Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. március 21. Benedek
LTér

Járatlan úton

Juhász Henrietta | 2018. február 20. 11:09:21 | Utolsó frissítés: 1 hónapja
Az új, immár általunk kitaposott utat tiszta, erős erkölcsökből kövezhetjük, és reméljük, lesznek követőink.

 

Lomhán kúszik előttünk az idő, s ránk teríti szürke fátylát, ami eltakarja a halvány, még erőtlen napsütést. Suttog a szél, s ha nem halljuk, erősen fülünkbe csíp, hogy figyeljünk rá, kövessük irányát. Ám mi ellenállunk, szembe megyünk vele még akkor is, ha az út előttünk járatlan és láthatatlan. Ezt kívánja önérzetünk, ezt diktálja lelkiismeretünk. A nehezebb úton megyünk tovább, ha tudjuk, hogy amin eddig jártunk, azt pusztán gyengeségből, plátói hitből választottuk.

S választjuk azért is, mert reméljük, hogy az új, immár általunk kitaposott utat tiszta, erős erkölcsökből kövezhetjük, és reméljük, lesznek követőink. Olyan követők, akikkel közös erényeket kovácsolni öröm lesz, nem szenvedés, lehetetlen szélmalomharc.

 

A tudás birtokában már nem vagyunk megvezethetők

 

Mert hiába nyom minket szürkeség és közöny, hinnünk kell, hogy már csak néhány hónap, s a nap fénye újra erővel tölti fel testünket és nem lesz, aki megállíthatja a bennünk áradó lendület erejét. Hiszen nem azért születtünk, hogy egy-egy csalódás után földön elterülve várjuk a végkifejletet. Nem azért, hogy az önsajnálatból burkot fonjunk magunk köré. Ismerjük a gyógyírt, ami a hosszabb harcok után enyhíti fájdalmainkat: akkor miért ne használnánk?

Suttog a szél, s arra csábít, hogy kövessük az ő útját, aminek a vége beláthatatlan mélységekbe vezet. A tudás birtokában viszont már nem vagyunk megvezethetők, látjuk az igazságot, nem formálhatnak minket az elemek. A járatlan utat is emelt fővel törjük magunk előtt!Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Energiakövetek pályázat
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2018 márciusában ismét meghirdeti...
VISEGRAD CHORAL BRIDGES II
Az Eszterházy Károly Egyetemen szervezik meg március 23-25-e között a Visegrádi...
Reflexiók a Kepesben
A kiállításon válogatás látható a Képzőművészeti Tanszék hallgatóinak legfrissebb munkáiból.