Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. május 22. Júlia
LTér

Térj be egy koktélra a főutcán!

Tóth Mercédesz | 2016. március 30. 15:40:42 | Utolsó frissítés: 3 éve
Nagyítónk alatt a Cortado Gastrobar, ahol nem csak a délelőtti kávé, de az esti koktél is felszolgálásra kerül.

 

Sok hallgató megfordult már a bárban, ahol reggelitől a vacsoráig, a kávétól az esti rövid italig bármi felszolgálásra kerülhet. A Cortado Gastrobar étel és itallapja igen választékos dolgokat rejt magában.

 

Az étlap különösen tetszetős, találunk rajta levest, főételt és a jól ismert gyorskaja, a hamburger sem maradt le róla, és mindezt egyáltalán nem arany áron adják a betévedő éhes hallgatónak. Bár a McDonald's és a Retro burger is a közelében van, mégis megéri kipróbálni a nem megszokott éttermeket.

 


De a kocsmakritika maradjon is kocsmakritika. Mi lehet még a Gastrobárban azonkívül, hogy az ember jót ehet? Jót is ihat. A kávék, a rövid italok, a long drinkek és koktélok egyaránt fellelhetők az itallapon szintén pénztárcabarát árakon. Mindenki megtalálhatja az oly régen megkóstolni vágyott italt és a régi nagy kedvencet is, legalábbis szerintünk.


Az esti alapozásra is teljesen alkalmas ez a hely, a belső részben is van jócskán tér a beszélgetésekhez és iszogatásokhoz, de jobb időben nem utolsó dolog, hogy a Széchényi utcán is tudunk fogyasztani, és természetesen gondoltak a dohányzó vendégekre is, hamutálak is vannak fent tartva a cigaretta fogyasztóinak.

 

A kiszolgálás pörgős, és a pultosok is humorral és jókedvvel aranyozzák be a napjait a vendégeknek. Térjünk vissza egy picit a reggeli kávéra, talán nem elhanyagolandó mondanom, hogy az itt kikért fekete levest elvitelre is kérhetitek, ami azért is lehet fontos, mert az órára rohanásban nem biztos, hogy van időnk helyben fogyasztani. Persze nem egyedi lehetőség ez a városban, de mindenképpen hasznos.

 

 

A kiülős-beülős koktélbárban bulikat is szoktak tartani, tematikusakat vagy csak sima ereszd el a hajam bulikat, volt rá példa többek között Halloween ünnepén is. A főiskolásokat megcélzó italakció ugyanakkor ezen a helyen nem került még bevezetésre, az italokat mindenki normál áron kapja, de mint említettem ez sem fog minket jobban tönkretenni anyagilag, mint máshol egy iszogatós este. Mindenféle rövid italt találunk, a whiskey-k között is tudunk válogatni, ahogy a pálinkák és a sörök is elképesztő választékban vannak jelen a kínálatban, legyen szó akár barnáról, akár világosról.

 

A Cortado Gastrobar minden főiskolásnak ajánlott legalább egyszer kipróbálás szinten. Erre sort keríthettek bármelyik este, hiszen a hely hétfőtől csütörtökig éjjel 12-ig várja vendégeit. A hétvégi bulit pedig egészen hajnal kettőig élvezhetitek ebben a koktél- és grillbárban. 

 

 

FOTÓ: Cortado GastrobarTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Bronzérem az egri labdarúgó MEFOB-on
Kiváló mérkőzések jellemezték az Eszterházy Károly Egyetem által rendezett Magyar...
Tittel Esték
A Tittel Pál Könyvtár szeretettel meghívja az érdeklődőket Az egri harangöntés története...
A Szuszogó Színház bemutatja: AHA
Az Eszterházy Károly Egyetem amatőr színjátszó csoportja új bemutatóra készül....