Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. március 22. Beáta
MozgásTér

Az ősz bajnokai

Fenyves Balázs | 2017. december 11. 18:02:54 | Utolsó frissítés: 1 éve
Tizenhat gólos győzelmükkel női kéziseink telelnek élen a másodosztály keleti csoportjában.

 

 

Több szempontból is érdekes hétvégét tudhatunk a hátunk mögött. Kijutott egy kiütéses sikerből, két drámai vereségből, és még elmaradt meccsben is lehetett részünk. Menjünk is szépen sorjában, mi minden történt a szombati napon!

 

Elsőként az Eszterházy KESC férfi vízilabda együttesével kell kezdenünk, hiszen Tóth Péter tanítványai a korai kezdés miatt már pénteken elutaztak Békéscsabára. Ott aztán nagyon sokáig jól álltak, de az utolsó negyedben nem sikerült gólt lőniük, amiért (no meg a két kihagyott ötméteresért) súlyos árat kellett fizetniük.

 

Hasonlóan rosszul sikerült az Eger SBS Eszterházy csurgói fellépése. Pedig itt is sokáig jól állt az egriek zászlója, ám az utolsó percek teljesen balszerencsésen alakultak. Az utolsó előtti percben, mínusz egyes állásnál még hétméterest is hibáztak Inal Aflitulinék, ami büntetett, és végül pont nélkül maradt a társaság.

 

 

Két peches vereség után egy egészen abszurd esetről kell beszámolnunk a folytatásban. Az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdásai Óbudán vendégszerepeltek, vagyis szerepeltek volna. A helyi csarnok hőmérséklete ugyanis nem haladta meg azt a határt, ami felett lehet csak mérkőzést rendezni, így elmaradt az NB I/B-s bajnoki. Hogy aztán mi lesz ezután, az már szövetségi hatáskör…

 

A legvégére hagytuk női kézilabdacsapatunkat, de egyáltalán nem véletlenül. Az Eszterházy KESC zsinórban hat mérkőzést nyert meg, a legutóbb Kispesten aratott nyolcgólos siker pedig megterítette annak a lehetőségét, hogy a Nyíradony elleni, hazai szezonzáró két pontjával őszi bajnokok legyenek a lányok.

 

Nos, már az első félidő második felében kétszámjegyű különbség felett jártak az egyetemisták, akik a végére tizenhat pluszos differenciát pakoltak oda. Ezzel megvan a hetedik megnyert meccs zsinórban, és ami ennél is fontosabb, egy pazar ősszel (főleg annak második felével) az élen telelhetnek a lányok.


 

 

 

Eredmények:

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, B-csoport, 11. forduló

Swietelsky Békéscsaba – Eszterházy KESC 10-9

 

NŐI KÉZILABDA:

NB I/B, kelet, 13. forduló

Eszterházy KESC – Nyíradony VVTK 36-20

 

FÉRFI KÉZILABDA:

NB I., 13. forduló

Csurgói KK – Eger SBS Eszterházy 22-20

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Kollégiumi bizottsági választás
Az Eszterházy Károly Egyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata pályázatot hirdet a...
Energiakövetek pályázat
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2018 márciusában ismét meghirdeti...
VISEGRAD CHORAL BRIDGES II
Az Eszterházy Károly Egyetemen szervezik meg március 23-25-e között a Visegrádi...