Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. augusztus 22. Menyhért
MozgásTér

Bajnok női kézisek!

2018. május 22. 11:36:08 | Utolsó frissítés: 1 éve
Kilencgólos nyíradonyi sikerével ismét csúcsra ért az Eszterházy KESC.

 

Megszállták a nyíradonyi sportcsarnokot az egri szurkolók szombat délután, ami nem csoda, bajnoki címet akart ünnepelni a nép. Az apropót emellett az Eszterházy KESC felnőtt együttesének utolsó idénybeli fellépése jelentette, amelyen egy pontot még mindenkép össze kellett szedni az álmok teljesüléséhez.

 

Így kezdődött az NB I/B keleti csoportjának utolsó fordulós mérkőzése, illetve kissé görcsös vendég játékkal. Rögtön a házigazda szerzett vezetést, amire ugyan még egyből jött az egri válasz, de ezt követően, elég sokáig nem lehettünk boldogak.

 

 

Támadásban egészen pontatlanul kezdtek az egyetemisták, leginkább a két szélről érkező lövésekkel adódtak komoly gondok. Igazság szerint, már ekkor is jól védett a hazai portás, Varga Nóra, aminek következményeként a tizenötödik perce hárommal léptek meg Köstner Vilmos tanítványai (7-4).

 

A válság tovább nőtt, amikor öt minutummal később, 10-6-ot mutatott a tábla, naná, hogy jött rögtön Debre Viktoridőkérése. Ebben a pillanatban sokan a szívükhöz kaphattak, és felderenghetett a két évvel ezelőtt elveszített bajnoki cím emléke, szerencsére azonban a legfontosabb személyek nem ijedtek meg, maguk az EKESC-játékosok.

 

Az egyperces játékmegszakítás meg is tette a magáét. Ehhez feltétlenül kellett az, hogy a több védéssel kezdő, ám utána kicsit elbizonytalanodó Győrffy Alexandra helyett Leiner Bernadett állt a kapuba, aki innentől kezdve elképesztő hatékonysággal tornázta ki a labdákat.

 

 

A szünetig hátralévő időben mindössze egyetlen találatot kapott így a vendég gárda, ellenben lőtt hatot. Kobela Tamara huszonhatodik percben érkezett lövésével per pillanat ismét bajnoknak érezhették magukat a lányok (10-10), majd egy támadással később, Iván Emese jóvoltából első ízben vezetett a meccsen a listavezető.

 

Fordulás után is érezhető volt, amennyiben hamar el tud húzni ellenfelétől Debre Viktor és Rutka Péter alakulata, idő előtt el lehet dönteni a találkozó sorsát. A jó folytatás nem is maradt el, kis idő múltán pedig sikerült is leszakítani a Nyíradonyt.

 

Az önmagához képest felettébb gyengén kezdő, négy lövésből négyet rontó Buzsáki Nikolett nagyon mélyről szedte össze magát, a második játékrészben pedig fantasztikus gólokat lőtt a bal szélről. Az egyik ilyen tizenegy minutummal a vége előtt érkezett, ekkor vezetett először néggyel az EKESC, ami odáig a meccs legnagyobb különbségét jelentette.

 

 

Innentől kezdve aztán nem volt megállj! Az utolsó tíz perc valóságos örömjátékot hozott, ami egészen a plusz kilences differenciáig vezetett. A legvégén már mindenki pályára léphetett, így többek között az a Molnár Nikolett, Kovács Fanni kettős is, akik utolsó meccsüket játszották egri színekben, nem mellékesen pedig gólokkal búcsúztak.

 

A legvégére nem maradt más hátra, mint az ünneplés. Története során ezzel második alkalommal nyerte meg az NB I/B keleti csoportját az Eszterházy KESC felnőtt csapata, ami automatikus feljutást is jelent egyben az első osztályba. Hogy aztán, jövőre lesz-e élvonal, avagy sem, azt az illetékesek eldöntik. Ezek a napok viszont most az ünneplésé kell, hogy legyenek, hiszen hatalmas tettet vittek véghez a lányok!

 

 

 

Mestermérleg:

 

Debre Viktor: - Azt gondolom, hogyha nyáron valaki azt mondja nekem, hogy meg fogjuk nyerni a bajnokságot, valószínűleg nem hiszem el neki. Rengeteg munkát tettek bele a lányok ebbe a bajnoki címbe, és megmondom őszintén, meg is érdemelték, hogy az első helyen végezzenek. Kicsit dadogósan kezdtük el a találkozót, de szerencsére még az első félidő második felében sikerült magunkra találni. Nagy elszántsággal játszottak a lányok, és fordulás után már tényleg minden rendben volt. Nagyon nagy élmény nekem is ez a bajnoki cím, és hát, ahogyan szokás mondani, minden győzelem annyit ér, amennyire meg van ünnepelve...


 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I/B, nők, kelet, 26. forduló
Nyíradony VVTK – Eszterházy KESC 19-28 (11-12)
Nyíradony, 300 néző.
V.: Medve R., Tarnavölgyi G.
EKESC: GYŐRFFY – MOLNÁR N. 1, BOCSI 1, KOBELA 4, HANCZVIKKEL 1, BUZSÁKI 5, SÁRI 7 (3). Cs.: LEINER – PETROVICS 5, IVÁN E. 2, KOVÁCS F. 1, MUHARI, NAGY E., MAJOROS 1, SEPSI. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 4/1. ill. 3/3.
Kiállítások (kétperces): 6 perc, ill. 6 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-2, 12. p.: 5-3, 18. p.: 7-6, 24. p.: 10-8, 36. p.: 11-13, 42. p.: 13-17, 48. p.: 15-20, 54. p.: 16-23.

 

 

 

A 26. forduló további eredményei:

 

Kézilabda Szeged SE - Szentendrei NKE 27-32
Kispest NKK - Gyömrő VSK 38-22
Orosházi NKC - NKK Balmazújváros 30-25
Pénzügyőr SE - Szent István OTP 30-33
Hódmezővásárhelyi LKC - Gödi SE 29-32
PC Trade Szeged KKSE - Hajdúnánás SK 38-28

 

 

 

 

Forrás: eszterhazykesc.hu, Fenyves Balázs, 2018.05.19.
Fotók: Szántó GyörgyTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Gólya7
Az Eszterházy Károly Egyetem elsőéves hallgatóinknak a megismerkedéshez, az eligazodáshoz...
Eszterházy Rókatábor
Idén első alkalommal szervezi meg az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a Rókatábort...
Eszterházy Gólyatábor 2019
Gratulálunk sikeres felvételidhez, szeretettel várunk egyetemünk Gólyatáborába!