Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. március 21. Benedek
LTér

Nőnek lenni

2018. március 08. 09:34:30 | Utolsó frissítés: 7 napja
Ilyennek születtek: gondoskodni szeretnének, ápolni és vigasztalni.

 

Leszögezem: nőként nem szándékozok köszöntőt írni sorstársaimhoz, nem is szedtem a réten virágokból csokrot, különösképp, mert azt ilyenkor, március 8-án még igencsak nehéz lenne.

Nem tudok csupán csak annyit, hogy édesanyám hogy görnyedt az ágy mellett, ha beteg voltam, hogy nagymamám busszal hozta a húslevest, mikor kórházban feküdtem.

Nem tudok csak annyit, nővéreim milyen tisztességgel, kitartással nevelik saját gyermekeiket, hogy jó ember váljék belőlük. Hűséges társaik életük választott párjának. Dolgoznak, főznek, sütnek, takarítanak, szeretnek, bátorítanak akkor is, ha bennük már épp csak egy cseppnyi energia maradt.

Nők, anyák, feleségek, szeretők: nem ismernek lehetetlent.

Úgy sokszorozzák meg erőforrásaikat, hogy megfékezhetetlenül azok körül sürögnek és forognak, akik az életet jelentik számukra. Nők, anyák, feleségek, szeretők: nem ismernek lehetetlent, mert pontosan ugyanilyen minták állnak előttük.

Úgy hiszem, mindegy, hogy honnan származik a nőnap hagyománya, mindegy, hogy a férfiak megünneplik-e ezen a napon vagy sem, akkor, ha támogatásukkal, hűségükkel, szeretetükkel és bizalmukkal megteszik azt az év minden napján. Mert egy nőnek ennél sokkal több nem kell ahhoz, hogy fáradtan ugyan, de elégedetten hajtsa álomra fejét.

Nem hibátlanok, vívódnak saját szellemeikkel, dacolnak a sorsunkkal, építenek és újraszőnek álmokat, de sosem csak magunkért teszik azt. Ilyennek születtek: gondoskodni szeretnének, ápolni és vigasztalni.

Nem tudok egyebet, csak azt, hogy én is ezt szeretném, s én is ezt várom életemtől.

 

Juhász HenriettaTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Energiakövetek pályázat
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2018 márciusában ismét meghirdeti...
VISEGRAD CHORAL BRIDGES II
Az Eszterházy Károly Egyetemen szervezik meg március 23-25-e között a Visegrádi...
Reflexiók a Kepesben
A kiállításon válogatás látható a Képzőművészeti Tanszék hallgatóinak legfrissebb munkáiból.