Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. február 22. Gerzson
LTér

Pláne. Ha szereted, hogy figyelnek rád - Kocsmakritika

Tóth Mercédesz | 2016. május 02. 21:05:50 | Utolsó frissítés: 2 éve
A belváros szívében, a Katona tér 2. szám alatt megnyílt egy kivételes étterme a városnak, amiben keveredik a gasztro- és streetfood kínálata. El kell látogatnod ide, Pláne, ha mindkét vonalat szereted.

 

A Pláne étterem már a belépésnél egy stílusos, modern, ugyanakkor barátságos külsőt mutat a vendégnek, azonnal reagáló, kedves és gyors pincérekkel, akik lesik az ember kérését.


Persze, ezt minden étteremről leírhatnánk, nem? De azt el tudjuk mondani az éttermek nagy részéről, hogy látjuk a séfet munka közben, sőt mi több, beszélhetünk vele, és akár meg is kérhetjük arra, hogyan készítse el kedvencünket? Mert a Pláne ilyen.

 

 

Ekler Viktor nevét sokan ismerik az országban és Európában, a „Pláne a konyha!” séfjeként öregbíti Eger hírnevét. Szerkesztőségünknek volt szerencséje ahhoz, hogy beszélgessen vele, és megkérdezze, mi a „más” a most alakuló étteremben.

 

A séf minden kertelés nélkül elárulta, Eger egy ékszerdoboz az országban, és rengetegen utaznak ide látogatóba, ő is a családjával együtt szívesen tölti itt szabadidejét. Így teljesen megfelelőnek tartja arra, hogy itt alakítsák ki az éttermet nemcsak a turistákat, de az itt lakókat is középpontba helyezve.

 

 

Tulajdonképp egy interaktív vendéglátóhelyről beszélünk, ahol a hamburgertől kezdve a halon át a kacsacombig válogathatunk az ételekből. Ha különleges kérésünk van, a séf azonnal áll rendelkezésre a kemence mellett. Mindenkiére.

 

A hozzávalókat igyekeznek helyi termelőktől beszerezni, szezonális alapanyagokat (mint pl. a medvehagyma vagy eper, esetleg gomba) akár a közelükben lévő piacról is vásárolnak az ételeikhez.

 

Beszélgetésünk során kiderült, a halételek csütörtökön és pénteken kerülnek előtérbe, mert akkor a legfrissebb az áru Magyarországon. Különlegességként muszáj megemlítenünk azt a lehetőséget, hogy 2000 jó magyar forintért egy saját magad által összeállított pizzát kapsz, olyan feltétet és annyit kérsz rá, amennyit akarsz. Mindezt természetesen egyenesen a séffel beszélheted meg, sőt, akár végig is nézheted, ahogy az általad kért pizza összeáll, és eljut a kemencéig. Majd hozzád.

 

 

Az étterem jelen pillanatban tesztjelleggel működik, ami azt jelenti, hogy folyamatosan mérik fel a betérő vendégek igényeit és különleges figyelemmel kísérik a gondjukat, bajukat. Így akár még te is alakíthatod, a Pláne a konyha étlapját és stílusát! Így aztán Pláne megéri kipróbálni. 

 

FOTÓ: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Újabb forduló a Varázstorony versenyén
Elindult a Varázstorony Online Vetélkedő harmadik fordulója. A feladatlapok már...
Az érzelmek logikája előadás Egerben
Dr. Mérő László matematikus tart előadást március másodikán a Forrásban.
Felvételi a Roma Szakkollégiumban
Várják azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik büszkén vállalják roma kultúrájukat.