Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 15. Valér
LTér

Térj be egy koktélra a főutcán!

Tóth Mercédesz | 2016. március 30. 15:40:42 | Utolsó frissítés: 2 éve
Nagyítónk alatt a Cortado Gastrobar, ahol nem csak a délelőtti kávé, de az esti koktél is felszolgálásra kerül.

 

Sok hallgató megfordult már a bárban, ahol reggelitől a vacsoráig, a kávétól az esti rövid italig bármi felszolgálásra kerülhet. A Cortado Gastrobar étel és itallapja igen választékos dolgokat rejt magában.

 

Az étlap különösen tetszetős, találunk rajta levest, főételt és a jól ismert gyorskaja, a hamburger sem maradt le róla, és mindezt egyáltalán nem arany áron adják a betévedő éhes hallgatónak. Bár a McDonald's és a Retro burger is a közelében van, mégis megéri kipróbálni a nem megszokott éttermeket.

 


De a kocsmakritika maradjon is kocsmakritika. Mi lehet még a Gastrobárban azonkívül, hogy az ember jót ehet? Jót is ihat. A kávék, a rövid italok, a long drinkek és koktélok egyaránt fellelhetők az itallapon szintén pénztárcabarát árakon. Mindenki megtalálhatja az oly régen megkóstolni vágyott italt és a régi nagy kedvencet is, legalábbis szerintünk.


Az esti alapozásra is teljesen alkalmas ez a hely, a belső részben is van jócskán tér a beszélgetésekhez és iszogatásokhoz, de jobb időben nem utolsó dolog, hogy a Széchényi utcán is tudunk fogyasztani, és természetesen gondoltak a dohányzó vendégekre is, hamutálak is vannak fent tartva a cigaretta fogyasztóinak.

 

A kiszolgálás pörgős, és a pultosok is humorral és jókedvvel aranyozzák be a napjait a vendégeknek. Térjünk vissza egy picit a reggeli kávéra, talán nem elhanyagolandó mondanom, hogy az itt kikért fekete levest elvitelre is kérhetitek, ami azért is lehet fontos, mert az órára rohanásban nem biztos, hogy van időnk helyben fogyasztani. Persze nem egyedi lehetőség ez a városban, de mindenképpen hasznos.

 

 

A kiülős-beülős koktélbárban bulikat is szoktak tartani, tematikusakat vagy csak sima ereszd el a hajam bulikat, volt rá példa többek között Halloween ünnepén is. A főiskolásokat megcélzó italakció ugyanakkor ezen a helyen nem került még bevezetésre, az italokat mindenki normál áron kapja, de mint említettem ez sem fog minket jobban tönkretenni anyagilag, mint máshol egy iszogatós este. Mindenféle rövid italt találunk, a whiskey-k között is tudunk válogatni, ahogy a pálinkák és a sörök is elképesztő választékban vannak jelen a kínálatban, legyen szó akár barnáról, akár világosról.

 

A Cortado Gastrobar minden főiskolásnak ajánlott legalább egyszer kipróbálás szinten. Erre sort keríthettek bármelyik este, hiszen a hely hétfőtől csütörtökig éjjel 12-ig várja vendégeit. A hétvégi bulit pedig egészen hajnal kettőig élvezhetitek ebben a koktél- és grillbárban. 

 

 

FOTÓ: Cortado GastrobarTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...