Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 15. Valér
MozgásTér

Három pont az előny!

Fenyves Balázs | 2018. április 09. 11:01:42 | Utolsó frissítés: 8 hónapja
Női kéziseink szentendrei győzelme mellett, férfi vízilabdásaink befejezték az alapszakaszt, kosárlabdásaink pedig az utolsó előtti fordulóban léptek parkettre.

 

 

Ahogy egyre jobban megyünk előre az időben, úgy szorosodik a verseny a különböző nemű és osztályú sportágakban. Az elmúlt hétvége is bőven tartogatott érdekességeket, lássuk, ki milyen eredményt ért el!

 

Időrendi sorrendben elsőként az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdacsapatával kell foglalkoznunk, hiszen Váczi Péter együttese már péntek este lejátszotta mérkőzését. Az NB I/B Zöld-csoportjában már csak két játéknap maradt hátra, a fiúk pedig Pápán léphettek volna nagyot a bennmaradás biztosítása érdekében. Sajnos azonban a végjáték nem a mieinknek sikerült jobban, így négypontos vereséget szenvedtek.

 

Szombaton az Eszterházy KESC férfi vízilabda gárdája is medencébe ugrott, méghozzá a másodosztály alapszakaszának utolsó fordulójában. Az ellenfelet a veretlen KSI SE jelentette, és ez sajnos meg is látszott a találkozón. Pál Gergelyék végig úsztak az eredmény után, összességében pedig hét góllal kaptak ki, és a B-csoport hatodik helyén zártak. Folytatás a 9-14. helyért zajló play-offban.

 

 

A sok rossz hír után érkeztünk el a vasárnaphoz, amikoris háromhetes bajnoki szünetet követően lépett ismét pályára az Eszterházy KESC NB I/B-s női kézilabdacsapata. Hat körrel a szezon befejezése előtt fontos volt, hogy Szentendrén is győztesen jöjjenek ki a csatából a lányok, ami csak óriási nehézségek árán jött össze.

 

Miután viszont a legnagyobb riválisok egyaránt botlottak a hétvégén, már három pontra nőtt az egyetemisták előnye a tabella első helyén, de továbbra is hátra van még öt játéknap, az igazi izgalmak tehát még csak most következnek…


 

 

 

Eredmények:

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

NB I/B, Zöld-csoport, 25. forduló

Motax-Pápai KC – EKE-Eger-KOK 73-69

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, B-csoport, 18. forduló

Eszterházy KESC – KSI SE 8-15

 

NŐI KÉZILABDA:

NB I/B, kelet, 21. forduló

Szentendrei NKE – Eszterházy KESC 19-20

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel, archív)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...