Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. augusztus 22. Menyhért
MozgásTér

EKE-ezüst a futsal MEFOB-on

Fenyves Balázs | 2018. június 03. 12:25:44 | Utolsó frissítés: 1 éve
Második helyen zárt a férfi futsal Magyar Egyetemi-Főiskola Országos Bajnokság négyes döntőjében az Eszterházy Károly Egyetem csapata.

 

 

Népes mezőnyben, a 2017/2018-as szezonban összesen húsz együttessel egy társaságban indult el a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságban (MEFOB) az Eszterházy Károly Egyetem férfi együttese.

 

A tavaszi félévben egyenes kieséses rendszerben zajló sorozat első fordulójában játék nélkül jutott tovább a társaság (a Nyíregyházi Egyetem visszalépett), a második körben az ELTE-BEAC ellen ugyanakkor kettős győzelemmel sikerült a legjobb hat közé jutni. Itt aztán a címvédő ELTE SEK Szombathely gárdája az első találkozón 2-1-re nyert a Leányka úton, a visszavágó 6-5-ös egri sikere azonban az idegenben lőtt gólok miatt a mieinknek kedvezett.

 

 

Jöhetett így a négyes döntő, amelyet a fővárosi Nemzeti Közszolgálati Egyetem vadonatúj sportcsarnokában rendeztek a női mezőny legjobb négy együttesével közösen. Az elődöntőben a négy NB I-es játékost is felvonultató Debreceni Egyetemmel szemben 7-3-as diadalt arattak Benke Norberték, ezzel pedig bejutottak a MEFOB döntőjébe.

 

Következhetett a Budapesti Műszaki Egyetem, amely alakulat a felnőtt másodosztályban a feljutás küszöbén áll. A félidőben meg is lépett a BME 4-0-ra, de nem adta fel az EKE-Eger. A bántóan sok játékvezetői hibával tarkított meccs végére két találatot le tudott ugyan faragni hátrányából a nagyot küzdő Eszterházy, ám az egyenlítés végül nem jött össze.

 

 

Ettől függetlenül a Heves megyei nagypályákon edződő játékosok alkotta csapat remek közösséget alkotva, fantasztikusan menetelt egészen a fináléig, amelynek végén legjobb kapusként a magyar strandfoci válogatottat is erősítő Iváncsik Norbert vehetett át elismerő díjat.

 

 

Az EKE-Eger tagjai: Iváncsik Norbert – kapus, Kollár Bence, Zsély Benedek, Gallik Gábor, Homonnay Márk, Gulyás Kristóf, Kovács Gergely, Benke Norbert, Fodor Tibor, Stark János, Vas Dániel, Simon Bence – mezőnyjátékosok, Fenyves Balázs – csapatvezető.

 

 

 

 

(FOTO: elteonline.hu)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Gólya7
Az Eszterházy Károly Egyetem elsőéves hallgatóinknak a megismerkedéshez, az eligazodáshoz...
Eszterházy Rókatábor
Idén első alkalommal szervezi meg az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a Rókatábort...
Eszterházy Gólyatábor 2019
Gratulálunk sikeres felvételidhez, szeretettel várunk egyetemünk Gólyatáborába!