Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 15. Valér
MozgásTér

Ezüst és bronz a X. Campus Sportfesztiválról

Fenyves Balázs | 2018. július 23. 15:22:13 | Utolsó frissítés: 3 hónapja
Kispályás labdarúgás és strandröplabda sportágban is remek eredmények születtek a több mint ezer felsőoktatási hallgatóból álló mezőnyben.

 

 

Az előző héten tízedik alkalommal rendezték meg Debrecenben a Campus Sportfesztivált, amelyen idén két napon át négy sportágban, több mint ezer egyetemi, és főiskolai hallgató sportolhatott.

 

A helyszínt ezúttal is a Debreceni Egyetem, egészen pontosan a DEAC sporttelepe szolgáltatta, ahol fedett és szabadtéri versenyeken vehettek részt a sportolók. A tollaslabda sportág versenyeit a csarnokban, a 3X3-as kosárlabdáét egy speciális borítással a betonos pályákon, a strandröplabdáét a homokos területen, míg a kispályás labdarúgásét négy kisméretű műfüves pályán bonyolították le.

 

 

Utóbbi versenyszámban negyvenhárom határon belüli és kívüli együttes kezdte el a küzdelmeket, egy kivételtől eltekintve, egyaránt négyfős csoportokban. Aki nem ismeri a Campus Sportfesztivál részvételi feltételeit, azok kedvéért itt jegyeznénk meg, egyáltalán nem fontos, hogy egy adott csapat tagjai egy intézményen belül tanuljanak, ezért az esetek többségében fantázianevekkel versenyeztek a több egyetemről, főiskoláról összeálló együttesek.

 

Kivételt képezett ezalól az egy szem „külsőssel” felálló Eszterházy Károly Egyetem alakulata, amely nagyrészt az idei futsal MEFOB-on ezüstérmet szerző gárdára épült. Éppen ezért az idén vérmesebb reményekkel utaztak el a Hajdúsába a társaság tagjai, és mint utóbb kiderült, nem is kellett csalatkozniuk, kiváló eredménnyel tértek haza.

 

A csoportkörben három magabiztos sikert követően (15-0, 9-1, 6-0), másnap a legjobb harminckettő között újra egy 15-0-ás győzelem következett, majd egy kolozsvári alakulattal szemben 0-1-ről egy 2-1-es diadal. Ezzel rögtön a legjobb nyolc között találták magukat Zsély Benedekék, ahol a tavalyi győztes Botafogo ellen egy meglepően sima 6-0 következett.

 

 

Az elődöntőben a futsal MEFOB negyeddöntő riválisára épülő, ezáltal jól ismert szombathelyi csapat következett. A 0-0-ás rendes játékidőt követően, többek között Iváncsik Norbert két védésének köszönhetően, hétméteresekkel jött össze a finálé, ahol a torna egyetlen vereségét szenvedte el az EKE, egy debreceni illetőségű gárda ellen, 2-0-ra.

 

Az ünnepélyes eredményhirdetés során az ezüstérmek és serleg átvétele után Kollár Bence kilenc találatával a fesztivál gólkirálya különdíját kapta meg, a csapat pedig egy százezer forint összértékű sportszervásárlási utalványt.

 

Hasonló, csak éppen összességében kisebb mértékű utalványt azon röplabdások is a magukénak tudhattak, akik a strandröplabda versenyen egészen a dobogó legalsó fokáig meneteltek. A Campus Sportfesztiválon az évek óta nagyjából hasonló összeállításban szereplő, Kővári Viktor által vezetett vegyes csapat kiválóan menetelt a negyvenfős mezőnyben.

 

 

A Szűzkezek névre hallgató társaságban is volt egy másik intézményben tanuló játékos, vele kiegészülve pedig három nagyon sima meccsel sikerült csoportelsőként zárni. Ezt követően, két egyenes kieséses körből is nyertesen jöttek ki az Eszterházysok, így jutottak el az ötös döntőbe, ahol mindenki játszott mindenkivel. Miután itt ötven százalékos mérleggel zárt az együttes (két-két győzelemmel és vereséggel), a harmadik hely, és vele együtt a bronzérem jött össze.

 

A két napos sportrendezvény zárásaként az ünnepélyes eredményhirdetésen minden résztvevőt köszöntöttek, majd a helyezettek díjazása végén minden nevezett sportoló átvehette a Campus Fesztiválra szóló heti bérletét, ami szintén hagyományosan jár a sportoló ifjúságnak. Intézményünk hallgatói a két nap során sportágaktól függetlenül is kiváló közösséget alkottak. Egymásnak szorítva a pálya szélén, az eredményhirdetésen nagy tapssal fogadva a másik sikerét, az esti fesztiválon pedig egy csapatot alkotva öregbítették az Eszterházy Károly Egyetem remek közösségének hírnevét.


 

  

Az Eszterházy Károly Egyetem ezüstérmes kispályás labdarúgó csapatának tagjai:

 

Iváncsik Norbert, Gulyás Kristóf, Zsély Benedek, Kollár Bence, Kovács Gergely, Darmos Márton, Sütő Gergő, Mándy János, Fenyves Balázs, Szívós Máté (Testnevelési Egyetem).

 

 

 

A Szűzkezek bronzérmes strandröplabda csapatának tagjai:

 

Mérkőy Míra, Jékli Boglárka (Szent István Egyetem), Kővári Viktor, Hevér Zsolt.

 

 

 

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...