Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. március 21. Benedek
MozgásTér

Elkezdték a női kézisek

Fenyves Balázs | 2017. július 21. 14:16:08 | Utolsó frissítés: 1 éve
Szerda óta tartanak az edzések, ma délelőtt pedig sajtótájékoztatón mutatták be a 2017/2018-as csapatot az Eszterházy KESC-nél.

  

 

Elég hosszú ideje tart már intézményünk sportéletében is az úgynevezett uborkaszezon, ami az év ezen szakaszában persze nem is olyan meglepő dolog. Ma délelőtt mégis benépesült a Leányka úti Eszterházy-csarnok, hogy végre megtörjön a csend.

 

Az apropót nem más, mint az egyetem női kézilabdacsapatának, az Eszterházy KESC-nek szezonindító sajtótájékoztatója szolgáltatta, ami szintén nem szokatlan az esztendő jelenlegi részében. Valójában a nyári felkészülés két nappal ezelőtt kezdődött, ám ez a hét még leginkább az ismerkedésről, a felmérésekről szól, no meg a mai sajtóeseményről. 

 

 

Itt ugyanis olyan információk hangzottak el, amelyekre régóta várunk már: nevezetesen, hogy kik alkotják majd a következő bajnokságban elinduló együttest. Mint azt Rutka Péter csapatvezetőtől, és a felnőtt gárda új másodedzőjétől megtudhattuk, összesen hét új ember érkezett, akik közül többen még utánpótlás korúak, vagyis a tavaly bajnoki címet nyert junior csapatot is erősíthetik.

 

Az eseményen többen is szót kaptak a klub elöljárói közül, legelsőként pedig dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora, az EKESC elnöke fogalmazta meg gondolatait, és tűzte ki célul a társaság felé a pontvadászat első öt hely valamelyikének megszerzését. Jordán Dániel ügyvezető a stabil lábakon álló háttérről, a gazdasági helyzetről szólt megnyugtatóan, míg Juhász István szakmai-igazgató az edzői stábban bekövetkezett személycsere jótékony hatására, valamint a szeptembertől beinduló kézilabda szakedzői képzésre világított rá.

 

 

Ennél a pontnál természetesen az előző szezon végén kinevezett új vezetőedző, Debre Viktor következhetett, aki egyfajta „antréként” rögtön azzal nyitott, hogy bár korábban (tizennyolc éve) már irányított női csapatot (akkor is Spanyolországban), rajta volt a bakancslistáján a szebbik nemmel való közös munka. A legutóbb a férfi NB I-es Gyöngyösnél, illetve a magyar válogatottnál dolgozó szakember nagy kedvvel vetette bele magát a felkészülésbe.

 

Zárásként a hét új igazolás is bemutatkozott, elsorolva ki honnan jött és milyen poszton szokott játszani, végül pedig az ilyenkor szokásos csapatkép is elkészült. Az NB I/B-s szezon egyébiránt szeptember 9-én, Hódmezővásárhelyen startol, addig viszont még alaposan meg kell izzadniuk a lányoknak, mert a munka csak most kezdődik…

 


 

 

Az Eszterházy KESC érkezői:

 

  • Leiner Bernadett, kapus – (Fehérvár KC, NB I., juniorból)
  • Muhari Adrienn, balszélső, irányító – (Siófoki KC, NB I., juniorból)
  • Majoros Virág, balátlövő - (Csurgói NKC, NB I/B)
  • Hanczvikkel Zsanett, balátlövő - (Szeged KKSE, NB I/B)
  • Kobela Tamara, átlövő - (Pénzügyőr SE, NB I/B)
  • Kaposvári Eszter, beálló - (Siófoki KC, NB I., juniorból)
  • Deák Dalma, jobbátlövő – (Siófoki KC, NB I., juniorból)

 

 

Az Eszterházy KESC 2017/2018-as kerete:

 

Győrffy Alexandra, Hajek Réka, Leiner Bernadett – kapusok, Sepsi Réka – jobbszélső, Deák Dalma, Iván Emese – jobbátlövő, Mészáros Dorina – belső poszt, Molnár Nikolett – irányító-átlövő, Petrovics Gerda – irányító, Kaposvári Eszter, Sári Barbara – beállók, Kobela Tamara – átlövő, Nyakó Rozália, Hanczvikkel Zsanett, Majoros Virág, Bocsi Szonja – balátlövők, Muhari Adrienn – balszélső-irányító, Buzsáki Nikolett – balszélső.

 

 

Stábtagok:

 

Debre Viktor – vezetőedző, Rutka Péter – másodedző, csapatvezető, Bíró Imre – kapusedző, Fábián Gábor – masszőr, Varga Zoltán – technikai-vezető, Fenyves Balázs – sajtóreferens.

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Energiakövetek pályázat
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2018 márciusában ismét meghirdeti...
VISEGRAD CHORAL BRIDGES II
Az Eszterházy Károly Egyetemen szervezik meg március 23-25-e között a Visegrádi...
Reflexiók a Kepesben
A kiállításon válogatás látható a Képzőművészeti Tanszék hallgatóinak legfrissebb munkáiból.