Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. október 14. Helén
LTér

Nőnek lenni

2018. március 08. 09:34:30 | Utolsó frissítés: 1 éve
Ilyennek születtek: gondoskodni szeretnének, ápolni és vigasztalni.

 

Leszögezem: nőként nem szándékozok köszöntőt írni sorstársaimhoz, nem is szedtem a réten virágokból csokrot, különösképp, mert azt ilyenkor, március 8-án még igencsak nehéz lenne.

Nem tudok csupán csak annyit, hogy édesanyám hogy görnyedt az ágy mellett, ha beteg voltam, hogy nagymamám busszal hozta a húslevest, mikor kórházban feküdtem.

Nem tudok csak annyit, nővéreim milyen tisztességgel, kitartással nevelik saját gyermekeiket, hogy jó ember váljék belőlük. Hűséges társaik életük választott párjának. Dolgoznak, főznek, sütnek, takarítanak, szeretnek, bátorítanak akkor is, ha bennük már épp csak egy cseppnyi energia maradt.

Nők, anyák, feleségek, szeretők: nem ismernek lehetetlent.

Úgy sokszorozzák meg erőforrásaikat, hogy megfékezhetetlenül azok körül sürögnek és forognak, akik az életet jelentik számukra. Nők, anyák, feleségek, szeretők: nem ismernek lehetetlent, mert pontosan ugyanilyen minták állnak előttük.

Úgy hiszem, mindegy, hogy honnan származik a nőnap hagyománya, mindegy, hogy a férfiak megünneplik-e ezen a napon vagy sem, akkor, ha támogatásukkal, hűségükkel, szeretetükkel és bizalmukkal megteszik azt az év minden napján. Mert egy nőnek ennél sokkal több nem kell ahhoz, hogy fáradtan ugyan, de elégedetten hajtsa álomra fejét.

Nem hibátlanok, vívódnak saját szellemeikkel, dacolnak a sorsunkkal, építenek és újraszőnek álmokat, de sosem csak magunkért teszik azt. Ilyennek születtek: gondoskodni szeretnének, ápolni és vigasztalni.

Nem tudok egyebet, csak azt, hogy én is ezt szeretném, s én is ezt várom életemtől.

 

Juhász HenriettaTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Fényűzők kiállítás
A Vakok és Gyengénlátok Integráló Sportegyesülete és az Eszterházy Károly Egyetem...
Eszterházy-bérlet
A Gárdonyi Géza Színház és az Eszterházy Károly Egyetem több évtizedes együttműködése...
Heti menü a Leányka Bisztróban
Finom ételekkel, friss menükínálattal és szeretettel vár mindenkit a Leányka Bisztró!