Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. november 15. Albert
LTér

Pláne. Ha szereted, hogy figyelnek rád - Kocsmakritika

Tóth Mercédesz | 2016. május 02. 21:05:50 | Utolsó frissítés: 2 éve
A belváros szívében, a Katona tér 2. szám alatt megnyílt egy kivételes étterme a városnak, amiben keveredik a gasztro- és streetfood kínálata. El kell látogatnod ide, Pláne, ha mindkét vonalat szereted.

 

A Pláne étterem már a belépésnél egy stílusos, modern, ugyanakkor barátságos külsőt mutat a vendégnek, azonnal reagáló, kedves és gyors pincérekkel, akik lesik az ember kérését.


Persze, ezt minden étteremről leírhatnánk, nem? De azt el tudjuk mondani az éttermek nagy részéről, hogy látjuk a séfet munka közben, sőt mi több, beszélhetünk vele, és akár meg is kérhetjük arra, hogyan készítse el kedvencünket? Mert a Pláne ilyen.

 

 

Ekler Viktor nevét sokan ismerik az országban és Európában, a „Pláne a konyha!” séfjeként öregbíti Eger hírnevét. Szerkesztőségünknek volt szerencséje ahhoz, hogy beszélgessen vele, és megkérdezze, mi a „más” a most alakuló étteremben.

 

A séf minden kertelés nélkül elárulta, Eger egy ékszerdoboz az országban, és rengetegen utaznak ide látogatóba, ő is a családjával együtt szívesen tölti itt szabadidejét. Így teljesen megfelelőnek tartja arra, hogy itt alakítsák ki az éttermet nemcsak a turistákat, de az itt lakókat is középpontba helyezve.

 

 

Tulajdonképp egy interaktív vendéglátóhelyről beszélünk, ahol a hamburgertől kezdve a halon át a kacsacombig válogathatunk az ételekből. Ha különleges kérésünk van, a séf azonnal áll rendelkezésre a kemence mellett. Mindenkiére.

 

A hozzávalókat igyekeznek helyi termelőktől beszerezni, szezonális alapanyagokat (mint pl. a medvehagyma vagy eper, esetleg gomba) akár a közelükben lévő piacról is vásárolnak az ételeikhez.

 

Beszélgetésünk során kiderült, a halételek csütörtökön és pénteken kerülnek előtérbe, mert akkor a legfrissebb az áru Magyarországon. Különlegességként muszáj megemlítenünk azt a lehetőséget, hogy 2000 jó magyar forintért egy saját magad által összeállított pizzát kapsz, olyan feltétet és annyit kérsz rá, amennyit akarsz. Mindezt természetesen egyenesen a séffel beszélheted meg, sőt, akár végig is nézheted, ahogy az általad kért pizza összeáll, és eljut a kemencéig. Majd hozzád.

 

 

Az étterem jelen pillanatban tesztjelleggel működik, ami azt jelenti, hogy folyamatosan mérik fel a betérő vendégek igényeit és különleges figyelemmel kísérik a gondjukat, bajukat. Így akár még te is alakíthatod, a Pláne a konyha étlapját és stílusát! Így aztán Pláne megéri kipróbálni. 

 

FOTÓ: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Háromszoros olimpiai bajnokot igazoltunk!
Más kérdés, hogy Szécsi Zoltán kapuba állításával sem sikerült megnyernie rangadóját az...
VINYL - Vizuális nevelés és közösségi művészet városi térben
Dr. Orosz Csaba képzőművész, a Vizuális Művészeti Intézet egyetemi docense tart előadást...
Vácon sem ment
Gyakorlatilag tíz perc után már eldőlt a két pont sorsa női kézilabda együttesünk...