Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 18. Auguszta
KülTér

Túrázz velünk: Felsőtárkány

Nagy Zsolt | 2018. május 02. 11:56:11 | Utolsó frissítés: 7 hónapja
A jó idő beköszöntével még inkább szeret az ember a természetben lenni. Felsőtárkány akár busszal, akár biciklivel is könnyedén megközelíthető.

 

Felsőtárkány Eger egyik szomszédos települése, sokak által kedvelt kirándulóhely. A település nagyszerű természeti adottságokkal rendelkezik. A fő látnivaló a csodaszép tó, amelynek vizén tükröződik az erdős táj. Ide bárki kiülhet, napozhat, de bőven találni árnyékos területeket is. A szemfülesek akár a mókusokkal is összebarátkozhatnak.

 

 

Aki horgászni szeretne, az sem csalódik, mivel erre is van lehetőség. Bár a tó a főúttól nem messze található, mégis csendes, nyugodt.

 

 

Aki inkább túrázna, a kijelölt ösvényeken indulhat felfelé, ahonnan kiváló a kilátás a tóra, és a környező erdőségre. A tó környékén van lehetőség ebédelni, vagy meginni valamit. Nagyszerű családi program lehet az erdei vasúttal tett kirándulás. Az erdei tanösvény mellett a Vöröskő-forrás a környék nevezetessége. A vasút területén láthatunk régi járműveket, vagy más, még ma is használt régi gépeket, vasúti kocsikat.

 


Ha nincs egy teljes napod, de van egy szabad délutánod, vagy pár órád, akkor is érdemes Felsőtárkány mellett dönteni.

 

Fotók: Nagy ZsoltTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...