Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. november 15. Albert
KülTér

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Nagy Zsolt | 2018. március 20. 16:00:06 | Utolsó frissítés: 8 hónapja
Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

 

Szilvásvárad főként a Szalajka-völgyről híres, megtekinthetjük a Milleniumi Kilátót, a Fátyol-vízesést, vagy az Istállóskői-barlangot.

 

 

Ha nem vagytok jártasak a környéken, nyugodtan bízzátok magatokat a helyközi tömegközlekedésre. Egerből alig több mint fél órás buszúttal elérkezhettek a Szalajkavölgyi elágazásig, majd egyenesen továbbhaladva a Szalajka úton érthetitek el a különböző látnivalókat.

 

 

Az út elején számos ajándékbolt, étterem, falatozó várja a turistákat, ahol feltölthetitek magatokat energiával. A hely specialitásait - a különböző halféléket - szintén ajánlatos megkóstolni.
A főút többnyire egyenes, kevés emelkedővel jár, viszonylag egyszerű haladni rajta. Ajánlom figyelmetekbe, hogy a túra előtt nézzétek meg a környék időjárás-jelentéseit, mivel nagyobb hó, vagy eső után érdemes az öltözetet, felszereléseket ehhez igazítani.

 


A kirándulás során nemcsak természeti látnivalók tekinthetők meg a Bükki Nemzeti Parkban, ha szerencsénk van akár vadállatokat is megpillanthatunk.

 

 

Szilvásvárad egy olyan helyszín, ahová szívesen visszajár az ember. Legyen, tél, tavasz vagy nyár, a környék mindig izgalmas. Ha nem is egy, hanem több napra terveztek, látogassatok el szilvasvarad.hu oldalra, ahol a látnivalókat alaposan feltérképezhetitek, valamint akár szálláshelyek ügyében is tájékozódhattok.

 

Fotós: Nagy ZsoltTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Háromszoros olimpiai bajnokot igazoltunk!
Más kérdés, hogy Szécsi Zoltán kapuba állításával sem sikerült megnyernie rangadóját az...
VINYL - Vizuális nevelés és közösségi művészet városi térben
Dr. Orosz Csaba képzőművész, a Vizuális Művészeti Intézet egyetemi docense tart előadást...
Vácon sem ment
Gyakorlatilag tíz perc után már eldőlt a két pont sorsa női kézilabda együttesünk...