Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 15. Valér
MozgásTér

Az ősz bajnokai

Fenyves Balázs | 2017. december 11. 18:02:54 | Utolsó frissítés: 1 éve
Tizenhat gólos győzelmükkel női kéziseink telelnek élen a másodosztály keleti csoportjában.

 

 

Több szempontból is érdekes hétvégét tudhatunk a hátunk mögött. Kijutott egy kiütéses sikerből, két drámai vereségből, és még elmaradt meccsben is lehetett részünk. Menjünk is szépen sorjában, mi minden történt a szombati napon!

 

Elsőként az Eszterházy KESC férfi vízilabda együttesével kell kezdenünk, hiszen Tóth Péter tanítványai a korai kezdés miatt már pénteken elutaztak Békéscsabára. Ott aztán nagyon sokáig jól álltak, de az utolsó negyedben nem sikerült gólt lőniük, amiért (no meg a két kihagyott ötméteresért) súlyos árat kellett fizetniük.

 

Hasonlóan rosszul sikerült az Eger SBS Eszterházy csurgói fellépése. Pedig itt is sokáig jól állt az egriek zászlója, ám az utolsó percek teljesen balszerencsésen alakultak. Az utolsó előtti percben, mínusz egyes állásnál még hétméterest is hibáztak Inal Aflitulinék, ami büntetett, és végül pont nélkül maradt a társaság.

 

 

Két peches vereség után egy egészen abszurd esetről kell beszámolnunk a folytatásban. Az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdásai Óbudán vendégszerepeltek, vagyis szerepeltek volna. A helyi csarnok hőmérséklete ugyanis nem haladta meg azt a határt, ami felett lehet csak mérkőzést rendezni, így elmaradt az NB I/B-s bajnoki. Hogy aztán mi lesz ezután, az már szövetségi hatáskör…

 

A legvégére hagytuk női kézilabdacsapatunkat, de egyáltalán nem véletlenül. Az Eszterházy KESC zsinórban hat mérkőzést nyert meg, a legutóbb Kispesten aratott nyolcgólos siker pedig megterítette annak a lehetőségét, hogy a Nyíradony elleni, hazai szezonzáró két pontjával őszi bajnokok legyenek a lányok.

 

Nos, már az első félidő második felében kétszámjegyű különbség felett jártak az egyetemisták, akik a végére tizenhat pluszos differenciát pakoltak oda. Ezzel megvan a hetedik megnyert meccs zsinórban, és ami ennél is fontosabb, egy pazar ősszel (főleg annak második felével) az élen telelhetnek a lányok.


 

 

 

Eredmények:

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, B-csoport, 11. forduló

Swietelsky Békéscsaba – Eszterházy KESC 10-9

 

NŐI KÉZILABDA:

NB I/B, kelet, 13. forduló

Eszterházy KESC – Nyíradony VVTK 36-20

 

FÉRFI KÉZILABDA:

NB I., 13. forduló

Csurgói KK – Eger SBS Eszterházy 22-20

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...