Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. május 22. Júlia
MozgásTér

Felemás bemutatkozás

Fenyves Balázs | 2018. szeptember 24. 10:15:58 | Utolsó frissítés: 1 éve
Férfi vízilabdásaink magabiztos sikerrel, kosárlabdásaink viszont sima fiaskóval kezdtek. A kézis lányok eddigi legsúlyosabb vereségüket könyvelhették el.

 

 

Előző héten úgy foglaltuk össze a hétvégére vonatkozó sporteseményeket, hogy az lesz az utolsó olyan alkalom, amikor még nem érdekelt a különböző bajnokságokban egyetemünk mindhárom olyan alakulata, amely országos szinten versenyez saját sportágában.

 

Időrendi sorrendben haladva így aztán az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdacsapatával nyitjuk összefoglalónk sorát, Váczi Péter alakulata ugyanis csütörtökön hazai környezetben kezdte el az NB I/B Zöld-csoportját. Az eredmény ennek ellenére nagyon rosszra sikerült, a fiúk egy szoros első negyedet követően, alaposan leszakadtak, és végül huszonhét pontos vereséget szenvedtek az Alba Fehérvár II-től.

 

 

Hasonlóan sima győzelmet aratott az Eszterházy SC másodosztályú férfi vízilabda együttese. A szombat délutáni bajnoki rajton a remekül védő Benedek Szabolcs irányította egriek összesen három gólt kaptak, és héttel nyertek, úgyhogy a lehető legjobban sikerült a bemutatkozás.

 

Továbbra is várni kell ezzel szemben női kézilabdásaink első pontjaira a K&H Ligában. A negyedik forduló hétvégi összecsapásán 32-15-ös vereségbe szaladt bele az Eszterházy SC, ami így a szezon eddigi legkomolyabb zakója. További nehézségeket jelent a vereségen túlmenően, hogy a csapat egyik legjobbja, Pados Mónika súlyosabb sérülést szenvedett, amiért műtét vár rá, és az őszi szezonban már aligha láthatjuk a pályán.

 

Ami pedig az előttünk álló időszakot illeti, hétfőn este immáron tizenötödik alkalommal kezdődik el az Eszterházy Károly Egyetem kispályás labdarúgó bajnoksága, az Angol Kupa. Az őszi szezonra tizennyolc együttes jelentkezett, a találkozók helyszínéül pedig ismét a Leányka úti műfüves pálya szolgál, hétfőnként és keddenként, este 19 órától.


 

 

Eredmények:

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

NB I/B, Zöld-csoport, 2. forduló

EKE-Eger-KOK – Alba Fehérvár II. 59-86

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, A-csoport, 1. forduló

Eszterházy SC – Neptun VSC 10-3

 

NŐI KÉZILABDA:

K&H Liga, 4. forduló

Alba Fehérvár KC – Eszterházy SC 32-15

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Bronzérem az egri labdarúgó MEFOB-on
Kiváló mérkőzések jellemezték az Eszterházy Károly Egyetem által rendezett Magyar...
Tittel Esték
A Tittel Pál Könyvtár szeretettel meghívja az érdeklődőket Az egri harangöntés története...
A Szuszogó Színház bemutatja: AHA
Az Eszterházy Károly Egyetem amatőr színjátszó csoportja új bemutatóra készül....