Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. február 22. Gerzson
KülTér

Felveszi Gárdonyi nevét az egri Északi lakótelep?

Bakondi Ágnes | 2013. november 03. 21:20:23 | Utolsó frissítés: 4 éve
Majdnem pont egy éve merült fel, hogy Eger északi városrészét Gárdonyiról neveznék el. Megkérdeztük, hogy áll az ügy.

 

Tavaly novemberben a Gárdonyi-emlékévről tartott egyik beharangozó sajtótájékoztatón Király Júlia, az egri Dobó István Vármúzeum muzeológusa, irodalomkutató egyebek közt bejelentette: kezdeményezik, hogy az egri Északi lakótelep a jövőben Gárdonyi Géza nevét viselje.

 

 
Gárdonyi nem lesz a panelrengeteg névadója. Fotó: Vámossy Béla  

 

Kíváncsiak voltunk, hogy a Gárdonyi-emlékév végén hogyan áll a kezdeményezés. A Paletta Online megkeresésére Király Júlia mindössze annyit közölt velünk, hogy nincs napirenden az átnevezés. Hogy ennek most örülni kell, vagy szomorkodjunk, miközben – egy Egri csillagokkal az oldaltáskánban – elsétálunk a panelrengeteg mellett, nem tudjuk.

 

(Portálunk utánajárt a "legendának", annak, miként is történhetett, hogy az Északi lakótelepen található épületek egy része felülről majdnem kirajzolja a CCCP-feliratot. Hamarosan megjelenő írásunkat a napokban keressék a palettaonline.hu-n!)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

5
komment

Reflektor

Újabb forduló a Varázstorony versenyén
Elindult a Varázstorony Online Vetélkedő harmadik fordulója. A feladatlapok már...
Az érzelmek logikája előadás Egerben
Dr. Mérő László matematikus tart előadást március másodikán a Forrásban.
Felvételi a Roma Szakkollégiumban
Várják azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik büszkén vállalják roma kultúrájukat.