Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2017. november 23. Kelemen
LTér

Pláne. Ha szereted, hogy figyelnek rád - Kocsmakritika

Tóth Mercédesz | 2016. május 02. 21:05:50 | Utolsó frissítés: 1 éve
A belváros szívében, a Katona tér 2. szám alatt megnyílt egy kivételes étterme a városnak, amiben keveredik a gasztro- és streetfood kínálata. El kell látogatnod ide, Pláne, ha mindkét vonalat szereted.

 

A Pláne étterem már a belépésnél egy stílusos, modern, ugyanakkor barátságos külsőt mutat a vendégnek, azonnal reagáló, kedves és gyors pincérekkel, akik lesik az ember kérését.


Persze, ezt minden étteremről leírhatnánk, nem? De azt el tudjuk mondani az éttermek nagy részéről, hogy látjuk a séfet munka közben, sőt mi több, beszélhetünk vele, és akár meg is kérhetjük arra, hogyan készítse el kedvencünket? Mert a Pláne ilyen.

 

 

Ekler Viktor nevét sokan ismerik az országban és Európában, a „Pláne a konyha!” séfjeként öregbíti Eger hírnevét. Szerkesztőségünknek volt szerencséje ahhoz, hogy beszélgessen vele, és megkérdezze, mi a „más” a most alakuló étteremben.

 

A séf minden kertelés nélkül elárulta, Eger egy ékszerdoboz az országban, és rengetegen utaznak ide látogatóba, ő is a családjával együtt szívesen tölti itt szabadidejét. Így teljesen megfelelőnek tartja arra, hogy itt alakítsák ki az éttermet nemcsak a turistákat, de az itt lakókat is középpontba helyezve.

 

 

Tulajdonképp egy interaktív vendéglátóhelyről beszélünk, ahol a hamburgertől kezdve a halon át a kacsacombig válogathatunk az ételekből. Ha különleges kérésünk van, a séf azonnal áll rendelkezésre a kemence mellett. Mindenkiére.

 

A hozzávalókat igyekeznek helyi termelőktől beszerezni, szezonális alapanyagokat (mint pl. a medvehagyma vagy eper, esetleg gomba) akár a közelükben lévő piacról is vásárolnak az ételeikhez.

 

Beszélgetésünk során kiderült, a halételek csütörtökön és pénteken kerülnek előtérbe, mert akkor a legfrissebb az áru Magyarországon. Különlegességként muszáj megemlítenünk azt a lehetőséget, hogy 2000 jó magyar forintért egy saját magad által összeállított pizzát kapsz, olyan feltétet és annyit kérsz rá, amennyit akarsz. Mindezt természetesen egyenesen a séffel beszélheted meg, sőt, akár végig is nézheted, ahogy az általad kért pizza összeáll, és eljut a kemencéig. Majd hozzád.

 

 

Az étterem jelen pillanatban tesztjelleggel működik, ami azt jelenti, hogy folyamatosan mérik fel a betérő vendégek igényeit és különleges figyelemmel kísérik a gondjukat, bajukat. Így akár még te is alakíthatod, a Pláne a konyha étlapját és stílusát! Így aztán Pláne megéri kipróbálni. 

 

FOTÓ: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Hogyan csinálj pénzt a tudásodból? November 30-án megtudhatod!
A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2017. november 30-án délután fél kettőtől...
Száz százalékos hétvége!
Három csapatunkért szoríthattunk az elmúlt napokban, de nem hiába, mindenki győztesen zárta...
Három nyerhető meccs
Szombaton kettő, vasárnap egy hazai bajnoki mérkőzésen szoríthatunk az egyetem csapatainak.