Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. június 17. Laura
KülTér

Túrázz velünk: Felsőtárkány

Nagy Zsolt | 2018. május 02. 11:56:11 | Utolsó frissítés: 1 éve
A jó idő beköszöntével még inkább szeret az ember a természetben lenni. Felsőtárkány akár busszal, akár biciklivel is könnyedén megközelíthető.

 

Felsőtárkány Eger egyik szomszédos települése, sokak által kedvelt kirándulóhely. A település nagyszerű természeti adottságokkal rendelkezik. A fő látnivaló a csodaszép tó, amelynek vizén tükröződik az erdős táj. Ide bárki kiülhet, napozhat, de bőven találni árnyékos területeket is. A szemfülesek akár a mókusokkal is összebarátkozhatnak.

 

 

Aki horgászni szeretne, az sem csalódik, mivel erre is van lehetőség. Bár a tó a főúttól nem messze található, mégis csendes, nyugodt.

 

 

Aki inkább túrázna, a kijelölt ösvényeken indulhat felfelé, ahonnan kiváló a kilátás a tóra, és a környező erdőségre. A tó környékén van lehetőség ebédelni, vagy meginni valamit. Nagyszerű családi program lehet az erdei vasúttal tett kirándulás. Az erdei tanösvény mellett a Vöröskő-forrás a környék nevezetessége. A vasút területén láthatunk régi járműveket, vagy más, még ma is használt régi gépeket, vasúti kocsikat.

 


Ha nincs egy teljes napod, de van egy szabad délutánod, vagy pár órád, akkor is érdemes Felsőtárkány mellett dönteni.

 

Fotók: Nagy ZsoltTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Oklevélátadó díszünnepély
Az oklevélátadó díszünnepségeket az Eszterházy Károly Egyetem az alábbi időpontokban...
Tavasszal is a Random nyerte a RöpLigát
Az elmúlt évek legizgalmasabb fináléjában, nagy csata után győzte le az EHÖK-öt az őszi bajnok.
Arany és bronz a kézilabda MEFOB-ról
A győri hatos döntőben az Eszterházy Károly Egyetem két csapattal vett részt, amely során a...