Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. március 22. Beáta
MozgásTér

Évet zárunk

Fenyves Balázs | 2017. december 18. 13:08:30 | Utolsó frissítés: 1 hónapja
Az előző héten egy kivételtől eltekintve, minden csapatunk lezárta a 2017-es esztendőt. Ki így, ki úgy…

 

 

Két szerdai, és két hétvégi mérkőzés miatt lehettünk izgatottak a mögöttünk hagyott napokban, összesen tehát négy találkozón szoríthattunk azoknak a csapatoknak, amelyek egyetemünkkel összekapcsolhatóak.

 

A hétközi fellépésekkel kezdve, szerdán az EKE-Eger-KOK és az Eger SBS Eszterházy is hazai környezetben léphetett pályára. A kosárlabdások a Pápát, a kézilabdások a Budakalászt látták vendégül, és mindkét meccsben azonos, hogy a házigazda bizonyult jobbnak, három-három ponttal, illetve góllal.

 

 

Szombaton aztán egy újabb egri összecsapást tekinthettünk meg, de már egy másik sportágban. Az Eszterházy KESC másodosztályú férfi vízilabda együttese azt a Debrecent látta vendégül, amely társaság októberben egyszer már jobbnak bizonyult. Sajnos a visszavágó is a hajdúságiaknak sült el jobban, így vereséggel búcsúzott az évtől Tóth Péter legénysége.

 

Vasárnap este a héten már második bajnokiját játszotta az NB I-es kézilabda csapatunk, Orosházán pedig jó esély mutatkozott az újabb két pont megszerzésére. A várakozásoknak megfelelően, a Viharsarokban is győztesen jöhetett le a pályáról a társaság, amivel már az ötödik helyen áll az élvonalbeli tabellán. Szerdán ezt a pozíciót tovább is erősíthetik Szabó Péterék, de ehhez az kell, hogy az év utolsó meccsén, a Gyöngyös elleni hevesi derbit is sikeresen vegyék.


 

 

  

Eredmények:

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

NB I/B, Zöld-csoport, 12. forduló

EKE-Eger-KOK – Motax-Pápai KC 67-64

 

FÉRFI KÉZILABDA:

NB I., a 10. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:

Eger SBS Eszterházy – CYEB Budakalász 29-26

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, B-csoport, 12. forduló

Eszterházy KESC – Debreceni VSE II. 8-9

 

FÉRFI KÉZILABDA:

NB I., 14. forduló

Orosházi FKSE-Linamar – Eger SBS Eszterházy 25-28

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Kollégiumi bizottsági választás
Az Eszterházy Károly Egyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata pályázatot hirdet a...
Energiakövetek pályázat
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2018 márciusában ismét meghirdeti...
VISEGRAD CHORAL BRIDGES II
Az Eszterházy Károly Egyetemen szervezik meg március 23-25-e között a Visegrádi...