem...
Eszterházy-bérlet
A Gárdonyi Géza Színház és az Eszterházy Károly Egyetem több évtizedes együttműködése...
Heti menü a Leányka Bisztróban
Finom ételekkel, friss menükínálattal és szeretettel vár mindenkit a Leányka Bisztró!