Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. április 19. Emma
LTér

Pláne. Ha szereted, hogy figyelnek rád - Kocsmakritika

Tóth Mercédesz | 2016. május 02. 21:05:50 | Utolsó frissítés: 3 éve
A belváros szívében, a Katona tér 2. szám alatt megnyílt egy kivételes étterme a városnak, amiben keveredik a gasztro- és streetfood kínálata. El kell látogatnod ide, Pláne, ha mindkét vonalat szereted.

 

A Pláne étterem már a belépésnél egy stílusos, modern, ugyanakkor barátságos külsőt mutat a vendégnek, azonnal reagáló, kedves és gyors pincérekkel, akik lesik az ember kérését.


Persze, ezt minden étteremről leírhatnánk, nem? De azt el tudjuk mondani az éttermek nagy részéről, hogy látjuk a séfet munka közben, sőt mi több, beszélhetünk vele, és akár meg is kérhetjük arra, hogyan készítse el kedvencünket? Mert a Pláne ilyen.

 

 

Ekler Viktor nevét sokan ismerik az országban és Európában, a „Pláne a konyha!” séfjeként öregbíti Eger hírnevét. Szerkesztőségünknek volt szerencséje ahhoz, hogy beszélgessen vele, és megkérdezze, mi a „más” a most alakuló étteremben.

 

A séf minden kertelés nélkül elárulta, Eger egy ékszerdoboz az országban, és rengetegen utaznak ide látogatóba, ő is a családjával együtt szívesen tölti itt szabadidejét. Így teljesen megfelelőnek tartja arra, hogy itt alakítsák ki az éttermet nemcsak a turistákat, de az itt lakókat is középpontba helyezve.

 

 

Tulajdonképp egy interaktív vendéglátóhelyről beszélünk, ahol a hamburgertől kezdve a halon át a kacsacombig válogathatunk az ételekből. Ha különleges kérésünk van, a séf azonnal áll rendelkezésre a kemence mellett. Mindenkiére.

 

A hozzávalókat igyekeznek helyi termelőktől beszerezni, szezonális alapanyagokat (mint pl. a medvehagyma vagy eper, esetleg gomba) akár a közelükben lévő piacról is vásárolnak az ételeikhez.

 

Beszélgetésünk során kiderült, a halételek csütörtökön és pénteken kerülnek előtérbe, mert akkor a legfrissebb az áru Magyarországon. Különlegességként muszáj megemlítenünk azt a lehetőséget, hogy 2000 jó magyar forintért egy saját magad által összeállított pizzát kapsz, olyan feltétet és annyit kérsz rá, amennyit akarsz. Mindezt természetesen egyenesen a séffel beszélheted meg, sőt, akár végig is nézheted, ahogy az általad kért pizza összeáll, és eljut a kemencéig. Majd hozzád.

 

 

Az étterem jelen pillanatban tesztjelleggel működik, ami azt jelenti, hogy folyamatosan mérik fel a betérő vendégek igényeit és különleges figyelemmel kísérik a gondjukat, bajukat. Így akár még te is alakíthatod, a Pláne a konyha étlapját és stílusát! Így aztán Pláne megéri kipróbálni. 

 

FOTÓ: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Több lett? Maradhat!
A HÖOK Mentorprogram idén is megrendezte éves adománygyűjtését. A Több lett? Maradhat!...
Tovább növekszik az érdeklődés egyetemünk iránt
Az előző évhez képest 4,7 százalékkal többen, összesen 6568-an jelentkeztek a szeptemberben...
Vár a Varázstorony
Jó kommunikációs képességekkel rendelkezel? Nyitott vagy, szeretsz emberekkel foglalkozni?...