Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 15. Valér
KülTér

Fotóművészeti kiállítás egyetemi részvétellel

Paletta Online | 2017. október 11. 10:50:07 | Utolsó frissítés: 1 éve
Szántó György is az Egri Műhely 2017. Fotóművészeti Alkotótelep meghívottja volt, akivel számtalan eseményen találkozhattok már az elmúlt években. Sőt, a tárlaton a Líceum kupolája is látható.

 


Harmati László, Hülvely István, Szántó György, Habis László (Fotó: Nemes Róbert)

 

A 15 neves fotográfus két hetet töltött Egerben a nyáron a Hunguest Hotels meghívására. Az alkotók Szeged és Tapolca után a hevesi megyeszékhelyet járták be, és mutatták be egyedi látásmódjukkal a várost.

 


Szebei András, Hülvely István, Habis László, Keleti Éva

 

 

A kiállítást 2017. október 10-én nyitották meg a Hotel Flórában.

 

Szebeni András, a művésztelep megálmodójaebben az évben arra kérte az alkotótársakat – Bánkuti András, Bácsi Róbert László, Benkő Sándor, Dobos Tamás, Fazekas István, Fejér Gábor, Gaál Zoltán, Hossala Tamás, Kiss-Kuntler Árpád, Mandur László, Móricz-Sabján Simon, Németh György, Reviczky Zsolt, Szabó Bernadett és Szántó György – hogy ne annyira a látványt, a nevezetességeket, sokkal inkább önön lelküket fényképezzék. Hogy olyan képek készüljenek, amelyekről aláírás nélkül is megállapítható a fotóban kicsit is jártas szemlélőnek, hogy ki készítette.

 

A megnyitón a fotóművész elmondta, hogy - 3 évvel ezelőtt - a műhely a reneszánsz mecenatúra alapján jött létre, így a fiatalok és idősek hoznak létre műtárgyakat, és azzal fizetnek az örömfotózásért. A képekből mindösszesen három nyomat készül a legmagasabb minőségben, egy marad a Hunguest Hotels Fotográfiai Gyűjteményben, kettőt pedig bárki megvásárolhat.

 

Keleti Éva

 

 

Keleti Éva Kossuth- és Prima Primissima-díjas fotográfus megnyitójában a szabadságra, a szabadon gondolkodásra tért ki, az elkészült alkotásokon látszik, hogy az alkotók nem feladatra készültek, hanem szabadon végezték a fényírást. A részvevőket a magyar fotográfia új generációjának alapköveinek nevezte. A szegedi, tapolcai és egri tárlat véleménye szerint alkalmas egy nagy kiállítás létrehozására, mely akár jövőre a Budapesti Tavaszi Fesztiválon is megnézhető lesz.

 

A tárlat az egri Hotel Flórában november 30-ig látható.


BENKŐ SÁNDOR: Elhagyott életterek

 


DOBOS TAMÁS: Szénelosztó

 


FAZEKAS ISTVÁN: Hero jet. Nagyvisnyó

 


FEJÉR GÁBOR: Egri vár 

Érdekesség  a megnyitóról: Ritkán látni olyat, hogy fotósok fotóznak fotókat figyelő fotósokat. :)

 


GAÁL ZOLTÁN: Dobó tér

 


HOSSALA TAMÁS: Bélkő

 

Érdekesség, hogy Kiss-Kuntler Árpád, a HVG képszerkesztője többször is bejárta a Líceumot, 3D-s képeket készített, melyeket újra két dimenziós térbe terített ki. Sajnos művei nem kerültek be a kiállított képek közé, de reméljük, láthatjuk még valahol.

 


KISS-KUNTLER ÁRPÁD: Nationalism

 


Mandur László: Eger up there

 


MÓRICZ-SABJÁN SIMON: Street workout

 


NÉMETH GYÖRGY: Dobó tér

 


REVICZKY ZSOLT: Egerbakta

 

Még mindig a megnyitó: Szintén érdekesség, hogy az egy főre jutó fotósok számát matematikai képlettel sem lehetett kiszámolni.

 


SZABÓ BERNADETT: No.17.

 


SZÁNTÓ GYÖRGY: Dobó tér, esküvő

 

A megnyitó képeit természetesen Szántó György készítette!

 

A kiállított művekről készült galériát az alkotótelepnek köszönjük!Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...