Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2017. november 23. Kelemen
MozgásTér

Duplán sikeres kézilabdás hétvége

Fenyves Balázs | 2017. szeptember 11. 17:24:16 | Utolsó frissítés: 2 hónapja
Mindkét felnőtt kézilabda csapatunk győztesen hagyhatta el a pályát, férfi kosárlabdásaink pedig ötven százalékos mérleggel, a második helyen zárták a Dobó-kupát.

 

 

Egyre mozgalmasabb heteket élünk meg a sport területén is, hiszen ahogy beléptünk a szeptemberbe, máris elindultak a különböző osztályú és nemű sportágak bajnoki küzdelmei.

 

Elsőként a férfi kézilabda NB I-ben érdekelt Eger SBS Eszterházy alakulata léphetett pályára tétmérkőzésen, méghozzá a hatodik fordulóból előrehozott, MOL-Pick Szeged otthonában lebonyolított találkozón. Tóth Edmond fiai nem tudták borítani a papírformát, és sajnos még a szoros eredmény sem jött össze (15-32), nem úgy egy héttel később.

 

Az élvonal első körének találkozóján ugyanis a sokkal inkább hasonló játékerőt képviselő Orosháza látogatott a körcsarnokba. A hiányzók és nehézségek ellenére egy végletekig szoros összecsapáson vannak túl a fiúk, és mivel a végjátékban is észnél volt az eszük, két góllal le tudták győzni viharsarki riválisukat.

 

 

A mögöttünk hagyott hétvégén kezdte el idei bajnoki szereplését az Eszterházy KESC másodosztályú női kézilabda együttese. A Hódmezővásárhely elleni, idegenbeli fellépés előzetesen elég nehéznek ígérkezett, és ez az első félidőben be is bizonyosodott. A fordulás után azonban megrázták magukat a lányok, és végül nyolc találattal bizonyultak jobbnak a hazai csapatnál.

 

Szintén múlt hétvégén rendezték a Leányka úton a férfi kosárlabdások hagyományos Dobó-kupáját. A 2017-es felkészülési tornán a házigazda EKE-Eger-KOK mellett a MEAFC, valamint a Tiszaújváros lépett parkettre. A mieink elsőként a miskolciakkal szemben kikaptak, majd a tiszaújvárosiakat legyőzték, ami összességében a második helyre volt elég. Ide tartozó hír még, hogy a Dobó-kupa legjobb játékosának a tavalyi MEFOB-négyes döntőn is hasonló elismerésben részesülő Varga Imrét választották.


 

  

 

Eredmények:

 

FÉRFI KÉZILABDA:

NB I., 1. forduló

Eger SBS Eszterházy – Orosházi FKSE-Linamar 27-25

 

NŐI KÉZILABDA:

NB I/B, kelet, 1. forduló

Hódmezővásárhelyi LKC – Eszterházy KESC 25-33

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

Dobó István Kupa, felkészülési torna

EKE-Eger-KOK – MEAFC 71-78

Tiszaújvárosi Phoenix KK – EKE-Eger-KOK 65-70

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Szántó György)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Hogyan csinálj pénzt a tudásodból? November 30-án megtudhatod!
A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2017. november 30-án délután fél kettőtől...
Száz százalékos hétvége!
Három csapatunkért szoríthattunk az elmúlt napokban, de nem hiába, mindenki győztesen zárta...
Három nyerhető meccs
Szombaton kettő, vasárnap egy hazai bajnoki mérkőzésen szoríthatunk az egyetem csapatainak.