Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. augusztus 22. Menyhért
MozgásTér

Három pont az előny!

Fenyves Balázs | 2018. április 09. 11:01:42 | Utolsó frissítés: 1 éve
Női kéziseink szentendrei győzelme mellett, férfi vízilabdásaink befejezték az alapszakaszt, kosárlabdásaink pedig az utolsó előtti fordulóban léptek parkettre.

 

 

Ahogy egyre jobban megyünk előre az időben, úgy szorosodik a verseny a különböző nemű és osztályú sportágakban. Az elmúlt hétvége is bőven tartogatott érdekességeket, lássuk, ki milyen eredményt ért el!

 

Időrendi sorrendben elsőként az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdacsapatával kell foglalkoznunk, hiszen Váczi Péter együttese már péntek este lejátszotta mérkőzését. Az NB I/B Zöld-csoportjában már csak két játéknap maradt hátra, a fiúk pedig Pápán léphettek volna nagyot a bennmaradás biztosítása érdekében. Sajnos azonban a végjáték nem a mieinknek sikerült jobban, így négypontos vereséget szenvedtek.

 

Szombaton az Eszterházy KESC férfi vízilabda gárdája is medencébe ugrott, méghozzá a másodosztály alapszakaszának utolsó fordulójában. Az ellenfelet a veretlen KSI SE jelentette, és ez sajnos meg is látszott a találkozón. Pál Gergelyék végig úsztak az eredmény után, összességében pedig hét góllal kaptak ki, és a B-csoport hatodik helyén zártak. Folytatás a 9-14. helyért zajló play-offban.

 

 

A sok rossz hír után érkeztünk el a vasárnaphoz, amikoris háromhetes bajnoki szünetet követően lépett ismét pályára az Eszterházy KESC NB I/B-s női kézilabdacsapata. Hat körrel a szezon befejezése előtt fontos volt, hogy Szentendrén is győztesen jöjjenek ki a csatából a lányok, ami csak óriási nehézségek árán jött össze.

 

Miután viszont a legnagyobb riválisok egyaránt botlottak a hétvégén, már három pontra nőtt az egyetemisták előnye a tabella első helyén, de továbbra is hátra van még öt játéknap, az igazi izgalmak tehát még csak most következnek…


 

 

 

Eredmények:

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

NB I/B, Zöld-csoport, 25. forduló

Motax-Pápai KC – EKE-Eger-KOK 73-69

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, B-csoport, 18. forduló

Eszterházy KESC – KSI SE 8-15

 

NŐI KÉZILABDA:

NB I/B, kelet, 21. forduló

Szentendrei NKE – Eszterházy KESC 19-20

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel, archív)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Gólya7
Az Eszterházy Károly Egyetem elsőéves hallgatóinknak a megismerkedéshez, az eligazodáshoz...
Eszterházy Rókatábor
Idén első alkalommal szervezi meg az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a Rókatábort...
Eszterházy Gólyatábor 2019
Gratulálunk sikeres felvételidhez, szeretettel várunk egyetemünk Gólyatáborába!