Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 15. Valér
MozgásTér

Eszterházys sikerek az I. Öttusa Egyetemi VB-n

Fenyves Balázs | 2018. július 13. 12:18:01 | Utolsó frissítés: 5 hónapja
Az Eszterházy Károly Egyetem két hallgatója, Réti Kamilla, és Boros Alexandra is szép helyezéseket értek el a budapesti világbajnokságon.

 

 

Az elmúlt napokban Budapesten rendezték az I. Öttusa Egyetemi Világbajnokságot, amelynek az Eszterházy Károly Egyetem is adott résztvevőt. Nevezetesen Réti Kamilla, valamint Boros Alexandra volt az a két hallgatónk, aki a magyar színeket képviselte. Nem is akárhogyan.

 

Egyéni versenyben Réti Kamilla az előkelő ötödik helyezést szerezte meg, aki elsősorban jó hajrájának tudhatta be pozícióját. - Nem szoktam ilyen jól lőni, de most végre összejött. Nagyon sokat edzettem rá, mert mindig ezen mentek el a versenyeim, hogy nagyon jó a futásom, viszont a lövészetem egy kicsit gyenge szokott lenni. Most három sorozat nagyon jól sikerült, egy pedig közepesen. Meg vagyok elégedve a mai teljesítményemmel. Ez egy jó alap az Európa-bajnokságra, ahol remélhetőleg jól fogok szerepelni – fogalmazott Réti Kamilla a mozduljra.hu portálnak.

 

 

A másik eszterházy-s induló az összesített tizenötödik helyen fejezte be az egyéni versenyt.

 

Csapatban ennél is jobb eredmény jött össze, hiszen a világbajnokság zárónapján negyedik helyen végzett a Réti Kamilla, Boros Alexandra, Farkas Martin, Bruckmann Gergő összeállítású magyar csapat. Ez utóbbi volt egyébként a Ludovika Egyetemi Campusán rendezett négynapos viadal legjobb magyar eredménye is egyben, amihez mi is gratulálunk.

 

 

 

 

(FOTO: mozduljra.hu)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...