Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2022. május 18. Erik
Kultúra

Kollár Árpád: Milyen madár (Lekötelezők 4.)

Kollár Árpád Milyen madár című kötete (Csimota, 2014) már első belelapozáskor megragadja a figyelmünket. Nagy Norbert illusztrációinak köszönhetően egy vizuálisan is gazdag és értékes (gyerek)verseskötetet tarthatunk a kezünkben.

Doctor Strange az őrület multiverzumában - Filmkritika

Alapvetően nem tartom magamat óriási Marvel fanatikusnak, azonban mikor a „Pókember: Nincs hazaút” vetítése végén megláttam hogy a legújabb film a Doctor Strange vonalat fogja folytatni, akkor azért elkapott az izgatottság.

Gellérthegyi álmok az Egyetemi Színpad előadásában

Május másodikán egyetemünk társulata, az Egyetemi Színpad EKKE megtartotta premier előadását Karinthy Ferenc: Gellérthegyi álmok című művéből. Az érdeklődők az EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági házban tekinthették meg a darabot, amelyet öt lány és négy fiú hallgató keltett életre.

Szellőztető

„Szellőztető” címmel előadás sorozat indult a Képzőművészeti és Művészetelméleti Intézet programjában, a képzőművészetről, az épített és az elgondolt világról.

Eger centenáriumi emlékévvel tiszteleg Gárdonyi Géza előtt

Gárdonyi Géza, Eger egyik kiemelkedő írócsillaga száz évvel ezelőtt hunyt el. A városi kulturális intézmények és vállalkozások, továbbá a Főegyházmegye és az EKKE is összefogott, hogy egész éves programsorozattal, méltó módon tisztelegjen az „egri remete” munkássága, gazdag öröksége és máig ható szellemisége előtt.

Jól feltérképezett területen – Uncharted kritika

Már mozikban az Uncharted, a Sony és Tom Holland legújabb kollaborációja, ami nem reformálja meg a videójáték adaptációkról alkotott véleményünket, mégis lett annyira szórakoztató közönségfilm, hogy már az első hétvégén majd’ 80 ezer nézőt csábított be a hazai mozikba, és azt hiszem, emiatt megbocsájtható a kétes minőség is.

Videósorozatnak indult az Eszterházy Bookcast!

A kezdetek óta követem Edina Milkshake Books nevű csatornáját Youtube-on. Szinte minden videóját láttam. Van, amit már többször is megnéztem. A felkeresésemre legnagyobb örömömre igennel válaszolt, és beleegyezett az interjúba. Azt hiszem ezen a ponton egy kis fangirlködés belefér.

Egy egyetemista a színpadon - bemutatkozik a Hungarocell

A kulturális élet, a művészetek általában fontos szerepet töltenek be a legtöbb egyetemista életében. Így van ezzel Kis Marcell is, aki a Hungarocell zenekaron keresztül hódol több szenvedélyének, mint a basszusgitározás és az alkotás.

Reflektor

Fehér autók, zöld egyetem (Vol. 2)
Hova tovább? Még több VW? Más modellek?
Réka a tettek mezején (pincéjében)
Takács Réka "beköltözött" a bordeaux-i pincébe, egyetemi gyakorlatáról mesél nekünk blogjában.
Gellérthegyi álmok az Egyetemi Színpad előadásában
Május másodikán egyetemünk társulata, az Egyetemi Színpad EKKE megtartotta premier...