Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. február 22. Gerzson
MozgásTér

Duplán sikeres kézilabdás hétvége

Fenyves Balázs | 2017. szeptember 11. 17:24:16 | Utolsó frissítés: 1 éve
Mindkét felnőtt kézilabda csapatunk győztesen hagyhatta el a pályát, férfi kosárlabdásaink pedig ötven százalékos mérleggel, a második helyen zárták a Dobó-kupát.

 

 

Egyre mozgalmasabb heteket élünk meg a sport területén is, hiszen ahogy beléptünk a szeptemberbe, máris elindultak a különböző osztályú és nemű sportágak bajnoki küzdelmei.

 

Elsőként a férfi kézilabda NB I-ben érdekelt Eger SBS Eszterházy alakulata léphetett pályára tétmérkőzésen, méghozzá a hatodik fordulóból előrehozott, MOL-Pick Szeged otthonában lebonyolított találkozón. Tóth Edmond fiai nem tudták borítani a papírformát, és sajnos még a szoros eredmény sem jött össze (15-32), nem úgy egy héttel később.

 

Az élvonal első körének találkozóján ugyanis a sokkal inkább hasonló játékerőt képviselő Orosháza látogatott a körcsarnokba. A hiányzók és nehézségek ellenére egy végletekig szoros összecsapáson vannak túl a fiúk, és mivel a végjátékban is észnél volt az eszük, két góllal le tudták győzni viharsarki riválisukat.

 

 

A mögöttünk hagyott hétvégén kezdte el idei bajnoki szereplését az Eszterházy KESC másodosztályú női kézilabda együttese. A Hódmezővásárhely elleni, idegenbeli fellépés előzetesen elég nehéznek ígérkezett, és ez az első félidőben be is bizonyosodott. A fordulás után azonban megrázták magukat a lányok, és végül nyolc találattal bizonyultak jobbnak a hazai csapatnál.

 

Szintén múlt hétvégén rendezték a Leányka úton a férfi kosárlabdások hagyományos Dobó-kupáját. A 2017-es felkészülési tornán a házigazda EKE-Eger-KOK mellett a MEAFC, valamint a Tiszaújváros lépett parkettre. A mieink elsőként a miskolciakkal szemben kikaptak, majd a tiszaújvárosiakat legyőzték, ami összességében a második helyre volt elég. Ide tartozó hír még, hogy a Dobó-kupa legjobb játékosának a tavalyi MEFOB-négyes döntőn is hasonló elismerésben részesülő Varga Imrét választották.


 

  

 

Eredmények:

 

FÉRFI KÉZILABDA:

NB I., 1. forduló

Eger SBS Eszterházy – Orosházi FKSE-Linamar 27-25

 

NŐI KÉZILABDA:

NB I/B, kelet, 1. forduló

Hódmezővásárhelyi LKC – Eszterházy KESC 25-33

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

Dobó István Kupa, felkészülési torna

EKE-Eger-KOK – MEAFC 71-78

Tiszaújvárosi Phoenix KK – EKE-Eger-KOK 65-70

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Szántó György)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Újabb forduló a Varázstorony versenyén
Elindult a Varázstorony Online Vetélkedő harmadik fordulója. A feladatlapok már...
Az érzelmek logikája előadás Egerben
Dr. Mérő László matematikus tart előadást március másodikán a Forrásban.
Felvételi a Roma Szakkollégiumban
Várják azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik büszkén vállalják roma kultúrájukat.