Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. június 21. Alajos
MozgásTér

Duplán sikeres kézilabdás hétvége

Fenyves Balázs | 2017. szeptember 11. 17:24:16 | Utolsó frissítés: 1 éve
Mindkét felnőtt kézilabda csapatunk győztesen hagyhatta el a pályát, férfi kosárlabdásaink pedig ötven százalékos mérleggel, a második helyen zárták a Dobó-kupát.

 

 

Egyre mozgalmasabb heteket élünk meg a sport területén is, hiszen ahogy beléptünk a szeptemberbe, máris elindultak a különböző osztályú és nemű sportágak bajnoki küzdelmei.

 

Elsőként a férfi kézilabda NB I-ben érdekelt Eger SBS Eszterházy alakulata léphetett pályára tétmérkőzésen, méghozzá a hatodik fordulóból előrehozott, MOL-Pick Szeged otthonában lebonyolított találkozón. Tóth Edmond fiai nem tudták borítani a papírformát, és sajnos még a szoros eredmény sem jött össze (15-32), nem úgy egy héttel később.

 

Az élvonal első körének találkozóján ugyanis a sokkal inkább hasonló játékerőt képviselő Orosháza látogatott a körcsarnokba. A hiányzók és nehézségek ellenére egy végletekig szoros összecsapáson vannak túl a fiúk, és mivel a végjátékban is észnél volt az eszük, két góllal le tudták győzni viharsarki riválisukat.

 

 

A mögöttünk hagyott hétvégén kezdte el idei bajnoki szereplését az Eszterházy KESC másodosztályú női kézilabda együttese. A Hódmezővásárhely elleni, idegenbeli fellépés előzetesen elég nehéznek ígérkezett, és ez az első félidőben be is bizonyosodott. A fordulás után azonban megrázták magukat a lányok, és végül nyolc találattal bizonyultak jobbnak a hazai csapatnál.

 

Szintén múlt hétvégén rendezték a Leányka úton a férfi kosárlabdások hagyományos Dobó-kupáját. A 2017-es felkészülési tornán a házigazda EKE-Eger-KOK mellett a MEAFC, valamint a Tiszaújváros lépett parkettre. A mieink elsőként a miskolciakkal szemben kikaptak, majd a tiszaújvárosiakat legyőzték, ami összességében a második helyre volt elég. Ide tartozó hír még, hogy a Dobó-kupa legjobb játékosának a tavalyi MEFOB-négyes döntőn is hasonló elismerésben részesülő Varga Imrét választották.


 

  

 

Eredmények:

 

FÉRFI KÉZILABDA:

NB I., 1. forduló

Eger SBS Eszterházy – Orosházi FKSE-Linamar 27-25

 

NŐI KÉZILABDA:

NB I/B, kelet, 1. forduló

Hódmezővásárhelyi LKC – Eszterházy KESC 25-33

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

Dobó István Kupa, felkészülési torna

EKE-Eger-KOK – MEAFC 71-78

Tiszaújvárosi Phoenix KK – EKE-Eger-KOK 65-70

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Szántó György)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Múzeumok Éjszakája a Varázstoronyban
A Varázstoronyba is érdemes lesz ellátogatni a Múzeumok Éjszakáján.
Múzeumok Éjszakája a Tittel Pál Könyvtárban
Az Eszterházy Károly Egyetem Tittel Pál Könyvtára június 23-án ismét csatlakozik a...
NB I: Jövünk!
Dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora bejelentette, a felnőtt csapat...