Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. október 21. Orsolya
MozgásTér

Évet zárunk

Fenyves Balázs | 2017. december 18. 13:08:30 | Utolsó frissítés: 8 hónapja
Az előző héten egy kivételtől eltekintve, minden csapatunk lezárta a 2017-es esztendőt. Ki így, ki úgy…

 

 

Két szerdai, és két hétvégi mérkőzés miatt lehettünk izgatottak a mögöttünk hagyott napokban, összesen tehát négy találkozón szoríthattunk azoknak a csapatoknak, amelyek egyetemünkkel összekapcsolhatóak.

 

A hétközi fellépésekkel kezdve, szerdán az EKE-Eger-KOK és az Eger SBS Eszterházy is hazai környezetben léphetett pályára. A kosárlabdások a Pápát, a kézilabdások a Budakalászt látták vendégül, és mindkét meccsben azonos, hogy a házigazda bizonyult jobbnak, három-három ponttal, illetve góllal.

 

 

Szombaton aztán egy újabb egri összecsapást tekinthettünk meg, de már egy másik sportágban. Az Eszterházy KESC másodosztályú férfi vízilabda együttese azt a Debrecent látta vendégül, amely társaság októberben egyszer már jobbnak bizonyult. Sajnos a visszavágó is a hajdúságiaknak sült el jobban, így vereséggel búcsúzott az évtől Tóth Péter legénysége.

 

Vasárnap este a héten már második bajnokiját játszotta az NB I-es kézilabda csapatunk, Orosházán pedig jó esély mutatkozott az újabb két pont megszerzésére. A várakozásoknak megfelelően, a Viharsarokban is győztesen jöhetett le a pályáról a társaság, amivel már az ötödik helyen áll az élvonalbeli tabellán. Szerdán ezt a pozíciót tovább is erősíthetik Szabó Péterék, de ehhez az kell, hogy az év utolsó meccsén, a Gyöngyös elleni hevesi derbit is sikeresen vegyék.


 

 

  

Eredmények:

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

NB I/B, Zöld-csoport, 12. forduló

EKE-Eger-KOK – Motax-Pápai KC 67-64

 

FÉRFI KÉZILABDA:

NB I., a 10. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:

Eger SBS Eszterházy – CYEB Budakalász 29-26

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, B-csoport, 12. forduló

Eszterházy KESC – Debreceni VSE II. 8-9

 

FÉRFI KÉZILABDA:

NB I., 14. forduló

Orosházi FKSE-Linamar – Eger SBS Eszterházy 25-28

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Keresztféléves felvételi
Elindult a 2019-es keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás.
Javítottak pólósaink
Női kézilabdacsapatunk viszont továbbra sem tudott pontot szerezni az élvonalban.
Egyetemi napok a Libriben
Az egyetem oktatóit, dolgozóit és hallgatóit is kedvezményekkel várják az egri könyvesboltban.