Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. március 21. Benedek
LTér

Térj be egy koktélra a főutcán!

Tóth Mercédesz | 2016. március 30. 15:40:42 | Utolsó frissítés: 2 éve
Nagyítónk alatt a Cortado Gastrobar, ahol nem csak a délelőtti kávé, de az esti koktél is felszolgálásra kerül.

 

Sok hallgató megfordult már a bárban, ahol reggelitől a vacsoráig, a kávétól az esti rövid italig bármi felszolgálásra kerülhet. A Cortado Gastrobar étel és itallapja igen választékos dolgokat rejt magában.

 

Az étlap különösen tetszetős, találunk rajta levest, főételt és a jól ismert gyorskaja, a hamburger sem maradt le róla, és mindezt egyáltalán nem arany áron adják a betévedő éhes hallgatónak. Bár a McDonald's és a Retro burger is a közelében van, mégis megéri kipróbálni a nem megszokott éttermeket.

 


De a kocsmakritika maradjon is kocsmakritika. Mi lehet még a Gastrobárban azonkívül, hogy az ember jót ehet? Jót is ihat. A kávék, a rövid italok, a long drinkek és koktélok egyaránt fellelhetők az itallapon szintén pénztárcabarát árakon. Mindenki megtalálhatja az oly régen megkóstolni vágyott italt és a régi nagy kedvencet is, legalábbis szerintünk.


Az esti alapozásra is teljesen alkalmas ez a hely, a belső részben is van jócskán tér a beszélgetésekhez és iszogatásokhoz, de jobb időben nem utolsó dolog, hogy a Széchényi utcán is tudunk fogyasztani, és természetesen gondoltak a dohányzó vendégekre is, hamutálak is vannak fent tartva a cigaretta fogyasztóinak.

 

A kiszolgálás pörgős, és a pultosok is humorral és jókedvvel aranyozzák be a napjait a vendégeknek. Térjünk vissza egy picit a reggeli kávéra, talán nem elhanyagolandó mondanom, hogy az itt kikért fekete levest elvitelre is kérhetitek, ami azért is lehet fontos, mert az órára rohanásban nem biztos, hogy van időnk helyben fogyasztani. Persze nem egyedi lehetőség ez a városban, de mindenképpen hasznos.

 

 

A kiülős-beülős koktélbárban bulikat is szoktak tartani, tematikusakat vagy csak sima ereszd el a hajam bulikat, volt rá példa többek között Halloween ünnepén is. A főiskolásokat megcélzó italakció ugyanakkor ezen a helyen nem került még bevezetésre, az italokat mindenki normál áron kapja, de mint említettem ez sem fog minket jobban tönkretenni anyagilag, mint máshol egy iszogatós este. Mindenféle rövid italt találunk, a whiskey-k között is tudunk válogatni, ahogy a pálinkák és a sörök is elképesztő választékban vannak jelen a kínálatban, legyen szó akár barnáról, akár világosról.

 

A Cortado Gastrobar minden főiskolásnak ajánlott legalább egyszer kipróbálás szinten. Erre sort keríthettek bármelyik este, hiszen a hely hétfőtől csütörtökig éjjel 12-ig várja vendégeit. A hétvégi bulit pedig egészen hajnal kettőig élvezhetitek ebben a koktél- és grillbárban. 

 

 

FOTÓ: Cortado GastrobarTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Energiakövetek pályázat
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2018 márciusában ismét meghirdeti...
VISEGRAD CHORAL BRIDGES II
Az Eszterházy Károly Egyetemen szervezik meg március 23-25-e között a Visegrádi...
Reflexiók a Kepesben
A kiállításon válogatás látható a Képzőművészeti Tanszék hallgatóinak legfrissebb munkáiból.