Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. július 16. Valter
MozgásTér

Elkezdték a női kézisek

Fenyves Balázs | 2017. július 21. 14:16:08 | Utolsó frissítés: 1 éve
Szerda óta tartanak az edzések, ma délelőtt pedig sajtótájékoztatón mutatták be a 2017/2018-as csapatot az Eszterházy KESC-nél.

  

 

Elég hosszú ideje tart már intézményünk sportéletében is az úgynevezett uborkaszezon, ami az év ezen szakaszában persze nem is olyan meglepő dolog. Ma délelőtt mégis benépesült a Leányka úti Eszterházy-csarnok, hogy végre megtörjön a csend.

 

Az apropót nem más, mint az egyetem női kézilabdacsapatának, az Eszterházy KESC-nek szezonindító sajtótájékoztatója szolgáltatta, ami szintén nem szokatlan az esztendő jelenlegi részében. Valójában a nyári felkészülés két nappal ezelőtt kezdődött, ám ez a hét még leginkább az ismerkedésről, a felmérésekről szól, no meg a mai sajtóeseményről. 

 

 

Itt ugyanis olyan információk hangzottak el, amelyekre régóta várunk már: nevezetesen, hogy kik alkotják majd a következő bajnokságban elinduló együttest. Mint azt Rutka Péter csapatvezetőtől, és a felnőtt gárda új másodedzőjétől megtudhattuk, összesen hét új ember érkezett, akik közül többen még utánpótlás korúak, vagyis a tavaly bajnoki címet nyert junior csapatot is erősíthetik.

 

Az eseményen többen is szót kaptak a klub elöljárói közül, legelsőként pedig dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora, az EKESC elnöke fogalmazta meg gondolatait, és tűzte ki célul a társaság felé a pontvadászat első öt hely valamelyikének megszerzését. Jordán Dániel ügyvezető a stabil lábakon álló háttérről, a gazdasági helyzetről szólt megnyugtatóan, míg Juhász István szakmai-igazgató az edzői stábban bekövetkezett személycsere jótékony hatására, valamint a szeptembertől beinduló kézilabda szakedzői képzésre világított rá.

 

 

Ennél a pontnál természetesen az előző szezon végén kinevezett új vezetőedző, Debre Viktor következhetett, aki egyfajta „antréként” rögtön azzal nyitott, hogy bár korábban (tizennyolc éve) már irányított női csapatot (akkor is Spanyolországban), rajta volt a bakancslistáján a szebbik nemmel való közös munka. A legutóbb a férfi NB I-es Gyöngyösnél, illetve a magyar válogatottnál dolgozó szakember nagy kedvvel vetette bele magát a felkészülésbe.

 

Zárásként a hét új igazolás is bemutatkozott, elsorolva ki honnan jött és milyen poszton szokott játszani, végül pedig az ilyenkor szokásos csapatkép is elkészült. Az NB I/B-s szezon egyébiránt szeptember 9-én, Hódmezővásárhelyen startol, addig viszont még alaposan meg kell izzadniuk a lányoknak, mert a munka csak most kezdődik…

 


 

 

Az Eszterházy KESC érkezői:

 

  • Leiner Bernadett, kapus – (Fehérvár KC, NB I., juniorból)
  • Muhari Adrienn, balszélső, irányító – (Siófoki KC, NB I., juniorból)
  • Majoros Virág, balátlövő - (Csurgói NKC, NB I/B)
  • Hanczvikkel Zsanett, balátlövő - (Szeged KKSE, NB I/B)
  • Kobela Tamara, átlövő - (Pénzügyőr SE, NB I/B)
  • Kaposvári Eszter, beálló - (Siófoki KC, NB I., juniorból)
  • Deák Dalma, jobbátlövő – (Siófoki KC, NB I., juniorból)

 

 

Az Eszterházy KESC 2017/2018-as kerete:

 

Győrffy Alexandra, Hajek Réka, Leiner Bernadett – kapusok, Sepsi Réka – jobbszélső, Deák Dalma, Iván Emese – jobbátlövő, Mészáros Dorina – belső poszt, Molnár Nikolett – irányító-átlövő, Petrovics Gerda – irányító, Kaposvári Eszter, Sári Barbara – beállók, Kobela Tamara – átlövő, Nyakó Rozália, Hanczvikkel Zsanett, Majoros Virág, Bocsi Szonja – balátlövők, Muhari Adrienn – balszélső-irányító, Buzsáki Nikolett – balszélső.

 

 

Stábtagok:

 

Debre Viktor – vezetőedző, Rutka Péter – másodedző, csapatvezető, Bíró Imre – kapusedző, Fábián Gábor – masszőr, Varga Zoltán – technikai-vezető, Fenyves Balázs – sajtóreferens.

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Újra munkában a kézis lányok
Tíz érkező játékost jelentettek be kedd reggel az Eszterházy KESC első osztályba jutott...
NB I: Jövünk!
Dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora bejelentette, a felnőtt csapat...
Megannyi újdonság az idei Érsekkerti Nyári Játékokon
Idén július 14-én az Anconai szerelmesek zenés komédiával nyitják meg a 8. Egri Érsekkerti...