Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. június 17. Laura
MozgásTér

Eszterházys sikerek az I. Öttusa Egyetemi VB-n

Fenyves Balázs | 2018. július 13. 12:18:01 | Utolsó frissítés: 1 éve
Az Eszterházy Károly Egyetem két hallgatója, Réti Kamilla, és Boros Alexandra is szép helyezéseket értek el a budapesti világbajnokságon.

 

 

Az elmúlt napokban Budapesten rendezték az I. Öttusa Egyetemi Világbajnokságot, amelynek az Eszterházy Károly Egyetem is adott résztvevőt. Nevezetesen Réti Kamilla, valamint Boros Alexandra volt az a két hallgatónk, aki a magyar színeket képviselte. Nem is akárhogyan.

 

Egyéni versenyben Réti Kamilla az előkelő ötödik helyezést szerezte meg, aki elsősorban jó hajrájának tudhatta be pozícióját. - Nem szoktam ilyen jól lőni, de most végre összejött. Nagyon sokat edzettem rá, mert mindig ezen mentek el a versenyeim, hogy nagyon jó a futásom, viszont a lövészetem egy kicsit gyenge szokott lenni. Most három sorozat nagyon jól sikerült, egy pedig közepesen. Meg vagyok elégedve a mai teljesítményemmel. Ez egy jó alap az Európa-bajnokságra, ahol remélhetőleg jól fogok szerepelni – fogalmazott Réti Kamilla a mozduljra.hu portálnak.

 

 

A másik eszterházy-s induló az összesített tizenötödik helyen fejezte be az egyéni versenyt.

 

Csapatban ennél is jobb eredmény jött össze, hiszen a világbajnokság zárónapján negyedik helyen végzett a Réti Kamilla, Boros Alexandra, Farkas Martin, Bruckmann Gergő összeállítású magyar csapat. Ez utóbbi volt egyébként a Ludovika Egyetemi Campusán rendezett négynapos viadal legjobb magyar eredménye is egyben, amihez mi is gratulálunk.

 

 

 

 

(FOTO: mozduljra.hu)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Oklevélátadó díszünnepély
Az oklevélátadó díszünnepségeket az Eszterházy Károly Egyetem az alábbi időpontokban...
Tavasszal is a Random nyerte a RöpLigát
Az elmúlt évek legizgalmasabb fináléjában, nagy csata után győzte le az EHÖK-öt az őszi bajnok.
Arany és bronz a kézilabda MEFOB-ról
A győri hatos döntőben az Eszterházy Károly Egyetem két csapattal vett részt, amely során a...