Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. november 15. Albert
LTér

Járatlan úton

Juhász Henrietta | 2018. február 20. 11:09:21 | Utolsó frissítés: 9 hónapja
Az új, immár általunk kitaposott utat tiszta, erős erkölcsökből kövezhetjük, és reméljük, lesznek követőink.

 

Lomhán kúszik előttünk az idő, s ránk teríti szürke fátylát, ami eltakarja a halvány, még erőtlen napsütést. Suttog a szél, s ha nem halljuk, erősen fülünkbe csíp, hogy figyeljünk rá, kövessük irányát. Ám mi ellenállunk, szembe megyünk vele még akkor is, ha az út előttünk járatlan és láthatatlan. Ezt kívánja önérzetünk, ezt diktálja lelkiismeretünk. A nehezebb úton megyünk tovább, ha tudjuk, hogy amin eddig jártunk, azt pusztán gyengeségből, plátói hitből választottuk.

S választjuk azért is, mert reméljük, hogy az új, immár általunk kitaposott utat tiszta, erős erkölcsökből kövezhetjük, és reméljük, lesznek követőink. Olyan követők, akikkel közös erényeket kovácsolni öröm lesz, nem szenvedés, lehetetlen szélmalomharc.

 

A tudás birtokában már nem vagyunk megvezethetők

 

Mert hiába nyom minket szürkeség és közöny, hinnünk kell, hogy már csak néhány hónap, s a nap fénye újra erővel tölti fel testünket és nem lesz, aki megállíthatja a bennünk áradó lendület erejét. Hiszen nem azért születtünk, hogy egy-egy csalódás után földön elterülve várjuk a végkifejletet. Nem azért, hogy az önsajnálatból burkot fonjunk magunk köré. Ismerjük a gyógyírt, ami a hosszabb harcok után enyhíti fájdalmainkat: akkor miért ne használnánk?

Suttog a szél, s arra csábít, hogy kövessük az ő útját, aminek a vége beláthatatlan mélységekbe vezet. A tudás birtokában viszont már nem vagyunk megvezethetők, látjuk az igazságot, nem formálhatnak minket az elemek. A járatlan utat is emelt fővel törjük magunk előtt!Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Háromszoros olimpiai bajnokot igazoltunk!
Más kérdés, hogy Szécsi Zoltán kapuba állításával sem sikerült megnyernie rangadóját az...
VINYL - Vizuális nevelés és közösségi művészet városi térben
Dr. Orosz Csaba képzőművész, a Vizuális Művészeti Intézet egyetemi docense tart előadást...
Vácon sem ment
Gyakorlatilag tíz perc után már eldőlt a két pont sorsa női kézilabda együttesünk...