Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. október 14. Helén
MozgásTér

Arany és bronz a kézilabda MEFOB-ról

Fenyves Balázs | 2019. május 30. 15:58:20 | Utolsó frissítés: 5 hónapja
A győri hatos döntőben az Eszterházy Károly Egyetem két csapattal vett részt, amely során a női együttes megvédte címét, de a férfi gárda is dobogóra állhatott.

 

 

Kézilabda sportágon belül is elérkeztünk a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság végjátékához, a tavaszi selejtezőket követően ugyanis ezen a héten rendezték a sorozat hatos döntőjét, amelynek hagyományosan, a 2018/2019-es tanévben egymás után hatodik alkalommal Győr városa, vagyis a Széchenyi István Egyetem adott otthont.

 

Az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) rendre jó eredményeket szokott elérni ezen a rendezvényen, a női csapat például címvédőként utazott el a Duna-parti helyszínre, ahol ezúttal is a bajnoki címre törtek Debre Viktor és Rutka Péter tanítványai. Nem is nagyon akadt nehéz dolguk a lányoknak a csoportkör során, hiszen a Szegedi Tudományegyetemet, valamint a Károli Gáspár Református Egyetemet is imponáló különbséggel sikerült legyőzni, ami után következhetett a szerdai finálé.

 

 

Itt a Pécsi Tudományegyetem érkezett riválisnak, és ugyan az első félidőben még úgy, ahogy, tudta tartani a lépést a Mecsek-aljai ellenfél, fordulás után nagyon elléptek az egriek, ezzel pedig százszázalékos teljesítményt nyújtva hódították el az első helyezettnek járó serleget. Az idén a K&H Ligában szereplő Eszterházy SC-re épülő keret ezúttal elég foghíjasan állhatott ki, ennek ellenére is elvárt győzelemről beszélhetünk, amely végén a szervezők által négy odaítélt különdíjból hármat is az EKE zsebelt be.

 

Ami a férfi alakulatot illeti, az A-jelű trióban előbb a Testnevelési Egyetemmel szembeni kétgólos vereség került a jegyzőkönyvbe, majd szintén hatalmas csatában, a Pécsi Tudományegyetemet sikerült legyőzni mindössze egyetlen találattal. Mindez azt jelentette, hogy a másnapi helyosztók során a bronzéremért versenyezhettek Ács Istvánék.

 

A Debreceni Egyetemmel szembeni találkozó aztán, mint később kiderült, a csapat három győri fellépése közül a legkönnyebbnek ígérkezett, erről árulkodik legalábbis a 33-27-es végeredmény. A lányok után így a fiúk is dobogóra állhattak, ráadásul itt is sikerült bezsebelni különdíjat, a torna legtechnikásabb játékosának megválasztott Menyhárt Máté személyében.

 


 

 

 

Eredmények:

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság, nők, hatos döntő, B-csoport

Eszterházy Károly Egyetem – Szegedi Tudományegyetem 57-29

Eszterházy Károly Egyetem – Károli Gáspár Református Egyetem 44-22

Szegedi Tudományegyetem – Károli Gáspár Református Egyetem 50-22

 

Mérkőzés a 3. helyért:

Szegedi Tudományegyetem – Testnevelési Egyetem 32-44

 

Döntő:

Eszterházy Károly Egyetem – Pécsi Tudományegyetem 39-22

 

 

A női MEFOB végeredménye:

1. Eszterházy Károly Egyetem, 2. Pécsi Tudományegyetem, 3. Testnevelési Egyetem, 4. Szegedi Tudományegyetem, 5. Károli Gáspár Református Egyetem.

 

 

Különdíjak:

Gólkirálynő: Borbély Márta, 35 góllal (Eszterházy Károly Egyetem)

Legjobb kapus: Győrffy Alexandra (Eszterházy Károly Egyetem)

Legtechnikásabb játékos: Szűcs Dalma (Szegedi Tudományegyetem)

Legjobb edző: Debre Viktor (Eszterházy Károly Egyetem)

 

 

Az Eszterházy Károly Egyetem aranyérmes női csapatának tagjai:

Győrffy Alexandra, Leiner Bernadett, Bocsi Szonja, Sepsi Réka, Kuti Bettina, Brettner Zsófia, Sári Barbara, Pados Mónika, Buzsáki Nikolett, Borbély Márta – játékosok, Debre Viktor, Rutka Péter – edzők.


 

 

 

Eredmények:

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság, férfiak, hatos döntő, A-csoport

Testnevelési Egyetem – Eszterházy Károly Egyetem 26-24

Testnevelési Egyetem – Pécsi Tudományegyetem 22-22

Pécsi Tudományegyetem – Eszterházy Károly Egyetem 27-28

 

Mérkőzés az 5. helyért:

Pécsi Tudományegyetem – Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 46-35

 

Mérkőzés a 3. helyért:

Eszterházy Károly Egyetem – Debreceni Egyetem 33-27

 

Döntő:

Széchenyi István Egyetem – Testnevelési Egyetem 22-27

 

 

A férfi MEFOB végeredménye:

1. Testnevelési Egyetem, 2. Széchenyi István Egyetem, 3. Eszterházy Károly Egyetem, 4. Debreceni Egyetem, 5. Pécsi Tudományegyetem, 6. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.

 

 

Különdíjak:

Gólkirály: Hans Johann Schmidt (BME), Pethő Ákos (Debreceni Egyetem) 31-31 góllal

Legjobb kapus: Mlinkó Gábor (Testnevelési Egyetem)

Legtechnikásabb játékos: Menyhárt Máté (Eszterházy Károly Egyetem)

Legjobb edző: Adorján Gábor (Testnevelési Egyetem)

 

 

Az Eszterházy Károly Egyetem bronzérmes férfi csapatának tagjai:

Hostisóczki Tamás, Keresztes Péter, Répási Norbert, Tihaméri Zalán, Tamás Tamás, Péter Attila, Szécsi Lantos Boldizsár, Horváth Loránd, Nagy-Hajdú Benjamin, Veres Balázs, Menyhárt Máté, Dávid Máté, Horváth László, Mátrai Péter, Padla József – játékosok, Ács István – játékosedző.

 

 

 

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Fényűzők kiállítás
A Vakok és Gyengénlátok Integráló Sportegyesülete és az Eszterházy Károly Egyetem...
Eszterházy-bérlet
A Gárdonyi Géza Színház és az Eszterházy Károly Egyetem több évtizedes együttműködése...
Heti menü a Leányka Bisztróban
Finom ételekkel, friss menükínálattal és szeretettel vár mindenkit a Leányka Bisztró!