Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. június 17. Laura
KülTér

Túrázz velünk: az Eged hegyen jártunk

Vehovszky Bernadett | 2018. április 23. 11:22:59 | Utolsó frissítés: 1 éve
Az időjárás úgy tűnik, kedvez a túrázni vágyóknak: itt a tavasz, süt a nap és csicseregnek a madarak. Látjátok a várost körül ölelő hegyeket? Gondolkoztatok már azon, hogy milyen szép lehet onnan a kilátás?

 

Ezúttal a barangolók figyelmébe ajánlom az Eged hegyet. A hegy meredekebb szakasszal kezdődik, de később már kényelmesebben haladhatunk tovább. Az első részt füvesebb szakaszon tehetjük meg, majd a fák árnyékában folytathatjuk utunkat.
Fél órás sétát követően kiérhetünk egy tisztásra, ahonnan tökéletes látvány tárul elénk a városról. Kövekre ülve gyönyörködhetünk a kilátásban.

 


Ottjártunkkor egy nagyobb felhő az égen kitakarta a napot, ám sugarai még átsütöttek a felhőn, s megcsodálhattuk, ahogy a város egyik felén süt a nap, másik felén pedig már borultabb az ég. Sárkányrepülőket is láttunk, hiszen épp az Egeden van a felszállóhelyük.
Bárkinek ajánljuk a túrát, aki szeretné megcsodálni a tél utáni természet ébredését. Érdemes a hegyen megvárni az alkonyatot, a látvány magáért beszél majd!

 

Fotó: Berán DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Oklevélátadó díszünnepély
Az oklevélátadó díszünnepségeket az Eszterházy Károly Egyetem az alábbi időpontokban...
Tavasszal is a Random nyerte a RöpLigát
Az elmúlt évek legizgalmasabb fináléjában, nagy csata után győzte le az EHÖK-öt az őszi bajnok.
Arany és bronz a kézilabda MEFOB-ról
A győri hatos döntőben az Eszterházy Károly Egyetem két csapattal vett részt, amely során a...