Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 15. Valér
MozgásTér

Felemás bemutatkozás

Fenyves Balázs | 2018. szeptember 24. 10:15:58 | Utolsó frissítés: 2 hónapja
Férfi vízilabdásaink magabiztos sikerrel, kosárlabdásaink viszont sima fiaskóval kezdtek. A kézis lányok eddigi legsúlyosabb vereségüket könyvelhették el.

 

 

Előző héten úgy foglaltuk össze a hétvégére vonatkozó sporteseményeket, hogy az lesz az utolsó olyan alkalom, amikor még nem érdekelt a különböző bajnokságokban egyetemünk mindhárom olyan alakulata, amely országos szinten versenyez saját sportágában.

 

Időrendi sorrendben haladva így aztán az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdacsapatával nyitjuk összefoglalónk sorát, Váczi Péter alakulata ugyanis csütörtökön hazai környezetben kezdte el az NB I/B Zöld-csoportját. Az eredmény ennek ellenére nagyon rosszra sikerült, a fiúk egy szoros első negyedet követően, alaposan leszakadtak, és végül huszonhét pontos vereséget szenvedtek az Alba Fehérvár II-től.

 

 

Hasonlóan sima győzelmet aratott az Eszterházy SC másodosztályú férfi vízilabda együttese. A szombat délutáni bajnoki rajton a remekül védő Benedek Szabolcs irányította egriek összesen három gólt kaptak, és héttel nyertek, úgyhogy a lehető legjobban sikerült a bemutatkozás.

 

Továbbra is várni kell ezzel szemben női kézilabdásaink első pontjaira a K&H Ligában. A negyedik forduló hétvégi összecsapásán 32-15-ös vereségbe szaladt bele az Eszterházy SC, ami így a szezon eddigi legkomolyabb zakója. További nehézségeket jelent a vereségen túlmenően, hogy a csapat egyik legjobbja, Pados Mónika súlyosabb sérülést szenvedett, amiért műtét vár rá, és az őszi szezonban már aligha láthatjuk a pályán.

 

Ami pedig az előttünk álló időszakot illeti, hétfőn este immáron tizenötödik alkalommal kezdődik el az Eszterházy Károly Egyetem kispályás labdarúgó bajnoksága, az Angol Kupa. Az őszi szezonra tizennyolc együttes jelentkezett, a találkozók helyszínéül pedig ismét a Leányka úti műfüves pálya szolgál, hétfőnként és keddenként, este 19 órától.


 

 

Eredmények:

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

NB I/B, Zöld-csoport, 2. forduló

EKE-Eger-KOK – Alba Fehérvár II. 59-86

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, A-csoport, 1. forduló

Eszterházy SC – Neptun VSC 10-3

 

NŐI KÉZILABDA:

K&H Liga, 4. forduló

Alba Fehérvár KC – Eszterházy SC 32-15

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...