Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2017. november 23. Kelemen
KülTér

Felveszi Gárdonyi nevét az egri Északi lakótelep?

Bakondi Ágnes | 2013. november 03. 21:20:23 | Utolsó frissítés: 3 éve
Majdnem pont egy éve merült fel, hogy Eger északi városrészét Gárdonyiról neveznék el. Megkérdeztük, hogy áll az ügy.

 

Tavaly novemberben a Gárdonyi-emlékévről tartott egyik beharangozó sajtótájékoztatón Király Júlia, az egri Dobó István Vármúzeum muzeológusa, irodalomkutató egyebek közt bejelentette: kezdeményezik, hogy az egri Északi lakótelep a jövőben Gárdonyi Géza nevét viselje.

 

 
Gárdonyi nem lesz a panelrengeteg névadója. Fotó: Vámossy Béla  

 

Kíváncsiak voltunk, hogy a Gárdonyi-emlékév végén hogyan áll a kezdeményezés. A Paletta Online megkeresésére Király Júlia mindössze annyit közölt velünk, hogy nincs napirenden az átnevezés. Hogy ennek most örülni kell, vagy szomorkodjunk, miközben – egy Egri csillagokkal az oldaltáskánban – elsétálunk a panelrengeteg mellett, nem tudjuk.

 

(Portálunk utánajárt a "legendának", annak, miként is történhetett, hogy az Északi lakótelepen található épületek egy része felülről majdnem kirajzolja a CCCP-feliratot. Hamarosan megjelenő írásunkat a napokban keressék a palettaonline.hu-n!)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

5
komment

Reflektor

Hogyan csinálj pénzt a tudásodból? November 30-án megtudhatod!
A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2017. november 30-án délután fél kettőtől...
Száz százalékos hétvége!
Három csapatunkért szoríthattunk az elmúlt napokban, de nem hiába, mindenki győztesen zárta...
Három nyerhető meccs
Szombaton kettő, vasárnap egy hazai bajnoki mérkőzésen szoríthatunk az egyetem csapatainak.