Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2021. szeptember 18. Diána
Kultúra

Júniusi kulturális és szabadidős programok Egerben

Galda Gábor Attila | 2021. június 21. 16:32:44 | Utolsó frissítés: 3 hónapja
A nyár elérkeztével és kedvenc helyszíneink újranyitásával rengeteg program várja az érdeklődőket Egerben is. Nem lesz hiány könnyű- és komolyzenei koncertekben, kiállításokban és a kerti partyk kedvelői sem unatkozhatnak a főként szabadtéri eseményektől gazdag napok során. Nézzük, mi vár még ránk júniusban!

 

Június 22. kedd  – A Zene Ünnepe

 

 

 

A Zene Ünnepe egy európai kezdeményezés, amely során a nyár első napját zenészek és zenebarátok közös muzsikálással ünneplik. Idén, az Egri Kulturális és Művészeti Központ szervezésében az egri kórusok komolyzenei koncertekre várják a zenekedvelőket, a műsorszámok végén közös éneklésre is szeretettel várják a közönséget az Érsekkertbe.

Közreműködik az Agria Vegyeskar, az Andante Kamarakórus, a Cantus Agriensis Kórus, az Egri Érseki Fiúkórus, a Bajzáth Linda és Lázár Attila.

 

https://www.facebook.com/events/758479784825200

 

 

Június 24-27. – 41. Kaláka Fesztivál Eger

 

 

 

Idén újra megrendezik a 41. Kaláka Fesztivált. Az egri bázisú fesztiválnak ezalkalommal is az Érsekkert nyújt színteret. A délelőtti gyerekfesztivál mellett, amely során gyerekkoncertekkel, bábszínházakkal és játékprogramokkal kedveskednek a szervezők, rengeteg koncerten lazíthatunk vagy tombolhatjuk ki magunkat, délutántól egészen éjfélig.

A fellépők között megtalálhatjuk Palya Bea, a Magna Cum Laude, a Hot Jazz Band, Novák Péter és az Etnofon, az Odd ID (volt Ethnofil), a Tárkány Trió és a Besh O Drom nevét is. Természetesen a fesztivál névadó házigazda-zenekara, a Kaláka is fellép.
A koncerteket színesíti két irodalmi-zenés-művészeti program is.

A „Vannak vidékek” Bogdán Zsolt és a Kaláka zenekar közös estje, amely során Kányádi Sándor-verseket hallhatunk megzenésítve. Másnap, a Vers-Kép Kiállítás megnyitóján részt vehetünk Nágel Kornél grafikusművész és Turek Miklós színművész verses tárlatvezetésén, amely során a grafika és a költészet ötvözésével tehetjük tiszteletünket Faludy György, Radnóti Miklós, Pilinszky János, Petőfi Sándor, Weöres Sándor, József Attila munkássága előtt.

 

https://kalakafesztival.hu/

https://www.facebook.com/events/309449873971024/

 

 

Június 25.-ig – Keresztutak I. kiállítás

 

 

 

A május 28-án megnyílt Keresztutak I. kiállítás június 25-ig, kedd-péntek: 09:00-17:00 és szombat: 09:00-13:00 között még meglátogatható az érdeklődők számára.

Az Egri kötődésű művészek munkáiból válogató, első alkalommal megrendezett kiállítás az EKMK Vitkovics Alkotóház és Művésztelep galériájában tekinthető meg. A 14 alkotó különböző témájú, technikájú munkával mutatkozik be az Egri Kulturális és Művészeti Központ tárlatán.

Az időszakos tárlat alapgondolata az egri kötődés, hiszen a művészek mindannyian Egerben dolgoztak, működtek, tanultak, alkottak életük egy szakaszában, vagy egész munkásságuk a városhoz kötődik. Személyiségükből fakadóan eltérő módon látják környezetüket, valamennyien egyéni érzékenységgel reflektálnak a jelenkorra. A kiállításon nemcsak különféle témák, technikák és művészeti területek találkoznak, hanem korosztályok, sőt nemzeti identitások is.

A kiállító művészek névsora megtekinthető a Facebook-esemény leírásában.

 

https://www.facebook.com/events/150674036962991

 

 

Június 26. szombat – Kerti parti a Kis Sziget kávézóban

 

 

Kellemes koncertekkel és ínycsiklandozó BBQ ételekkel invitálja vendégeit egy egésznapos rusztikus programsorozatra a Kis Sziget kávézó és bár.

9.00-től este 21.00-ig a Zuzmó Gerilla BBQ gondoskodik a finomabbnál-finomabb ételekről. A nap során készülnek reggelivel, illetve egész napos lounge menüvel.

10.00-tól Demkó Alexandrát hallhatjuk bárzenével, 14.00-tól egészen estig pedig a Funky Csakradobszakkör autentikus zenéje fogja biztosítani a kellemes hangulatot.

 

https://www.facebook.com/events/3023137331342794

 0
komment

Reflektor

Óvodások is szüreteltek az egyetemi szőlőbirtokon
Ötven óvodás kisgyermek vett részt az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem szőlőbirtokán...
A mustgázmérgezés veszélyeire hívták fel a figyelmet
A mustgázmérgezés veszélyeire hívták fel a figyelmet azon a tűzoltók számára szervezett...
Rék-à-Bordeaux: az első hetek
Takács Réka szőlész-borász mérnök szakos hallgatónk két féléven át Bordeaux-ban tanul....