Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. június 17. Laura
KülTér

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Nagy Zsolt | 2018. március 20. 16:00:06 | Utolsó frissítés: 1 éve
Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

 

Szilvásvárad főként a Szalajka-völgyről híres, megtekinthetjük a Milleniumi Kilátót, a Fátyol-vízesést, vagy az Istállóskői-barlangot.

 

 

Ha nem vagytok jártasak a környéken, nyugodtan bízzátok magatokat a helyközi tömegközlekedésre. Egerből alig több mint fél órás buszúttal elérkezhettek a Szalajkavölgyi elágazásig, majd egyenesen továbbhaladva a Szalajka úton érthetitek el a különböző látnivalókat.

 

 

Az út elején számos ajándékbolt, étterem, falatozó várja a turistákat, ahol feltölthetitek magatokat energiával. A hely specialitásait - a különböző halféléket - szintén ajánlatos megkóstolni.
A főút többnyire egyenes, kevés emelkedővel jár, viszonylag egyszerű haladni rajta. Ajánlom figyelmetekbe, hogy a túra előtt nézzétek meg a környék időjárás-jelentéseit, mivel nagyobb hó, vagy eső után érdemes az öltözetet, felszereléseket ehhez igazítani.

 


A kirándulás során nemcsak természeti látnivalók tekinthetők meg a Bükki Nemzeti Parkban, ha szerencsénk van akár vadállatokat is megpillanthatunk.

 

 

Szilvásvárad egy olyan helyszín, ahová szívesen visszajár az ember. Legyen, tél, tavasz vagy nyár, a környék mindig izgalmas. Ha nem is egy, hanem több napra terveztek, látogassatok el szilvasvarad.hu oldalra, ahol a látnivalókat alaposan feltérképezhetitek, valamint akár szálláshelyek ügyében is tájékozódhattok.

 

Fotós: Nagy ZsoltTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Oklevélátadó díszünnepély
Az oklevélátadó díszünnepségeket az Eszterházy Károly Egyetem az alábbi időpontokban...
Tavasszal is a Random nyerte a RöpLigát
Az elmúlt évek legizgalmasabb fináléjában, nagy csata után győzte le az EHÖK-öt az őszi bajnok.
Arany és bronz a kézilabda MEFOB-ról
A győri hatos döntőben az Eszterházy Károly Egyetem két csapattal vett részt, amely során a...