Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. január 20. Fábián
LTér

Járatlan úton

Juhász Henrietta | 2018. február 20. 11:09:21 | Utolsó frissítés: 1 éve
Az új, immár általunk kitaposott utat tiszta, erős erkölcsökből kövezhetjük, és reméljük, lesznek követőink.

 

Lomhán kúszik előttünk az idő, s ránk teríti szürke fátylát, ami eltakarja a halvány, még erőtlen napsütést. Suttog a szél, s ha nem halljuk, erősen fülünkbe csíp, hogy figyeljünk rá, kövessük irányát. Ám mi ellenállunk, szembe megyünk vele még akkor is, ha az út előttünk járatlan és láthatatlan. Ezt kívánja önérzetünk, ezt diktálja lelkiismeretünk. A nehezebb úton megyünk tovább, ha tudjuk, hogy amin eddig jártunk, azt pusztán gyengeségből, plátói hitből választottuk.

S választjuk azért is, mert reméljük, hogy az új, immár általunk kitaposott utat tiszta, erős erkölcsökből kövezhetjük, és reméljük, lesznek követőink. Olyan követők, akikkel közös erényeket kovácsolni öröm lesz, nem szenvedés, lehetetlen szélmalomharc.

 

A tudás birtokában már nem vagyunk megvezethetők

 

Mert hiába nyom minket szürkeség és közöny, hinnünk kell, hogy már csak néhány hónap, s a nap fénye újra erővel tölti fel testünket és nem lesz, aki megállíthatja a bennünk áradó lendület erejét. Hiszen nem azért születtünk, hogy egy-egy csalódás után földön elterülve várjuk a végkifejletet. Nem azért, hogy az önsajnálatból burkot fonjunk magunk köré. Ismerjük a gyógyírt, ami a hosszabb harcok után enyhíti fájdalmainkat: akkor miért ne használnánk?

Suttog a szél, s arra csábít, hogy kövessük az ő útját, aminek a vége beláthatatlan mélységekbe vezet. A tudás birtokában viszont már nem vagyunk megvezethetők, látjuk az igazságot, nem formálhatnak minket az elemek. A járatlan utat is emelt fővel törjük magunk előtt!Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

EKE az Educatio kiállításon
Az Eszterházy Károly Egyetem idén is részt vett az Educatio Nemzetközi Oktatási...
Ismerd meg a Jászberényi Campust!
Miért érdemes az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusának képzéseit választanod?...
Nyílt napok az Eszterházy Károly Egyetemen
Az Eszterházy Károly Egyetem januárban is kinyitja kapuit a képzései iránt érdeklődő...