Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. január 20. Fábián
MozgásTér

Évet zárunk

Fenyves Balázs | 2017. december 18. 13:08:30 | Utolsó frissítés: 1 éve
Az előző héten egy kivételtől eltekintve, minden csapatunk lezárta a 2017-es esztendőt. Ki így, ki úgy…

 

 

Két szerdai, és két hétvégi mérkőzés miatt lehettünk izgatottak a mögöttünk hagyott napokban, összesen tehát négy találkozón szoríthattunk azoknak a csapatoknak, amelyek egyetemünkkel összekapcsolhatóak.

 

A hétközi fellépésekkel kezdve, szerdán az EKE-Eger-KOK és az Eger SBS Eszterházy is hazai környezetben léphetett pályára. A kosárlabdások a Pápát, a kézilabdások a Budakalászt látták vendégül, és mindkét meccsben azonos, hogy a házigazda bizonyult jobbnak, három-három ponttal, illetve góllal.

 

 

Szombaton aztán egy újabb egri összecsapást tekinthettünk meg, de már egy másik sportágban. Az Eszterházy KESC másodosztályú férfi vízilabda együttese azt a Debrecent látta vendégül, amely társaság októberben egyszer már jobbnak bizonyult. Sajnos a visszavágó is a hajdúságiaknak sült el jobban, így vereséggel búcsúzott az évtől Tóth Péter legénysége.

 

Vasárnap este a héten már második bajnokiját játszotta az NB I-es kézilabda csapatunk, Orosházán pedig jó esély mutatkozott az újabb két pont megszerzésére. A várakozásoknak megfelelően, a Viharsarokban is győztesen jöhetett le a pályáról a társaság, amivel már az ötödik helyen áll az élvonalbeli tabellán. Szerdán ezt a pozíciót tovább is erősíthetik Szabó Péterék, de ehhez az kell, hogy az év utolsó meccsén, a Gyöngyös elleni hevesi derbit is sikeresen vegyék.


 

 

  

Eredmények:

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

NB I/B, Zöld-csoport, 12. forduló

EKE-Eger-KOK – Motax-Pápai KC 67-64

 

FÉRFI KÉZILABDA:

NB I., a 10. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:

Eger SBS Eszterházy – CYEB Budakalász 29-26

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, B-csoport, 12. forduló

Eszterházy KESC – Debreceni VSE II. 8-9

 

FÉRFI KÉZILABDA:

NB I., 14. forduló

Orosházi FKSE-Linamar – Eger SBS Eszterházy 25-28

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

EKE az Educatio kiállításon
Az Eszterházy Károly Egyetem idén is részt vett az Educatio Nemzetközi Oktatási...
Ismerd meg a Jászberényi Campust!
Miért érdemes az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusának képzéseit választanod?...
Nyílt napok az Eszterházy Károly Egyetemen
Az Eszterházy Károly Egyetem januárban is kinyitja kapuit a képzései iránt érdeklődő...