Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. május 22. Júlia
LTér

Különcök - IV. Egri Kamaraopera Fesztivál

Paletta Online | 2016. október 26. 10:58:26 | Utolsó frissítés: 3 éve
Az idei rendezvény három napján a klasszikustól a kortársig, az árnyoperától az alternatív zenés színházig minden korosztály találhat magának kedvére valót, de a képzőművészet, a tánc és a gasztronómia ínyencei is különleges csemegékre számíthatnak.

 

2016. november 4-6. között az Eszterházy Károly Egyetemen, a Kepes Intézetben és a Gárdonyi Géza Színházban - www.kamaraopera.huwww.facebook.com/kamaraopera 

 

Az Egri Kamaraopera Fesztivál idén is izgalmas helyszíneken, különleges előadásokkal várja immár negyedik alkalommal a közönséget. Az Egri Szimfonikus Zenekar, az Eszterházy Károly Egyetem és a Kepes Intézet együttműködésében létrejött fesztivál célja a műfaj sokszínű bemutatásán túl, hogy teret adjon fiatal, új utakat kereső alkotóknak és előadásoknak is. Az idei rendezvény három napján a klasszikustól a kortársig, az árnyoperától az alternatív zenés színházig minden korosztály találhat magának kedvére valót, de a képzőművészet, a tánc és a gasztronómia ínyencei is különleges csemegékre számíthatnak.

 

Célunk, hogy a rendezvény évről-évre magas művészi minőséggel biztosítsa a vonzerőt az itt élők és az ide látogatók számára; egyszeri és megismételhetetlen élményt nyújtson széles korosztályi és társadalmi rétegeknek.

 

 

Programok:

BonBon Quintet
Jancsi és Juliska
Ki ne ismerné Jancsi és Juliska történetét, a Grimm testvérek meséjét? A leleményes testvérpár szeretetéről és összetartásáról szóló örökérvényű történetét azonban most soha nem látott-hallott módon mutatjuk be!Egészen egyedülálló módon Kiskovács Eszterrajzművész a koncertet élőben, a zenével párhuzamosan illusztrálja, így nemcsak hallhatjuk, hanem láthatjuk is Jancsi és Juliska történetét. Mindezt a Magyar Rádió, valamint a Budapesti Fesztiválzenekar legkiválóbb művészeinek előadásában.
Helyszín: Kepes Intézet
Időpont: november 4. 11.00
Jegyár: 600 Ft
---------------------------------------------------------------------
E.Satie/Szabó Sipos/Topolánszky/Éry-Kovács
Szatíra SATIE-ra
150 éve született Erik Satie, aki a XX. század első felének egyik legkülönösebb és legmeghatározóbb figurája volt. A párizsi művészvilág különceként nagy népszerűségnek örvendett és több fiatal művészi csoportosulás is szellemi
atyjának tekintette őt. Kabaré zongoristájaként kezdte, majd több műfajban is figyelemreméltót alkotott miközben igyekezett felrúgni a megszokott formákat, meghökkentve, sokszor felháborítva a közönséget. Ezen az esten három művén keresztül mutatjuk be az ő különös világát.
Helyszín:Kepes Intézet
Időpont: november 4. 19.00
Jegyár: 1.490 Ft
---------------------------------------------------------------------
J.Haydn
Az énekesnő - vígopera
Az 1766-ban született bájos intermezzo, a nők azon „művészi képességéről" szól, amivel bármely férfiból hasznot tudnak húzni. A remek kis opera buffát a Debreceni Csokonai Színház operatársulata előadásában láthatják.
Helyszín: Lyceum Főegyházmegyei Könyvtár
Időpont: november 5. 16.00
Jegyár: 1.490 Ft
-------------------------------------------------------------------
efZámbó István kiállítása
Ikonok szabadon
A képzőművészként és zenészként egyaránt a magyar alternatív kultúra meghatározó alakjának számító efZámbó István új műveit mutatja be a kiállítás. A szürreális festményeivel nemzetközi hírnevet szerzett alkotónak nem idegen
az opera műfaja sem: a több mint két évtizeddel ezelőtt létrehozott, nyolcvan tagot számláló Planetáris Űrharmonikusok nevű társulatával annak idején négy űropera-előadást is tartott. Ezúttal inkább a képeivel kíván hatni - ez lesz efZámbó István eddigi legnagyobb egri kiállítása.
Helyszín: Kepes Intézet
Megnyitó: November 5. 17.00
Ingyenes
----------------------------------------------------------------------
Zöldségek és marhaságok - GasztrOpera
A opera és szimfonikus irodalom vidám - az evés-ivás és egyéb földi örömökhöz is kapcsolódó – gyöngyszemei mellé a borkultúra és a csúcs gasztronómia erre az estére készült kincseit szolgálja föl a Macok Bisztró és az Egri Szimfonikus Zenekar.
Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem - Díszterem
Időpont: november 5. 19.00
Jegyár: 17.500 Ft
---------------------------------------------------------------------
Horváth/Szabó Sipos/ Fábián/ Benkó
Röpülj, lelkem! - operett talány
A K2 Színház előadása mindarról, amit az új generáció gondol jelenről, múltról, hazáról, eszmékről....mai életünkről, ami sokszor abszurdabb, mint egy operett. Őszinte, ötletes zene és szöveg, bátor dramaturgia, amely bőven hagy időt a nevetésre és az elgondolkodásra.
Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem - Moziterem
Időpont: november 6. 15.00
Jegyár: 1.490 Ft
-------------------------------------------------------------------
Pintér Béla/Darvas Benedek
Parasztopera
„A Parasztoperában egy balladisztikus történetet dolgoztunk fel opera formában. Zenéjének alapja az erdélyi magyar népdalok, a barokk és a rock bizarr, mégis homogén elegye. A történet talán sokak számára ismerős lesz.
Nekem a nagymamám úgy mesélte, hogy Szabadszállás környéki emberekkel történt ez meg nagyon régen. Egyelőre csak annyit árulok el belőle, hogy lesz benne néhány boldogtalan sorsú ember, szenvedély, humor, vérfertőzés és gyilkosság." (Pintér Béla)
Helyszín: Gárdonyi Géza Színház
Időpont: november 6. 19.00
Jegyárak:
Földszint 1-4 és 10-15 1.990 Ft
Földszint 5-9: 2.490 Ft
Erkély: 1.490 Ft

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Bronzérem az egri labdarúgó MEFOB-on
Kiváló mérkőzések jellemezték az Eszterházy Károly Egyetem által rendezett Magyar...
Tittel Esték
A Tittel Pál Könyvtár szeretettel meghívja az érdeklődőket Az egri harangöntés története...
A Szuszogó Színház bemutatja: AHA
Az Eszterházy Károly Egyetem amatőr színjátszó csoportja új bemutatóra készül....