Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. augusztus 22. Menyhért
MozgásTér

Ezüst és bronz a X. Campus Sportfesztiválról

Fenyves Balázs | 2018. július 23. 15:22:13 | Utolsó frissítés: 1 éve
Kispályás labdarúgás és strandröplabda sportágban is remek eredmények születtek a több mint ezer felsőoktatási hallgatóból álló mezőnyben.

 

 

Az előző héten tízedik alkalommal rendezték meg Debrecenben a Campus Sportfesztivált, amelyen idén két napon át négy sportágban, több mint ezer egyetemi, és főiskolai hallgató sportolhatott.

 

A helyszínt ezúttal is a Debreceni Egyetem, egészen pontosan a DEAC sporttelepe szolgáltatta, ahol fedett és szabadtéri versenyeken vehettek részt a sportolók. A tollaslabda sportág versenyeit a csarnokban, a 3X3-as kosárlabdáét egy speciális borítással a betonos pályákon, a strandröplabdáét a homokos területen, míg a kispályás labdarúgásét négy kisméretű műfüves pályán bonyolították le.

 

 

Utóbbi versenyszámban negyvenhárom határon belüli és kívüli együttes kezdte el a küzdelmeket, egy kivételtől eltekintve, egyaránt négyfős csoportokban. Aki nem ismeri a Campus Sportfesztivál részvételi feltételeit, azok kedvéért itt jegyeznénk meg, egyáltalán nem fontos, hogy egy adott csapat tagjai egy intézményen belül tanuljanak, ezért az esetek többségében fantázianevekkel versenyeztek a több egyetemről, főiskoláról összeálló együttesek.

 

Kivételt képezett ezalól az egy szem „külsőssel” felálló Eszterházy Károly Egyetem alakulata, amely nagyrészt az idei futsal MEFOB-on ezüstérmet szerző gárdára épült. Éppen ezért az idén vérmesebb reményekkel utaztak el a Hajdúsába a társaság tagjai, és mint utóbb kiderült, nem is kellett csalatkozniuk, kiváló eredménnyel tértek haza.

 

A csoportkörben három magabiztos sikert követően (15-0, 9-1, 6-0), másnap a legjobb harminckettő között újra egy 15-0-ás győzelem következett, majd egy kolozsvári alakulattal szemben 0-1-ről egy 2-1-es diadal. Ezzel rögtön a legjobb nyolc között találták magukat Zsély Benedekék, ahol a tavalyi győztes Botafogo ellen egy meglepően sima 6-0 következett.

 

 

Az elődöntőben a futsal MEFOB negyeddöntő riválisára épülő, ezáltal jól ismert szombathelyi csapat következett. A 0-0-ás rendes játékidőt követően, többek között Iváncsik Norbert két védésének köszönhetően, hétméteresekkel jött össze a finálé, ahol a torna egyetlen vereségét szenvedte el az EKE, egy debreceni illetőségű gárda ellen, 2-0-ra.

 

Az ünnepélyes eredményhirdetés során az ezüstérmek és serleg átvétele után Kollár Bence kilenc találatával a fesztivál gólkirálya különdíját kapta meg, a csapat pedig egy százezer forint összértékű sportszervásárlási utalványt.

 

Hasonló, csak éppen összességében kisebb mértékű utalványt azon röplabdások is a magukénak tudhattak, akik a strandröplabda versenyen egészen a dobogó legalsó fokáig meneteltek. A Campus Sportfesztiválon az évek óta nagyjából hasonló összeállításban szereplő, Kővári Viktor által vezetett vegyes csapat kiválóan menetelt a negyvenfős mezőnyben.

 

 

A Szűzkezek névre hallgató társaságban is volt egy másik intézményben tanuló játékos, vele kiegészülve pedig három nagyon sima meccsel sikerült csoportelsőként zárni. Ezt követően, két egyenes kieséses körből is nyertesen jöttek ki az Eszterházysok, így jutottak el az ötös döntőbe, ahol mindenki játszott mindenkivel. Miután itt ötven százalékos mérleggel zárt az együttes (két-két győzelemmel és vereséggel), a harmadik hely, és vele együtt a bronzérem jött össze.

 

A két napos sportrendezvény zárásaként az ünnepélyes eredményhirdetésen minden résztvevőt köszöntöttek, majd a helyezettek díjazása végén minden nevezett sportoló átvehette a Campus Fesztiválra szóló heti bérletét, ami szintén hagyományosan jár a sportoló ifjúságnak. Intézményünk hallgatói a két nap során sportágaktól függetlenül is kiváló közösséget alkottak. Egymásnak szorítva a pálya szélén, az eredményhirdetésen nagy tapssal fogadva a másik sikerét, az esti fesztiválon pedig egy csapatot alkotva öregbítették az Eszterházy Károly Egyetem remek közösségének hírnevét.


 

  

Az Eszterházy Károly Egyetem ezüstérmes kispályás labdarúgó csapatának tagjai:

 

Iváncsik Norbert, Gulyás Kristóf, Zsély Benedek, Kollár Bence, Kovács Gergely, Darmos Márton, Sütő Gergő, Mándy János, Fenyves Balázs, Szívós Máté (Testnevelési Egyetem).

 

 

 

A Szűzkezek bronzérmes strandröplabda csapatának tagjai:

 

Mérkőy Míra, Jékli Boglárka (Szent István Egyetem), Kővári Viktor, Hevér Zsolt.

 

 

 

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Gólya7
Az Eszterházy Károly Egyetem elsőéves hallgatóinknak a megismerkedéshez, az eligazodáshoz...
Eszterházy Rókatábor
Idén első alkalommal szervezi meg az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a Rókatábort...
Eszterházy Gólyatábor 2019
Gratulálunk sikeres felvételidhez, szeretettel várunk egyetemünk Gólyatáborába!